ایران پرس- سخنگوی دفتر سازمان صلیب سرخ در افغانستان از تعلیق فعالیت این دفتر در شمال افغانستان به دلیل افزایش ناامنی ها خبر داد.

«توماس گلاس» سخنگوی دفتر سازمان صلیب سرخ در افغانستان اعلام کرد: فعالیت این دفتر پس از کشتن خانم «لورینا اینبرال» پزشک اسپانیایی این سازمان در شهر مزارشریف در شمال افغانستان به حالت تعلیق درآمده است.

روز دوشنبه دو فرد مسلح «لورینا اینبرال» پزشک زن اسپانیایی سازمان صلیب سرخ را در بیمارستان این سازمان در شهر مزارشریف کشتند.

ناامنی برای پزشکان بدون مرز و موسسه های بین المللی همچون سازمان صلیب سرخ جهانی از جمله ابعاد پنهان تشدید خشونتهای خونین در افغانستان است.

در کنار آن، باید آواره شدن مردم در مناطق مختلف و همچنین یتیم شدن و معلول شدن هزاران کودک و شهروند افغان را نیز اضافه کرد.

تشدید ناامنی ها در افغانستان دلایل مختلفی دارد که از جمله آن ادامه حملات گروه طالبان، ادامه حضور نظامی آمریکا و وارد عملیات شدن نظامیان این کشور به همراه مدیریت بحران واشنگتن در افغانستان با استفاده ابزاری از گروههای تروریستی همچون داعش است. 

محروم شدن مردم مزار شریف از خدمات پزشکی با تعلیق فعالیت های سازمان صلیب سرخ

تعلیق فعالیت سازمان صلیب سرخ جهانی در مزار شریف در واقع محروم شدن مردم منطقه از دست یابی به خدمات پزشکی و انسان دوستانه است؛ بنابراین در وهله اول تامین امنیت کادر آن بر عهده دولت افغانستان است که به نظر می رسد همچنان در بخش امنیتی با ضعف هایی روبرو است.

در این میان به نظر می رسد از نگاه مردم افغانستان مسئولیت گروه طالبان بیش از نیروهای خارجی و اشغالگر است زیرا طالبان گروه بومی افغانستان است که ادعای حمایت از منافع و امنیت ملی را دارد اما با دامن زدن به خشونت های خونین موجب شده است گروههای مسلح پراکنده و ناشناس زیادی نیز دست به اقدامات خشونت آمیز و تروریستی در افغانستان بزنند که آسیب آن متوجه مردم این کشور است. 

«سید ضیاء دانش» کارشناس و روزنامه نگار افغان گفت:

«یکی از نگرانیهای مهم افزایش نا امنی و احتمال گسترش جنگ در بسیاری از نقاط افغانستان است. عملکرد دولت در این رابطه تا کنون ضعیف بوده است؛ ضمن اینکه اقتصاد ضعیف، بیکاری و تورم هم بر مشکلات مردم افزوده است.»

محافل غربی اقدام جدی برای حل مشکلات بهداشتی و پزشکی افغانستان صورت نداده اند

از اینرو ادامه وابستگی مردم افغانستان به نیازهای پزشکی و امدادی نهادهای بین المللی نشان می دهد که در شانزده سال گذشته محافل غربی اقدام جدی برای حل مشکلات بهداشتی و پزشکی افغانستان صورت نداده اند و دشمنان مردم این کشور نیزاز این اسیب پذیری در جهت ضربه زدن به انان استفاده می کنند. 

دکتر نورآقا روئین کارشناس افغان مسایل سیاسی در اینباره گفت:

«این انتقادها  بصورت  مشخص در رابطه با مسایل سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، نظامی و امثال آنها برای اعمال فشار بر آمریکا مطرح است زیرا  اگر ثبات و مبارزه با تروریسم در افغانستان در دستور کار امریکا قرار داشت، افغانستان پس از سال‌های متوالی، شاهد گسترش افراط‌ گرایی و ظهور گروه تروریستی داعش نبود.»

در هر حال، حمله به پزشکان نهادهای بین المللی در افغانستان نشان می دهد که گروههای تروریستی و خشونت طلب حملات و برنامه های چند وجهی را برای ضربه زدن به امنیت و ثبات افغانستان دنبال می کنند و می کوشند در همه زمینه ها این کشور را ناامن کنند که مسئولیت دولت کابل را برای توجه به امنیت آنان بیشتر می کند.115/110

مجيد وقاری 

بیشتر بخوانید:

توقف فعالیت صلیب سرخ در افغانستان

کشته شدن شش عضو کمیته بین المللی صلیب سرخ در افغانستان

طالبان افغانستان: به کارکنان صلیب سرخ حمله نکردیم