بدین ترتیب فعالیت دانشگاه اروپای مرکزی که در سال 1991 پس از سقوط کمونیسم، از سوی جورج سوروس تأسیس شد، متوقف خواهد شد.
دانشگاه اروپای مرکزی (Central European University) دانشگاهی آمریکایی-مجارستانی است که در بوداپست پایتخت مجارستان قرار دارد.
فعالیت آموزشی اصلی این دانشگاه در زمینه علوم اجتماعی و علوم انسانی است. سوروس با اهدای ۸۸۰ میلیون دلار به این دانشگاه، آن را به یکی از ثروتمندترین دانشگاههای اروپا تبدیل کرده است. دانشگاه اروپای مرکزی پذیرای ۱۴۰۰ دانشجو از ۱۰۸ کشور جهان است.
اقدام اخیر رئیس جمهوری مجارستان، در تعطیلی دانشگاه متعلق به جورج سوروس میلیاردر صهیونیست آمریکایی، را می توان گامی در راستای جلوگیری از ادامه تاثیرگذاری سوروس در جامعه مجارستان و به طور کلی منطقه اروپای مرکزی دانست.
البته تعطیلی آن تحت لوای برخی خواسته های ظاهری صورت گرفت، با این حال این موارد بیشتر به عنوان دستاویزی برای جلوگیری از ادامه فعالیت آن مطرح شدند. کما اینکه، پارلمان مجارستان با تصویب قانونی، ضمن قرار دادن شروطی برای ادامه فعالیت این دانشگاه از جمله افتتاح شعبه آن در نیویورک، خواهان تغییر نام آن نیز شده بود.
مقامات ارشد مجارستان تاکنون انتقاداتی در باره عملکرد و اهداف واقعی فعالیت این دانشگاه مطرح کرده اند.
از جمله، ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان، سوروس را یکی از «دشمنان ایدئولوژیک» خود به دلیل ارائه ایده «جامعه باز» اعلام کرده و اقدامات آن را، مخالف با تلاشهایش برای تبدیل کردن مجارستان به یک کشور غیرلیبرال تلقی میکند. بویژه اینکه تمرکز اصلی این دانشگاه، در زمینه جامعه باز و دمکراسی است.
اوربان در عین حال، دانشگاه اروپای مرکزی را متهم به تقلب و رقابت ناعادلانه با دانشگاههای داخلی مجارستان کرده است، زیرا مدارک این دانشگاه هم از سوی مجارستان و هم آمریکا مورد تایید هستند.
وی تاکید کرده بود که تداوم حضور دانشگاه جورج سوروس در مجارستان مشروط به توافقی دوجانبه با آمریکا است.
فعالیت دانشگاه وابسته به سوروس در مجارستان از آنجا اهمیت پیدا می کند که جورج سوروس و نهادهای وابسته به وی، که در قالب انواع واقسام سازمان های غیر دولتی مبلغ دموکراسی و ارزش های غربی در کشورهای حوزه همسود، پس از فروپاشی شوروی ونیز در حوزه اروپای شرقی و مرکزی فعالیت خود را آغاز کردند، از عوامل اصلی شکل گیری انقلاب های رنگی در کشورهایی مانند گرجستان، اوکراین و قرقیزستان بودند.
با توجه به فعالیت نهادهای وابسته به سوروس که در راستای براندازی دولت ها در حوزه کشورهای همسود صورت گرفته، دولت روسیه نیز فعالیت های سازمان های وابسته به جورج سورس را ممنوع کرده است.
از دیدگاه مسکو، انقلاب های رنگی که سوروس مبلغ آن است ، همان گونه که تجارب قبلی نیزدر گرجستان، اوکراین و قرقیزستان نشان داده است، عملا جز هرج ومرج، بی ثباتی سیاسی و عقب افتادگی اقتصادی حاصلی به همراه نداشته است.113/110
بیشتربخوانید:
آیا سوروس در صدد راه انداختن انقلاب های رنگی در جنوب شرق آسیاست؟