ایران پرس: تظاهرات اعتراضی در چند شهر پاکستان پس از ترور نافرجام «عمران خان» نخست وزیر پیشین این کشور برگزار شد.

عمران خان روز پنجشنبه بر اثر تیراندازی یک فرد مسلح به کاروان حامل وی زخمی شد. در این تیراندازی  یک نفر کشته و 9 نفر دیگر زخمی شدند.

طرفداران نخست وزیر پیشین پاکستان در شهرهای مختلف این کشور از جمله در راولپندی ایالت پنجاب در اعتراض به ترور نافرجام او تظاهرات کردند.

تظاهرکنندگان که لاستیک‌های خودرو را در خیابان‌ها آتش زدند، دولت پاکستان را به تلاش برای ترور متهم و تهدید کردند: "انتقام این «حمله بزدلانه» را از عاملانش خواهند گرفت."

پس از برکناری عمران خان از سمت نخست وزیری پاکستان توسط پارلمان این کشوردر آوریل گذشته، تحولات پس از آن منشا بروز تنش و مناقشات در پاکستان بوده است.

عمران خان پس از گرفتن رای عدم اعتماد به پارلمان، این اقدام را دسیسه ای خارجی با محوریت آمریکا و حمایت مخالفین خود در پاکستان دانست و برهمین اساس، دولت پس از خود به رهبری «شهباز شریف» را به رسمیت نشناخت.

عمران خان در چنین شرایطی خواستار برگزاری انتخابات زود هنگام پارلمانی در پاکستان است و آنرا راهی برای صیانت از قانون اساسی این کشور و اصل جمهوریت ارزیابی کرده است.

در ماه های گذشته، بر خلاف پیش بینی ها حزب تحریک انصاف به رهبری عمران خان موفق شد در انتخابات میاندوره ای در برخی حوزه های انتخاباتی بر رقبای خود غلبه کند.

بالا رفتن اعتماد به نفس عمران خان و هوادارانش در پی این موفقیت در انتخابات میاندوره ای موجب شده تا بیش از گذشته اعتراض به دولت فعلی و برگزاری تظاهرات خیابانی در دستور کار حرب تحریک انصاف قرار گیرد.

در هفته های اخیر همزمان با اعلام نظر کمیسیون انتخابات پاکستان درباره رد صلاحیت عمران خان برای تصدی مناصب دولتی، برگزاری تظاهرات ضد دولتی مورد توجه مقامات ارشد حزب تحریک انصاف قرار گرفت و از حدود یک هفته گذشته تظاهرات هواداران عمران خان ازایالت خیبر پختنونخواه به سمت اسلام آباد آغاز شده است.

همزمانی تداوم تظاهرات خیابانی هواداران عمران خان با ترور نافرجام وی این گمانه را تقوبت کرده است که ادامه روند تنش بین دوحزب تحریک انصاف و حزب مسلم لیگ نواز موجب شده تا تنش های سیاسی رنگ و بوی خشونت بگیرد و به کاروان حامل عمران خان سوء قصد شود.

در چنین شرایطی است که وزیر امور مذهبی پاکستان علت اقدام به ترور نخست وزیر پیشین این کشور و رهبر حزب تحریک انصاف را تعصب مذهبی دانسته است.

شکل گیری کمیته ویژه بررسی ترور عمران خان توسط دولت پاکستان نشان می دهد که ائتلاف حاکم بر این کشور نیز درصدد ریشه یابی این ترور و جلوگیری از تکرار این گونه حوادث در عرصه سیاسی و اجتماعی پاکستان است.

این احتمال  مطرح است که چنانچه عمران خان در این ترور جان خود را از دست میداد شرایط سیاسی و امنیتی غیر قابل پیش بینی در پاکستان رخ میداد که می توانست ابعاد بسیار خطرناکی برای امنیت و ثبات داخلی این کشور پیدا کند.

این ترور زنگ هشداری برای تامین امنیت بیشتر شخصیت های سیاسی در پاکستان و همچنین دوری جستن از تحریک تعصبات مذهبی در این کشور است.

نویسنده: محمدرضا عسگری

117

بیشتر بخوانید:

ایران سوءقصد به «عمران خان» را محکوم کرد