به گزارش ایران پرس، دکتر هاشمی که صبح امروز برای دیداری دو روزه با مقامات جمهوری آذربایجان در راس یک هیات از مسئولان دولتی و فعالان بخش خصوصی حوزه درمان و داروی ایران وارد باکو شد، در این دیدار گفت: این سفر فرصتی برای اجرای اراده رهبران دو کشور ، در زمینه گسترش همکاری ها در زمینه درمان و دارو و آموزش است.
وی با اشاره به توانمندی های جامعه پزشکی ایران افزود: برای تبادل تجربیات در حوزه آموزش، پژوهش، بهداشت، پیشگیری و دارو و درمان آمادگی کامل داریم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان گفت : سه دانشگاه از میان 60 دانشگاه کشورمان که در مناطق آذری زبان ایران و در استان های آذربایجان شرقی ، آذربایجان غربی و اردبیل وجود دارند زمینه های خوبی برای همکاری با کشور آذربایجان را دارند.
دکتر هاشمی در ادامه با بیان اینکه در حوزه دارو 96 درصد تولیدات کشور در حوزه دارو در داخل انجام می شود، تصریح کرد: باید نقشه راهی برای همکاری مشترک تدوین بشود.
وی افزود: با وجود اعتماد مردم آذربایجان به داروهای ایرانی، ضروری است در رابطه با بحث مصرف داروهای ایرانی فرهنگ سازی در جمهوری آذربایجان انجام بشود که مردم این کشور با داروهای ایرانی آشنایی بیشتری پیدا کنند.
دکتر هاشمی تاکید کرد در زمینه درمان نیز باید همکاری هایی که با دانشگاه های مناطق آذری زبان ایران شروع شده است، به سرعت گسترش یابد.
وی با ابراز علاقه به اجرای برنامه بورسیه دانشجویان پزشکی، اظهار داشت: دو طرف می توانند تبادل دانشجو در رشته های علوم پزشکی داشته باشند، همانطور که در خصوص توریسم سلامت هم این نگاه وجود دارد که هم بیماران از کشور جمهوری آذربایجان برای درمان به ایران بیایند و هم پزشکان ایرانی در جمهوری آذربایجان خدمات درمانی به بیماران ارائه بدهند.
هاشمی با اشاره به شیوع بیماری هپاتیت در کشور جمهوری آذربایجان گفت: با توجه به تجربه نسبتا بالای ایران در این زمینه، آماده ارائه هر نوع کمکی در زمینه دارو و درمان این بیماری هستیم.
دکتر هاشمی، حضور بخش خصوصی ایران در باکو و احداث بیمارستان در این شهر از سوی فعالان این بخش را نیز برای توسعه روابط موثمر ثمر خواند.
وزیربهداشت جمهوری آذربایجان نیز در این دیدار بر اجرای هر چه سریعتر سند های همکاری امضا شده میان روسای جمهوری دو کشور در فروردین ماه امسال تاکید کرد.
جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان همزمان با سفر رسمی حسن روحانی به باکو، هشت سند و یادداشت تفاهم همکاری مشترک امضا کردند که یکی از آنها سند همکاری در حوزه بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بود.
شیر علی اف در مورد فرهنگ سازی برای مصرف داروهای ایرانی، گفت: نخستین قدم در این راه احداث کارخانه دارو سازی ایران در باکو است، با بهره برداری از این کارخانه مردم جمهوری آذربایجان به تدریج به داروهای ایرانی اعتماد پیدا خواهند کرد و امیدواریم این کارخانه سریعتر احداث شود و به بهره برداری برسد.
117/112
تاکید بر گسترش همکاری های ایران و جمهوری آذربایجان/تحلیل
واعظی: ایران و جمهوری آذربایجان به دنبال صلح و ثبات در منطقه هستند
جمهوری آذربایجان صادرات برق به ایران را آغاز کرد