ایران پرس: در روزهای اخیر تعرض هایی به اماکن و مقرهای دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در اروپا انجام شده که واکنش دولت ایران و احضار سفرای برخی کشورهای اروپایی در تهران را نیز به دنبال داشته است.

دیروز جمعه یک مهاجم مسلح به سلاح سرد وارد سفارت جمهوری اسلامی ایران در کپنهاگ شد و ضمن تهدید، اقدام به ایجاد رعب و وحشت، مجروح کردن یکی از کارمندان محلی و وارد آوردن خسارت به خودروهای مستقر در پارکینک سفارت ایران کرد.

علاوه بر تعرض به سفارت جمهوری اسلامی ایران در دانمارک، اخیراً تعرض‌های خشونت‌آمیز دیگری هم به مقرهای دیپلماتیک ایران در اروپا از جمله در لندن، پاریس، بروکسل و استکهلم صورت گرفته است.  25 سپتامبر اغتشاشگران در کشورهای بریتانیا و فرانسه به بهانه اعتراض و مخالفت با نظام جمهوری اسلامی ایران، قصد هجوم به اماکن دیپلماتیک ایران در شهرهای لندن و پاریس را داشتند.

عناصر ضد انقلاب همچنین قصد ایجاد بی‌ نظمی و اغتشاش در مقابل مرکز اسلامی لندن را داشتند که علاوه بر مواجهه با مقاومت پلیس با پاسخ مسلمانان و نمازگزاران در این مکان عبادی روبرو شدند.

این تعرض ها به اماکن دیپلماتیک ایران در اروپا همزمان با نا آرامی و اغتشاش در برخی شهرهای ایران انجام می شود؛ حمایت از تداوم اغتشاشات وهمچنین تشدید فشارهای خارجی بر ایران، از جمله اهداف تعرض و اقدامات غیر قانونی علیه مقرهای دیپلماتیک ایران محسوب می شود که البته با پشتیبانی برخی دولت های غربی صورت می گیرد.

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امورخارجه ایران جمعه شب با اشاره به تعرض‌ های خشونت‌ آمیز اخیر اماکن دیپلماتیک ایران در اروپا گفت، ارتباط این حملات با حمایت سیاسی غرب از اغتشاشگران غیر قابل‌ کتمان است.

اما حمایت مقامات اروپایی از اغتشاش و ناامنی در ایران و کم توجهی به مساله تعرض ها به اماکن دیپلماتیک که نمونه اخیر آن واکنش با تاخیر پلیس دانمارک به حادثه حمله با سلاح سرد به سفارت ایران در کپنهاک است، در حالی اتفاق می افتد که دولت‌های اروپایی به عنوان میزبان، نسبت به حفاظت از اماکن دیپلماتیک و دیپلمات‌ها، تعهد قانونی دارند.

در کنواسیون وین (1961)، مواد 29 تا 31 به موضوع مصونیت ها پرداخته و مصونیت محل کار، مصونیت مامور دیپلماتیک و خانواده دیپلمات ها را شامل می شود. بر اساس مواد 29 تا 31 کنوانسیون وین، دولت پذیرنده دیپلمات ها، متعهد به حفاظت از ماموران دیپلماتیک و محل سکونت آنان است؛ همچنین براساس این کنوانسیون، دولت میزبان دیپلمات ها،  باید مانع از هرگونه تعرض و حمله به سفارت و یا منزل سفیر شود.

نحوه عملکرد پلیس دانمارک اما نشان می دهد که این کشور به این تعهد بین المللی خود، به درستی عمل نکرده است؛ افسانه نادی پور، سفیر ایران در دانمارک در این باره گفته است، متاسفانه برغم هشدارهای رسمی قبلی، پلیس دانمارک با تاخیر فراوان خود را به سفارت رساند.

واضح است که اقدامات خشونت آمیز روزهای اخیرعلیه دیپلمات ها و مقرهای دیپلماتیک ایران در اروپا، در شرایطی روی داده است که مهاجمان و آشوب گران در این کشورها، حمایت دولت های غربی از جمله اروپایی ها از ادامه اغتشاش در ایران را فرصت مناسبی برای حمله به اماکن دیپلماتیک این کشور یافته اند؛ بدون آنکه نگران واکنش جدی دولت متبوع خود باشند.

این در حالی است که کشورهای اروپایی از جمله بریتانیا، فرانسه و آلمان در سال های اخیر ضمن همراهی با تحریم های غیرقانونی آمریکا ضد ایران، همواره درصدد تشدید فشارها بر ایران بوده اند. سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز در همین ارتباط، با اشاره به تعرض های اخیر به نمایندگی‌های ایران در اروپا تاکید کرده است، تعرض به اماکن دیپلماتیک، تازه‌ترین مورد از اقدامات خشن و غیرقانونی اخیر ضد جمهوری اسلامی ایران در اروپا است.

نویسنده: حسن عقیقی سلماسی

115