ایران پرس- سنای ازبکستان، توافق‌نامه گسترش همکاری های این کشور در زمینه مبارزه با تروریسم و افراط‌گرایی با سازمان همکاری شانگهای (SCO) را تصویب کرد.

توافقنامه همکاری ازبکستان با سازمان همکاری شانگهای در زمینه مبارزه با تروریسم و افراط گرایی که در چهاردهمین نشست سنای این کشور تصویب شد، روز نهم ماه ژوئن سال 2017 میلادی میان دو طرف امضا شده بود.

توافق‌نامه گسترش همکاری ازبکستان با افغانستان در امور مدنی، خانوادگی و کیفری، از دیگر مصوبات سنای ازبکستان محسوب می شود.

این توافق‌نامه در روز پنجم ماه دسامبر سال 2017 میلادی میان مقام های تاشکند و کابل امضا شده بود.

تصویب فوری این توافق‌نامه ها بویژه پس از برگزاری نشست بین المللی تامین امنیت افغانستان و همکاری منطقه ای در تاشکند نشان می دهد که، اراده سیاسی دولت «شوکت میرضیایف» در ازبکستان  بر نابودی کامل تروریسم در منطقه و افغانستان متمرکز شده است.

تصویب مبارزه با افراط گرایی و همکاری با سازمان همکاری شانگهای در سنای ازبکستان و هشدار درمورد فعالیت های تروریستی درافغانستان در همین راستا قابل ارزیابی است.

ازبکستان در خط مقدم تهدیدهای افراط گرایان

این در حالی است که، ازبکستان در خط مقدم تهدیدهای افراط گرایان قرار دارد و در داخل این کشور نیز گرایش به همکاری با تروریست های وابسته به بیگانگان کم نیست.

نشست بین المللی تامین امنیت افغانستان و همکاری های منطقه ای طی روزهای دوشنبه و سه شنبه گذشته با حضور 20 کشور از جمله جمهوری اسلامی ایران در تاشکند پایتخت ازبکستان برگزار شد.

در بیانیه پایانی این نشست بر لزوم آغاز مذاکرات دولت افغانستان و گروه طالبان به عنوان بهترین راه حل برای برقراری صلح و پایان دادن به خشونت ها در این کشور تاکید شده است. در این زمینه، «علی اقبال» استاد دانشگاه کابل و کارشناس سیاسی افغانستانی ، اعلام کرد :

«نشست بین المللی تاشکند فرصتی مناسب برای افغانستان جهت دستیابی به صلح و ریشه کن کردن تروریسم در این کشور با کمک کشورهای منطقه است».

این استاد دانشگاه در کابل با اشاره به نشست بین المللی «تامین امنیت در افغانستان و همکاری منطقه ای» در تاشکند، تاکید کرد :

«این گونه نشست ها به افغانستان این فرصت را می دهد که از ظرفیت های منطقه ای برای برقراری صلح و ثبات و بهبود اوضاع خود در همه عرصه ها استفاده کند».

در این شرایط، به نظر می رسد دولت ازبکستان عزم خود را برای نابودی تروریسم و افراط گرایی جزم کرده است. برغم تمامی واقعیت های جاری و تمامی راهکارهای ارائه شده، باید گفت : دولت های منطقه از جمله ازبکستان به منظور ازبین بردن تروریسم چاره ای جز بهبود اوضاع اقتصادی در داخل و افزایش دانش و آگاهی مردم این کشور از دین مبین اسلام ندارند. 

135/110

نویسنده: محمد علی طالبی خاکیانی

بیشتر بخوانید: 

امریکا عامل گسترش مواد مخدر و تروریسم در منطقه / تحلیل

کارشناس آمریکایی: راهبرد امریکا، استفاده از تروریسم است