در بحبوحه شیوع ویروس کرونا در جهان، روزنامه آمریکایی واشنگتن‌ پست تحریم‌های آمریکا را مانعی در مسیر واردات دارو و تجهیزات پزشکی به ایران ارزیابی کرد.

به گزارش ایران پرس، روزنامه واشنگتن‌ پست روز یکشنبه در گزارشی نوشت، طبق گزارش‌ های فصلی دفتر کنترل دارایی‌ های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا "اوفک"؛ دولت "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری آمریکا شمار مجوزهایی را که به شرکت‌ها برای صادرات اقلام خاص پزشکی به ایران اجازه می‌دهد را کاهش داده است.

فهرست کالاهایی که نیازمند مجوز خاص از این نهاد است، شامل دستگاه تولید اکسیژن، ماسک تنفسی با پوشش کامل صورت و تجهیزات تصویربرداری حرارتی می‌شود که به گفته پزشکان، برای درمان بیماران و محافظت از کادر درمان ضروری است.

طبق این گزارش، واضح است که با این تحریم ها نظام سلامت ایران برای دسترسی به تجهیزات ضروری جهت حفظ جان انسان‌ها و پیشگیری از همه‌گیری این ویروس با مشکل مواجه است.

واشنگتن‌ پست با استناد به گزارش‌های اوفک افزود، در سال 2016 بیش از نیمی از شرکت‌هایی که برای دریافت مجوز جهت صادرات کالاها و تجهیزات پزشکی به ایران اقدام کرده بودند، مجوز دریافت کردند. اما در سه ماهه سوم سال 2019 شرکت‌های کمتری برای دریافت مجوز اقدام کرده‌اند و اوفک نیز تنها به 15 درصد این شرکت‌ها مجوز داده است. 

تحریم‌های یکجانبه و ظالمانه واشنگتن که شامل اقلام اساسی و حتی دارویی و پزشکی می شود باعث ایجاد مشکلات فراوانی برای مردم ایران به ویژه بیماران کرونایی شده است.

با این حال "دونالد ترامپ"، رئیس جمهور آمریکا اخیرا تاکید کرد، با لغو تحریم‌های این کشور علیه ایران مخالفت است.

آمریکا به رغم مطالبات جهانی برای لغو تحریم‌ها علیه ایران، طی چند روز اخیر چند شخصیت و شرکت ایرانی را تحریم کرده است.

وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران پنجشنبه گذشته در پیامی توییتری با یادآوری اینکه حتی آمریکا نیز بعنوان بزرگترین اقتصاد جهان برای مقابله با کرونا نیازمند کمک‌های بین‌المللی است، از جامعه بین الملل خواست نظاره گر تحریم های واشنگتن نباشد.

"محمد جواد ظریف" در توییتر به درخواست کمک "دونالد ترامپ" رئیس جمهور آمریکا از کره جنوبی برای مقابله با ویروس کرونا اشاره کرد و نوشت: «کرونا در حال تحمیل خسارت گسترده و سنگین به دنیاست و هیچ کشوری در امان نیست. حتی بزرگترین اقتصاد جهان هم برای مقابله با این همه‌گیری نیازمند کمک دیگران است؛ با این حال واشنگتن از متوقف کردن تروریسم اقتصادی علیه ایران سر باز می‌زند.»

ظریف در ادامه افزود، «آیا آمریکا به دنبال یک «همه‌گیری همیشگی» است؟ رعایت نکردن تحریم‌های قلدر، یک ضرورت اخلاقی است.»

138/117

بیشتر بخوانید:

ظریف: پیروی از تحریم های غیراخلاقی و غیرقانونی ایالات متحده را متوقف کنید

62 مرکز و سازمان عربی خواستار لغو تحریم‌های ایران شدند

مقابله با کرونا، مبارزه ای سخت و نفس گیر در شرایط تحریم‌های ظالمانه/ تحلیل

ادامه درخواست‌ها برای لغو تحریم‌های ایران

تاکید واشنگتن بر تداوم تحریم ها علیه ایران/ تحلیل