ایران پرس - دولت آمریکا به بهانه بروز مشکلات جسمی برای دیپلمات های خود در کوبا اعلام کرد، از تعداد ماموران سفارتش در هاوانا می کاهد.

در بیانیه وزارت امور خارجه آمریکا آمده است، 60 درصد از پرسنل دیپلماتیک و اداری سفارت این کشور در هاوانا از روز پنجم مارس کاهش خواهند یافت.

دولت آمریکا مدعی است که کوبایی ها با ارسال امواج رادیویی مرموز موجب ایجاد نارسایی شنوایی و سردردهای ناشناخته برای دیپلمات ها و خانواده آنان در هاوانا شده اند.

ادعایی که از سوی دولت کوبا قویا رد شده است.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا

با این حال، واشنگتن در ماه اکتبر دستور خروج موقت تعدادی از اعضای سفارت و خانواده های آنان از هاوانا را صادر کرد.

اکنون نیز در ادامه جنگ تبلیغاتی واشنگتن علیه کوبا، 60 درصد از پرسنل و کارکنان سفارت تازه بازگشایی شده امریکا در هاوانا کاهش می یابد.

البته از مدت ها قبل قابل انتظار بود که دولت کنونی امریکا به ریاست «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا اقداماتی را در جهت کاهش سطح مناسبات دیپلماتیک با کوبا در پیش گیرد.

برقراری روابط میان واشنگتن و هاوانا پس از نیم قرن که در اواخر دولت «باراک اوباما»، رییس جمهوری پیشین امریکا رخ داد، با خشم جمهوریخواهان همراه شد.

در آن زمان، جمهوریخواهان در کنگره تلاش کردند از برقرای مجدد روابط دیپلماتیک میان امریکا و کوبا جلوگیری بعمل آورند و مانع بازگشایی سفارتخانه های دو کشور در پایتخت های یکدیگر شوند.

با این حال، نه فقط این سفارتخانه ها بازگشایی شدند، بلکه اوباما به عنوان نخستین رییس جمهوری امریکا بعد از قریب به یک قرن بود که به هاوانا پایتخت کوبا سفر کرد.

با این حال، سیاست آشتی واشنگتن با هاوانا که در زمان دولت دموکرات امریکا انجام گرفت، از سوی دولت جمهوریخواه این کشور به ریاست ترامپ به چالش کشیده شد.

ترامپ در دوران رقابت های انتخابات ریاست جمهوری در سال 2016 بارها به سیاست آشتی میان امریکا و کوبا تاخت و آن را نادرست خواند.

محافظه کاران امریکایی شامل جمهوریخواهان و نهادهای وابسته به تبعیدیان ضد انقلاب کوبایی در امریکا در سوق دادن دولت کنونی این کشور در رویارویی با نظام کمونیستی کوبا نقش موثری داشته اند.

«ایروئل سانچز» ( Iroel Sanchez) روزنامه نگار کوبایی معتقد است:

"برهم زدن روابط دیپلماتیکی با کوبا هدف راست‌های افراطی مقیم فلوریدا است . حذف مهاجرت قانونی و ایجاد شرایط مجدد برای مهاجرت غیرقانونی به شکل‌گیری بحران مهاجرت منجر خواهد شد که درنتیجه کوبا را تهدیدی برای امنیت ملی امریکا معرفی خواهد نمود. از سوی دیگر ایجاد درگیری بین دو کشور به کاهش سیل توریست‌های جاری شده به سمت کوبا خواهد انجامید که همه و همه بخشی از برنامه گروه‌های راست افراطی مقیم فلوریدا است."

با این حال، تحولات یک سال اخیر نشان داده است که بازگشت به دوران پیش از تنش زدایی با کوبا و اعمال مجدد تحریم هی اقتصادی علیه این کشور از سوی کاخ سفید دشوارتر از انتظارات محافظه کاران امریکایی بوده است. به  همین دلیل،کاخ سفید سناریوی متفاوتی را در پیش گرفته است تا با طرح اتهام مزاحمت های دولت کوبا و مشکلات جسمانی برای دیپلمات های امریکایی در هاوانا، بهانه مناسبی برای کاهش سطح روابط با کوبا بیابد.

نویسنده: امیرعلی ابولفتح

113/116

بیشتر بخوانید:

کوبا موضع گیری های آمریکا را متکبرانه دانست

آمریکا به دنبال کاهش روابط دیپلماتیک با کوبا

اخراج 15 دیپلمات کوبا از آمریکا

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا