کمیسیون امور اروپایی سنای فرانسه، گزارش کاملی درباره فراسرزمینی بودن تحریم‌های آمریکا و تاثیر آن بر دیپلماسی و اقتصاد اروپا و راه‌های مقابله با آن تهیه کرده است.

به گزارش روز یکشنبه پارس‌تودی؛ در گزارش کمیسیون امور اروپایی سنای فرانسه آمده است، تاثیر فراسرزمینی تحریم‌های اقتصادی و تجاری دیکته شده از سوی آمریکا در طول سال‌ها، چالشی دوگانه برای استقلال دیپلماتیک و اقتصادی اتحادیه‌اروپا و کشورهای عضو این اتحادیه است.

در این گزارش تصریح شده است:  اثر فراسرزمینی تحریم‌ها در واقع ویژگی منحصربه‌فرد تحریم‌های آمریکایی است که از سال 1996 و درپی تصویب قانون هلمز، برتون و آماتو علیه مبادلات تجاری با کوبا، لیبی و ایران آغاز شده است.

گزارش کنونی سنای فرانسه درباره فراسرزمینی بودن تحریم‌های آمریکا پس از تصمیم این کشور برای اعمال تحریم‌های اقتصادی و تجاری ثانویه ضد ایران و همچنین تصمیم خروج یک‌جانبه از توافق هسته‌ای ایران در ژوئیه سال 2500، متمرکز شده است.

در گزارش کمیسیون امور اروپایی سنای فرانسه تاکید شده است: فراسرزمینی بودن تحریم‌های آمریکا از دو جنبه برای اروپا راهبردی محسوب می‌شود؛ از یک‌سو برای حاکمیت اقتصادی و تجاری اروپا و از سوی دیگر، چالشی برای حاکمیت دیپلماتیک این منطقه است.

بر اساس این گزارش، اعمال دوباره تحریم‌های ثانویه آمریکا علیه ایران کل مجموعه طرف‌های برجام را نابود می‌کند. در حال حاضر اتحادیه‌اروپا برای حفظ استقلال و حاکمیت خود باید از همه گزینه‌های ممکن برای جلوگیری از تاثیرات این تصمیم آمریکا بهره‌برداری کند.

به قدرت رسیدن «دونالد ترامپ» به‌عنوان رئیس جمهور آمریکا میان این کشور و اروپا شکاف‌هایی ایجاد کرد که اتحاد دیرینه میان دو سوی اقیانوس اطلس را بی‌ثبات و شکننده کرد. اختلافات متعدد در قلب اتحادیه‌اروپا شکل‌گیری جوی تازه و بازبینی عمومی در روابط میان آمریکا و اروپا را به دنبال داشت.

«آنگلا مرکل»، صدراعظم آلمان به عنوان کشوری که دیپلماسی خود را بر مبنای روابط سیاسی نزدیک با آمریکا بنا نهاده بود تاکید کرد، روابط ما با آن سوی اقیانوس در حال تغییر است و اروپا باید سرنوشت خود را در دست بگیرد.

در ادامه این گزارش، راه‌هایی که اروپا برای مقابله با تاثیرات فراسرزمینی تحریم‌های آمریکا پیش‌رو دارد مورد بررسی قرار گرفته است. بسیاری از این راهکارها می‌توانند در بلند و کوتاه مدت مورد استفاده قرار گیرند.

در گزارش کمیسیون امور اروپایی سنای فرانسه تصریح شده است: راه‌اندازی سازوکار مالی معتبر و مستقل و تقویت نقش بین‌المللی یورو از جمله این راهکارهاست. از دیدگاه اروپا برای این منظور دست‌کم یک بانک ایران باید با سیستم سوئیفت مرتبط باشد تا تبادل اقدامات اولیه لازم امکان‌پذیر باشد. 

پیشتر «ناتالی توچی» یکی از مشاوران «فدریکا موگرینی»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، گفت: اگر شرکت‌های اروپایی از تحریم‌های آمریکا ضد ایران تبعیت کنند با تحریم‌های اتحادیه اروپا مواجه خواهند شد.

توچی افزود: اتخاذ چنین اقداماتی برای فرستادن پیام دیپلماتیک به تهران مبنی بر اینکه اروپایی‌ها درباره توافق هسته‌ای ایران جدی هستند، ضروری است.

«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا روز دوشنبه (ششم اوت) در فرمانی برخی تحریم‌های غیرقانونی این کشور علیه ایران را در بخش خودروسازی و طلا بازگرداند.

رئیس جمهور آمریکا 18 اردیبهشت با تکرار اتهام‌های بی‌اساس علیه ایران، خروج واشنگتن از برجام و بازگشت تحریم‌های هسته‌ای ضد ایران را ظرف مدت سه تا 6 ماه اعلام کرد. 139/120

بیشتر بخوانید:

گزارش: نخستین نشست اتحادیه اروپا پس از خروج امریکا از برجام

بلژیک: اتحادیه اروپا باید توانایی اجرای برجام را اثبات کند+ ویدئو