ایران پرس: وزارت امور خارجه چین در واکنش به اظهارات شرکت کنندگان در اجلاس سران گروه هفت کشور صنعتی موسوم به گروه جی هفت در هیروشیمای ژاپن اعلام کرد، این گروه رویکرد خصمانه توام با مداخله‌جویی در امور داخلی چین را در پیش گرفته است.

وزارت خارجه چین با انتشار بیاتیه ای اعتراض خود را نسبت به اظهارات ضد چینی سران گروه هفت در نشست هیروشیما ژاپن اعلام کرد. در این بیانیه‌ای تاکید شده است که گروه هفت بدون توجه به نگرانی‌های جدی چین، اصرار بر دستکاری مسائل مربوط به این کشور، لکه دار کردن اعتبار چین و حمله به آن و مداخله خصمانه در امور داخلی این کشور را دارد.

آلمان ، فرانسه ، ایتالیا ، ژاپن ، انگلیس ، آمریکا و کانادا  کشورهای عضو جی هفت هستند .

از قبل قابل پیش بینی بود که یکی از اهداف و برنامه هایی که آمریکا قصد دارد از نشست سران گروه هفت در جهت اهداف خود بهره برداری کند مساله جزیره تایوان بر ضد چین است. ناتوانی امریکا در مواجهه با چین در عرصه های مختلف سیاسی ، اقتصادی و حتی امنیتی موجب شده است تا امریکا در جهت ائتلاف سازی بر ضد چین حرکت کند و از اینرو از هر فرصتی برای اعمال فشار بر چین استفاده می کند که نشست سران گروه هفت در هیروشیما این فرصت را برای جو بابدن رییس جمهوری امریکا فراهم کرد تا به اصطلاح اجماع متحدان خود را بر ضد چین به نمایش بگذارد.

« لی کان » کارشناس مسایل سیاسی و بین المللی در این باره می گوید:"اگر چه امریکا می کوشد از نشستهای بین المللی مانند نشست سران جی هفت در جهت اعمال فشار بر چین استفاده کند اما چین به خوبی می داند که کشورهای اروپایی در ارتباط با اعمال فشار بر چین با آمربکا موضع واحد ندارند و اگر چه سران کشورهای صنعتی اظهاراتی بر ضد چین مطرح می کنند اما این به معنای هم آوایی کامل با موضع واشنگتن بر ضد چین نیست زیرا اروپا به بازارهای چین نیاز دارد"

ابراز نارضایتی و مخالفت قاطع چین با اظهارات مداخله جویانه سران گروه هفت

با این حال، چین نارضایتی  و مخالفت قاطع خود را با اظهارات مداخله جویانه سران گروه هفت بخصوص در ارتباط با تایوان به ژاپن به عنوان میزبان نشست گروه هفت و سایر طرف‌ها ابراز کرده است.

از دیدگاه چین بیانیه‌های گروه هفت در مورد صلح و ثبات با اقدامات کشورهای عضو این گروه در عرصه جهانی تطابقی ندارد. این همان موضوعی است که مانعی در مسیر صلح بین المللی، آسیب رساندن به ثبات منطقه و ناقض توسعه سایر کشورها است واقعیت نیز نشان می دهد که امریکا در استفاده از کلمات و واژگانی همچون صلح و امتیت وارونه نمایی می کند و عمل و رفتار واشنگتن و متحدان ان که در پیروی از سباستهای امریکا عمل می کنند نه تنها پدید آورنده صلح و امتیت نیست بلکه شرایط جهانی را به سمت بی ثباتی و بحران سوق می دهد که از جمله ان می توان به آتش افروزی امریکا در جنگ اوکراین اشاره کرد که جهان را با بی ثباتی و ناامنی جدی روبرو کرده است.

سخن امریکا از صلح دروغی بیش نیست

کاتو کارشناس مسایل بین المللی در این باره می گوید:"جنایت امریکا در هیروشیما و ناکازاکی که با پرتاب بمب اتمی صورت گرفت کاملا مبین صداقت امریکا در استقرار صلح و امنیت جهانی است. امریکا در این حمله صدها هزار نفر را کشت و معلول کرد که اثار ان بعد از گذشت چندین نسل همچنان گریبانگیر مردم هیرو شیما و ناکازاکی است. بنابراین جهانیان به خوبی می دانند که سخن امریکا از صلح دروغی بیش نیست".

در هر حال، دولت پکن بارها در مورد مداخلات آمریکا و متحدان ان در امور داخلی چین هشدار داده است. تایوان بخشی از سرزمین مادری چین است که امریکا و متحدان ان می کوشند با حمایت از استقلال طلبان این جزیره از آن به عنوان اهرمی برای اعمال فشار بر دولت پکن استفاده کنند. این در حالی است که کارشناسان امریکایی از جمله هنری کیسینجر نیز برابن واقعیت اذعان دارند که چین در مورد عبور امربکا از خط قرمزهای پکن بسیار جدی است و واشنگتن باید ملاحظات و هشدارهای چین را در مورد تایوان جدی بگیرد. در غیر اینصورت ممکن است جهان با شرایط بسیار دشواری روبرو شود که کنترل ان ساده نخواهد بود.

 نویسنده: مجید وقاری 

113

بیشتر بخوانید:

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان بیانیه اجلاس وزرای دارائی گروه هفت علیه ایران را محکوم کرد

نشانه‌هایی از افول گروه جی هفت در عرصه اقتصاد جهانی