ایران پرس: شرکت فرانسوس توتال انرژی اعلام کرد، به علت وخامت اوضاع میانمار از نظر رعایت حقوق بشر، فعالیت خود را در این کشور متوقف می کند.

با گذشت حدود یک سال از کودتا در میانمار شرکت توتال انرژی که در بخش انرژی این کشور فعالیت دارد، اعلام کرد که به دلیل نقض حقوق بشر از سوی دولت نظامی میانمار از فعالیت در این کشور کناره گیری می کند.

به اعتقاد ناظران سیاسی این شرکت که در بسیاری از کشورهای نفت و گاز خیز فعالیت دارد برای تطهیر چهره مخدوش شده خود در میانمار چنین تصمیمی را اتخاذ کرده است، زیرا بنا به اعلام روزنامه «لوموند» فرانسه شرکت توتال از جمله شرکت‌های انرژی فعال در میانمار است که به نظامیان کودتاچی در این کشور کمک‌های مالی ارایه می دهد.

«یادانارماونگ» p.maong سخنگوی سازمان عدالت برای میانمار در این باره می گوید: "شرکت توتال تنها منبع درآمد و تامین مالی رژیم کودتایی در میانمار است و با پرداخت میلیون‌ها دلار به این رژیم نقش مهمی در ادامه فعالیت آن دارد."

از اینرو مخالفان رژیم کودتایی در میانمار یکی از اهرم های فشار براین رژیم را درخواست از شرکت‌های انرژی از جمله توتال برای عدم کمک‌های مالی به نظامیان کودتاچی می دانند.

بنابراین آنچه که باعث شد تا شرکت فرانسوی توتال تصمیم به کناره گیری از فعالیت‌های خود در بخش انرژی میانمار بگیرد ادامه کارشکنی کارمندان و کارگران این شرکت در همکاری با رژیم کودتایی میانمار بوده است. براساس گزارش‌های منتشر شده پرسنل توتال که نمی خواهند این شرکت تامین کننده مالی رژیم کودتایی میانمار باشد تصمیم داشتند با اعتصاب مانع از انتقال گاز شوند اما با تهدید مدیران شرکت برای اخراج مواجه شدند .

فعالان مخالف رژیم کودتایی در میانمار در این باره می گویند، بارها از شرکت‌های توتال، شورون و سایر شرکت‌های فعال در عرصه انرژی میانمار خواسته اند با حمایت از مردم میانمار کمک‌های مالی خود را به رژیم کودتایی این کشور قطع کنند. از دیدگاه مردم میانمار این شرکت‌ها با حمایت از کسب و کار در این کشور مسئول وحشیگری ارتش برضد مردم میانمار هستند.

در هر حال، براساس گزارش‌های منتشر شده فعالیت صنعت نفت و گاز میانمار سالانه بالغ بر 900 میلیون دلار عایدی برای رژیم کودتایی در میانمار دارد. ادامه فعالیت این شرکت‌های عمدتا غربی باعث می شود تا مبارزات مردم میانمار برضد حاکمیت نظامیان در این کشور به نتیجه نرسد.

این بدان معنا است که شرکت‌های غربی تنها به منافع خود در کشورهای میزبان می اندیشند و هیچ توجهی به حقوق بشر ندارند که ادعای دفاع از آنرا دارند  و همچنان با حمایتهای مالی خود از رژیم های کودتایی از جمله در میانمار موجبات سرکوب مردم را فراهم می کنند. 

نویسنده: مجید وقاری

117

بیشتر بخوانید:

کمیسرعالی حقوق بشر سازمان ملل در مورد افزایش خشونت در میانمار هشدار داد