ایران پرس: مردم عراق پنجمین سالروز شکست داعش در این کشور را جشن گرفتند و بر لزوم مبارزه با خفته های پنهانی این گروه تروریستی در مناطق مختلف عراق تاکید کردند.

گروه تروریستی داعش در سال ۲۰۱۴ با حمله به عراق یک سوم از جمعیت این کشور را اشغال کرد و در ادامه با خشونت های شدیدی که انجام داد بخش بزرگی از این جمعیت را آواره کرده و بحران انسانی بزرگی برای عراق رقم زد.

پاکسازی عراق از اشغال داعش سه سال به طول انجامید و عراقی ها سرانجام در ۱۰ دسامبر ۲۰۱۰ شکست کامل داعش در این کشور را اعلام کردند. موفقیت بزرگ عراق در غلبه بر تروریسم داعشی ناشی از نقش‌آفرینی همزمان سه فاکتور است.

فاکتور نخست، نقشی بود که مرجعیت در مبارزه با داعش ایفا کرد. آیت الله سیستانی، مرجع عالیقدر عراق با صدور فتوایی خواستار تشکیل بسیج مردمی در مبارزه با داعش شدند. این فتوا با استقبال مردم و گروه‌های سیاسی عراق همراه شد.

محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق در پیامی به مناسبت پنجمین سالروز شکست داعش در این کشور بر نقش مرجعیت در این موفقیت تاکید کرد و گفت: «ما از مرجعیت عالی و حکیمانه عراق که با فتوای خود غیور مردان عراقی را راهی میادین نبرد کرد، قدردانی می‌کنیم.»

 عمار الحکیم، رئیس جریان حکمت عراق هم گفت: «حماسه آزاد‌سازی اراضی عراق پس از صدور فتوای جهاد کفایی مرجعیت عالی دینی نجف اشرف رخ داد تا مردم عراق در قالب ارتش و پلیس و حشد الشعبی و عشائری و دیگر نیروها، جانفشانی کنند و حماسه‌های بی‌نظیری را خلق کنند که از بعد نظامی و امنیتی فراتر رفت و ابعاد انسانی به خود گرفت.»

 دومین فاکتور مهمی که در غلبه عراق بر تروریسم داعشی نقش داشت حمایت های همه جانبه جمهوری اسلامی ایران به فرماندهی سردار شهید قاسم سلیمانی بود. در حالی که کشورهای مدعی مبارزه با تروریسم در آغاز تهاجم داعش به عراق صرفا نظاره گر آن بودند و در ادامه هم غلبه کامل بر تروریسم داعشی را سازگار با منافع خود نمی دانستند و حتی مطابق برخی گزارش‌ها به این گروه تروریستی کمک هم کردند، جمهوری اسلامی ایران و حزب الله در همان روزهای نخست در کنار ارتش و مردم عراق قرار گرفتند و تا پایان داعش نیز به حمایت خود ادامه دادند.

"هادی العامری"، رهبر ائتلاف الفتح در پارلمان عرق با تاکید بر اهمیت حمایت ایران و مقاومت از عراق در مبارزه با داعش، گفت: «حمایت‌های ایران و حزب‌الله فقط محدود به سلاح، تجهیزات و انتقال تجارب نبود، بلکه خون‌های پاک فرماندهان و مستشارانی را شامل می‌شود که خونشان با خون برادران عراقی آنان در هم آمیخت.»

 او، شهادت حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس را بهترین نمونه از این اختلاط مذهبی و جسمی و وحدت سرنوشت دانست و از همه مردم عراق خواست که از این روز برای ساختن عراقی یکپارچه و عاری از فساد و تروریسم استفاده کنند. کاربران عراقی هم همزمان با پنجمین سال شکست داعش، در شبکه‌های اجتماعی در حال بازنشر ویدئوهایی هستند که یکی از آنها مربوط به حضور فوری سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در عراق بعد از خبر سقوط چند استان این کشور است.

در کنار این فاکتورها، رشادت‌های مردم عراق هم نقش پررنگی در شکست تروریسم داعشی داشت. مردم عراق با استقبال از فتوای مرجعیت و تاسیس حشد الشعبی با همه توان خود از جغرافیای این کشور دفاع کرده و نهایتا نیز شکست تروریسم داعشی را رقم زدند. حشد الشعبی یا بسیج مردمی که در زمره گروه‌های مقاومت منطقه است، در فضای پسا داعش هم در جهت مبارزه با بازمانده‌ها و هسته‌های پنهان این گروه تروریستی که مطالبه مردم عراق است عمل می‌کند.

نویسنده: سید رضی عمادی

116

بیشتر بخوانید: 

به هلاکت رسیدن 150 سرکرده داعش در عراق

بمباران مقر داعش از سوی جنگنده‌های عراقی

بازداشت 3 سرکرده داعش در پایتخت عراق