ادامه این روند و تاثیرات سیاسی و اقتصادی این جنگ سبب اعتراض بسیاری از شهروندان اروپایی به ویژه آلمانی ها شده است، به طوری که روز گذشته تظاهرات اعتراض آمیزی در برلین پایتخت آلمان برگزار شد.
صدها نفر در برلین، پایتخت آلمان با در دست داشتن پلاکاردهایی در محکومیت ارسال تسلیحات و همچنین سلاح های مرگبار به اوکراین تظاهرات کردند.
از زمان آغاز جنگ در اوکراین، کشورهای غربی از دخالت مستقیم نظامی در این درگیری خودداری کرده اند، اما به اوکراین اسلحه، مهمات و سوخت می رسانند. اقدامی که عملا این جنگ را به جنگی میان اروپا و آمریکا با روسیه در میدان اوکراین تبدیل کرده است و روسیه بارها هشدار داده است که ارسال تسلیحات غربی به اوکراین نه تنها باعث طولانی شدن درگیری می شود بلکه خطر جنگ جهانی در پی دارد.
«سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه خطر بروز جنگ جهانی سوم را واقعی توصیف کرد و نسبت به آن هشدار داد. وی با متهم کردن ناتو به پیشبرد جنگ نیابتی علیه روسیه در اوکراین گفت: "این امر حمله به ارسال تسلیحات غربی به اوکراین را موجه میکند."
با این حال کشورهای اروپایی به ویژه آلمان همچنان به ارسال تسلیحات به اوکراین ادامه می دهند. آنها به بهانه دفاع از ناتو اوکراین را تجهیز می کنند چنانکه «اولاف شولتز» صدراعظم آلمان به تازگی با تاکید بر این که برلین متعهد به دفاع از هر سانتی متر مربع خاک ناتو و شرکایش است، از تامین و ارسال سامانه های ضدهوایی و رادارهای کشف توپخانه به اوکراین خبر داد.
«کریستین لامبرشت» وزیر دفاع آلمان نیز اعلام کرد: "به زودی آموزش نیروهای اوکراینی به منظور بکارگیری توپخانه های هویتزرهای آلمانی تکمیل می شود و در نتیجه مسیر استفاده از این سلاح ها در جنگ اوکراین هموار می شود."
اقدامات آلمان در حالی است که این کشور و کشورهای عضو اتحادیه اروپا با مشکلات اقتصادی بسیاری روبه رو شده اند. تحریم ها علیه روسیه، افزایش بودجه های نظامی و تسلیحاتی و بحران پناهجویان اوکراینی شرایط اقتصادی و اجتماعی را نیز در این کشورها تحت تاثیر قرار داده است.
براساس آمار پلیس فدرال آلمان بیش از 350 هزار پناهجوی اوکراینی را در آلمان ثبت نام کرده است. در حالی که بسیاری از مردم کشورهای اروپایی از حضور پناهجویان ناخشنود هستند.
«کریستیان لیندنر» وزیر دارایی آلمان در این زمینه ضمن هشدار نسبت به اینکه این کشور میتواند تا پنج سال در زمینههای گوناگون دچار کمبود شود، گفت: "ممکن است ظرف چند ماه آینده وضعیت بسیار نگرانکنندهای داشته باشیم."
بسیاری از شهروندان آلمان نگرانند که در آینده نزدیک نتوانند هزینه زندگی خود را تامین کنند، زیرا قیمت سوخت و مواد غذایی در این کشور که سالها رشد اقتصادی و روند با ثباتی را طی کرده است، افزایش یافته است.
نه تنها آلمان بلکه دیگر کشورهای اروپایی و آمریکا نیز ارسال تسلیحات به اوکراین را آشکار و پنهان انجام می دهند و این اقدام، شرایط اقتصادی را سختتر و فشارهای اجتماعی را بیشتر کرده است.
در ایتالیا نیز چندی پیش تظاهرات اعتراض آمیزی علیه ارسال سلاح برگزار شد. «سینزیا دلا پورتا» از نمایندگان اتحادیههای کارگری در ایتالیا در این زمینه گفت: "ارسال سلاح وضعیت درگیری بین روسیه و اوکراین را حل نمیکند، بلکه ما را در معرض خطر جنگ جهانی سوم قرار میدهد."
جنگ روسیه و اوکراین درحالی ادامه دارد که همچنان کشورهای اروپایی با حمایت های مالی و تسلیحاتی به این جنگ دامن می زنند، موضوعی که خشم شهروندان اروپا را نیز برانگیخته است، آنان خواستار توقف مداخلات اروپا در این جنگ و به تبع آن کاهش هزینه های اقتصادی و سیاسی و اجتماعی ناشی از آن هستند.
نویسنده: اتوسا دینیاریان
117