تحلیل:

ایران پرس: سخنگوی سازمان جهانی بهداشت با اعلام اینکه نظام بهداشت و درمان غزه فروپاشیده، گفت: تمامی تلاش‌های این سازمان برای حفظ نظام بهداشت در غزه هدر رفته است.

«مارگریت هریس» تأکید کرد: حملات اسرائیل به بیمارستان‌ها، کادر درمان و بیماران تحت هیچ شرایطی قابل قبول نیست و باید متوقف شود.

رژیم صهیونیستی بدون توجه به همه قوانین بین المللی و هشدارهای نهادهای بین المللی، زیرساخت های بهداشتی و درمانی و اکثر مراکز و بیمارستان های باریکه غزه را هدف قرار داده است و از بین برده است.

حمله چند روز گذشته به بیمارستان کمال عدوان و به آتش کشیدن آن جدیدترین مورد دراین زمینه است. وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه در این زمینه اعلام کرد: ارتش اشغالگر پس از تهدید مسلحانه بیماران و زخمی‌ها، آنها را به طور اجباری به بیمارستان اندونزی منتقل کرده و بیمارستان را به آتش کشیده است.

«تدروس آدهانوم گبریسوس» رئیس سازمان بهداشت جهانی، در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: "بیمارستان‌های غزه به میدان جنگ تبدیل شده‌اند و نظام سلامت با تهدید جدی مواجه است حملات به بیمارستان‌ها را متوقف کنید. مردم غزه نیاز به دسترسی به مراقبت‌های پزشکی دارند. امدادگران نیازمند دسترسی برای ارائه کمک‌های بهداشتی هستند. آتش‌بس."

رژیم صهیونیستی از شروع جنگ غزه بیش از هزار پزشک و پرستار فلسطینی را در حملات سیستماتیک به پرسنل بهداشتی و درمانی در باریکه غزه شهید کرده است، همچنین بیش از 300 نفر از کادر پزشکی دستگیر و شکنجه شده اند.

آمارها حاکی است بر اثر حملات اسرائیل 34 بیمارستان و 80 مرکز بهداشتی و درمانی کاملا تخریب شده است.

هلال‌احمر فلسطین می‌گوید که تنها سه بیمارستان در شمال غزه فعالیت می‌کرد که آخرین آنها بیمارستان «کمال عدوان» بود. با این شرایط، اکنون وضعیت برای ساکنان غزه سخت تر شده است.

با فروپاشی نظام درمان و سرد شدن هوا و همچنین نبود امکانات بهداشتی، شیوع بیماری های عفونی مانند وبا افزایش یافته است، بسیاری از بیماران نیز که نیازمند درمان های مداوم هستند نمی توانند روند درمانی خود را ادامه دهند.

«منیر البرش» مدیرکل وزارت بهداشت غزه در بیانیه‌ای آنچه را که در شمال غزه اتفاق می‌افتد، نسل‌کشی توصیف کرد که نشان‌دهنده شکست وجدان بشری است.

وی گفت: آنچه امروز در غزه رخ می‌دهد فراتر از جنایات معمولی است و به نسل کشی به معنای کامل آن می‌رسد که در مقابل دیدگان جهانی انجام می‌شود. گرسنگی و سرما نیز اکنون بیش از پیش جان ساکنان غزه را تهدید می کند.

سازمان برنامه جهانی غذا نیز اعلام کرد: گرسنگی در سراسر غزه گسترش یافته است و ما تنها قادر به تأمین غذای یک سوم نیازمندان در غزه هستیم.

از سوی دیگر موج سرما ونبود زیرساخت های اولیه برای تامین آب و برق همچنین زندگی ساکنان غزه در چادرها سبب شده تا بسیاری از افراد بیمار و کودکان بر اثر سرما جان خود را از دست بدهند. براساس آمارهای منتشر شده تعداد نوزادانی که طی یک هفته گذشته در غزه بر اثر سرما جان باخته‌اند، به 7 نفر رسیده است.

«فیلیپ لازارینی» کمیسرکل آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) هم اعلام کرد که کودکان غزه به دلیل سرما و نبود سرپناه، در حال یخ زدن هستند و اسرائیل اجازه ورود پتوها و تجهیزات زمستانی را به غزه نمی‌دهد.

نهادهای بین المللی امداد رسانی رسما نسبت به فاجعه کنونی هشدار داده اند. دراین راستا، برنامه جهانی غذا بر ضرورت احترام به قانون بین المللی از سوی همه طرفها و در هر زمان و حمایت بیمارستانها، مراکز درمانی و امدادرسانان تاکید کرد و خواستار توقف فوری جنگ و ارسال کمک ها به سراسر غزه شد.

«مارگریت هریس» سخنگوی سازمان جهانی بهداشت نیز گفت: به‌زودی تیمی از سوی سازمان جهانی بهداشت برای ارزیابی نیاز‌های غزه و کمبود تجهیزات بیمارستان‌ها اعزام خواهد شد.

نبود بیمارستان، پزشک و کادر درمانی، کمبود دارو، غذا و سرما همچنین بسته بودن راه های کمک رسانی توسط نظامیان اسرائیلی چرخه جنایت ونسل کشی اسرائیل را در غزه کامل کرده است و همه این جنایات در حالی صورت می گیرد که کشورهای غربی به رغم همه شعارهای بشردوستانه و ادعای پایبندی به قوانین حقوق بشر همچنان چشم خود را بر جنایات اسرائیل بسته و حمایت های سیاسی و مالی و تسلیحاتی خود به رژیم صهیونیستی را ادامه می دهند.

نویسنده: آتوسا دینیاریان

117