ایران پرس-آنکارا در واکنش به افزایش تعرفه‌های آمریکا بر کالاهای وارداتی از ترکیه، مانند چین و اتحادیه اروپا، از آغاز جنگ تجاری با واشنگتن خبر داد.

«نهاد زیبکجی» وزیر اقتصاد ترکیه روز پنجشنبه اعلام کرد: آنکارا از امروز اقدامات تلافی‌جویانه اقتصادی به ارزش 266 میلیون دلار را ضد آمریکا به علت تعرفه‌های اضافی بر فولاد، آغاز می‌کند.

زیبکجی با «غیرعقلانی و طاقت‌فرسا» خواندن جنگ تجاری آمریکا با کشورهای مختلف جهان، افزود: اقدامات تلافی جویانه آنکارا ضد واشنگتن شامل کالاهای وارداتی مختلف ازجمله خودرو، ماشین آلات صنعتی و محصولات پتروشیمی از آمریکا به ارزش بیش از 266 میلیون دلار می شود.

جنجال ترامپ برای دنیا با جنگ تجاری

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در ماه مارس امسال تصمیم گرفت که تعرفه‌های اضافی 25 و 10 درصدی بر واردات فولاد و آلومینیوم اعمال کند. این تصمیم از سوی کشورهای مختلف جهان مورد انتقاد قرار گرفته و به جنگ تجاری تشبیه شده است.

آمارها نشان می دهد که حجم تجارت دوجانبه بین ترکیه و ایالات متحده امریکا در سال 2017 حدود ۱۹ میلیارد دلار بوده است که در این بین امریکا توانسته از عدم توازن 328 میلیون دلاری به سود خود در این سال سود ببرد.

در چنین شرایطی وضع تعرفه های تجاری موجب خواهد شد که عدم توان تجاری در رابطه بین دو کشور به سود امریکا به شدت افزایش بیابد و این امری است که میتواند مانع صادرات ترکیه با امریکا شود.

ترکیه، هدف جنگ تجاری ترامپ

همین امر نیز ترکیه را وادار به اتخاذ اقدامات مشابه در برابر امریکا کرده است. حال باید دید با شکل گیری تنش های جدید در رابطه میان دو کشور از جمله اختلاف دو کشور بر سر فروش هواپیماهای F-35 به ترکیه و وضع تعرفه های تجاری، دو کشور تا چه حد میتوانند برای حفظ روابط اقتصادی خود تلاش کنند.

آماندا اسلوت Amanda Sloat کارشناس موسسه بروکینگز معتقد است: کودتای شکست خورده در ترکیه نقطه عطفی در روابط میان این کشور و امریکا بود. به صورتی که بسیاری از جنبه های روابط میان ترکیه و امریکا پس از این حادثه را درگیر بحران کرد. بحرانی که در حال پیچیده شدن است و به مرور زمان مسائل جدید را در برمیگیرد.

مسئله وضع تعرفه ها با افزایش هزینه صادرات به هر دو کشور شرایطی را فراهم خواهد کرد که براثر آن بسیاری از وارد کنندگان و صادرکنندگان کوچک به دلیل افزایش هزینه های موجود علاقه خود به بازار دو کشور از دست خواهند داد. این امر در ارتباط با تجار ترک میتواند به معنای افزایش محبوبیت بازاهای صادراتی و وارداتی اروپایی و خاورمیانه ای باشد.

واشنگتن-آنکارا؛ روابطی که روز به روز تاریک تر می شود

آینده روابط میان دو کشور نیز بیانگر این است که چشم انداز مثبتی در خصوص تنش های موجود وجود ندارد و این احتمال می رود که در طول ماههای پیش رو موارد جدیدی نیز به تنش میان دو کشور اضافه شود و همچنان برروی حجم تجارت مشترک آنها تثیر منفی بگذارد. 134/112

نویسنده: منوچهر شفیعی

بیشتر بخوانید:

تشدید جنگ تجاری؛ هشدار چین به آمریکا

جنگ تجاری؛ مکزیک از آمریکا در سازمان تجارت جهانی شکایت می‌کند

هشدار هم‌حزبی‌های ترامپ؛ جنگ تجاری به‌نفع آمریکا نیست

جنجال ترامپ برای دنیا با جنگ تجاری