به گزارش ایران پرس، وزارت خارجه ترکیه با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که از وتوی پیش نویس قطعنامه ارائه شده به شورای امنیت سازمان ملل متحد توسط آمریکا بسیار متاسف هستیم.
بنا بر این بیانیه، وتوی پیش نویس قطعنامه ارائه شده به شورای امنیت سازمان ملل توسط آمریکا به رغم وقوع قتل عام در فلسطین در تاریخ 14 ماه مه و ادامه خشونت ها در این منطقه یک بار دیگر نشان داد که سازمان ملل قدرت بازدارندگی خود را از دست داده و انجام اصلاحات ساختاری در آن نباید به تعویق افتد.
در این بیانیه تاکید شده است که ترکیه در مجمع عمومی سازمان ملل متحد و نیز سایر مجامع بین المللی، مدافع و پیگیری کننده حقوق و دعوی مردم فلسطین خواهد بود.
«ابراهیم کالین» سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه نیز با انتشار پیامی در حساب کاربری توییتر خود نوشت: وتوی قطعنامه پیشنهادی کویت به شورای امنیت برای حمایت از فلسطین از سوی دولت آمریکا تعجب آمیز نبوده است و این موضوع نشان داد که آنها نه در کنار جریان حق، بلکه در کنار قدرتمند ایستاده اند.
وی تاکید کرد: مردم فلسطین و قدس تنها نیستند و حمایت ما از مبارزه بحق آنها ادامه خواهد داشت.
عصر روز گذشته، قطعنامه پیشنهادی کویت که خواستار رسیدگی به جنایات رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی شده بود، با وجود 11 رای موافق با وتوی آمریکا از دستور کار شورای امنیت خارج شد.
«فرانسوا دلاتر» نماینده فرانسه در جلسه شورای امنیت با اشاره به وتوی نماینده آمریکا به قطعنامه پیشنهادی گفت: این مساله باعث تضعیف جایگاه شورای امنیت می شود.
«ریاض منصور» نماینده فلسطین نیز به وتوی آمریکا واکنش نشان داد و گفت: شورای امنیت مسئولیتهای خود را در قبال جامعه جهانی بپذیرد و باعث تاسف است که شورای امنیت به دلیل رای منفی و جانبدارانه یکی از اعضا، به صورت مستمر در قبال بحران فلسطین ناتوان است.
همچنین، «منصور العتیبی» نماینده کویت در شورای امنیت، گفت: وتوی آمریکا دلیلی بر مستثنی بودن رژیم اشغالگر از قوانین بینالمللی است و این وتو باعث گسترش تنشها و خشونتها خواهد شد.
از طرف دیگر قطعنامه پیشنهادی آمریکا در حمایت از رژیم صهیونیستی و در محکومیت گروههای مقاومت فلسطین در شورای امنیت سازمان ملل با مخالفت سه کشور کویت، روسیه و بولیوی و 11 رای ممتنع رد شد.
شکست قطعنامه پیشنهادی آمریکا نشان از انزوای دولت «دونالد ترامپ» در جامعه جهانی به ویژه در مساله فلسطین است؛ دولتی که رئیس آن درصدد طرح معاملهای برای سازش میان فلسطینیها و رژیم صهیونیستی است و به نظر میرسد این طرح با شرایط کنونی حتی پیش از مطرح شدن با شکست مواجه شده است.
از سوی دیگر ناکارآمدی مکانیزم شورای امنیت در به نتیجه رساندن یک خواست جهانی، بار دیگر نیازها برای بازبینی در شکل و ساختار این نهاد تصمیمگیری مهم بینالمللی را نشان داد؛ خواستهای که پیشتر، بارها از سوی برخی از کشورهای عضو سازمان ملل متحد از جمله جمهوری اسلامی ایران مورد تاکید قرار گرفته است.
نظامیان صهیونیست از 30 مارس 2018 (روز زمین) تاکنون، بیش از 120 فلسطینی را در راهپیمایی حق بازگشت در مناطق مرزی باریکه غزه به ضرب گلوله شهید کردند و بیش از 13 هزار فلسطینی هم در حمله صهیونیستها زخمی شدند.
رژیم صهیونیستی با حمایت دولت آمریکا و در سایه سیاست سازش برخی کشورهای عربی، کشتار مردم فلسطین را دوچندان کرده است و باریکه غزه این روزها، به صحنه نسلکُشی مردم فلسطین توسط صهیونیستها تبدیل شده است.
116
بیشتر بخوانید:
صفبندی اعضای شورای امنیت در برابر وتوی امریکایی/ تحلیل و ویدئو
شورای امنیت قطعنامه آمریکا درباره غزه را رد کرد+ ویدئو