ایران پرس- روسیه در مقابله با اقدامات غرب و آمریکا، در سال های اخیر ابتکارات و اقدامات چندی انجام داده و یا پیشنهاد کرده است.

در این راستا خروج آمریکا از پیمان نیروهای هسته ای میانبرد "آی ان اف" و ساخت و آزمایش موشک‌های جدید و نیز اخراج روسیه از گروه 7 واکنش های متقابل مسکو را در پی داشته است.

در این راستا "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهور روسیه روز پنجشنبه در نشست اقتصادی شرق دور روسیه در "ولادی وستوک" اعلام کرد که کشورش پس از لغو پیمان نیروهای هسته ای میان برد قصد دارد تا موشک‌های جدید تولید کند.

پوتین تاکید کرد، نگران گفته‌های آمریکا درباره استقرار موشک‌ها در ژاپن و کره جنوبی است و این استقرار بخش‌هایی از قلمروی روسیه را نیز پوشش می‌دهد.

بر اساس این پیمان آی ان اف، آمریکا و روسیه اجازه نداشتند به آزمایش و استقرار موشک‌های کوتاه برد و میانبرد زمین پایه کروز و بالستیک بپردازند.

اما آمریکا پس ازخروج از پیمان آی ان اف، عملا روند توسعه موشک‌های کروز زمین پایه و موشک‌های بالستیک کوتاه برد و میان برد را آغاز کرده است.

هدف واشنگتن این است که روسیه را وارد روند مشابهی کرده و بدین ترتیب بار دیگر مسابقه تسلیحاتی جدیدی با هدف تضعیف اقتصاد روسیه از سر گرفته شود.

به رغم امتناع مسکو از وارد شدن به مسابقه تسلیحاتی جدید، اما مقامات ارشد روسیه بر ایجاد موازنه تسلیحاتی تاکید دارند.

در این زمینه "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهور روسیه روز 23 اوت یعنی چند روز بعد از آزمایش موشکی آمریکا، به نیروهای مسلح روسیه دستور داد تا ضمن بررسی دقیق این اقدام واشنگتن برای نشان دادن واکنش متقارن آماده باشند.

ضمن اینکه آمریکا در صدد استقرار موشک‌های جدید خود در شرق آسیا و اروپا است که این مساله واکنش روسیه را به دنبال داشته و از جمله پوتین در اظهارات روز پنجشنبه خود در "ولادی وستوک" به این مساله اشاره و نگرانی روسیه را در این باره اعلام کرده است. 

مساله دیگری که رئیس جمهور روسیه به آن پرداخت لزوم شکل گیری گروه جدیدی از کشورها در مقابل گروه هفت کشور صنعتی جهان غرب موسوم به گروه 7 است.

به گفته پوتین: ترکیه، هند و چین می‌توانند در گروه بین‌المللی شبیه به گروه 7 شرکت داشته باشند. 

به گمان پوتین، پکن و دهلی نو را می توان در یک گروه بین المللی چون گروه 7 جای داد چرا که این امر می تواند برای همکاری جهانی مفید و موثر باشد.

ضمن اینکه پوتین معتقد است که اقتصادهای نوظهور مانند ترکیه نیز می توانند به عضویت این گروه بین المللی جدید در آیند. پوتین معتقد است که دوران سلطه و هژمونی غرب در جهان رو به پایان است و لذا تشکیلات و سازمان های بین المللی  بدون مشارکت هند و چین اساسا غیر قابل تصور هستند.

اکنون غربی ها درقالب گروه 7 تلاش دارند این گونه وانمود کنند که هم چنان زمام امور جهان در اختیار آنها است، اما ظهور قدرت های نوظهور مانند چین و هند که در کنار روسیه در قالب گروه بریکس نهادها و روابط کنونی در جهان را به چالش کشیده اند، این ادعای غرب را کاملا زیر سئوال برده است. نکته مهم این است که نه فقط روسیه بلکه کشورهای غربی مانند فرانسه نیز بر زوال قدرت غرب تاکید کرده اند. 

اذعان مکرون به پایان سلطه غرب بر جهان

"امانوئل مکرون" رئیس جمهور فرانسه در 27 اوت  در سخنرانی خود در کاخ الیزه به پایان سلطه غرب بر جهان اذعان کرد.

رئیس جمهور فرانسه تصریح کرد، اکنون  در پایان دوره سلطه غرب بر جهان زندگی می کنیم و این موضوع، ناشی از اشتباهات غرب در گذشته است.

جهان شاهد ظهور قدرت های جدیدی است که ما مدت ها تاثیر آنها را نادیده می گرفتیم.

اذعان رئیس جمهور فرانسه به زوال قدرت غرب با توجه به واقعیات غیر قابل کتمان در عرصه جهانی صورت گرفته است.

روسیه که پس از یک دوره زوال در دهه 1990 میلادی، از سال 2000 با روی کار آمدن "ولادیمیر پوتین" روند بازسازی و احیای قدرت خود را در پیش گرفته، اکنون رقیب اصلی سیاسی و نظامی غرب به خصوص آمریکا محسوب می شود.

به رغم تلاش آمریکا برای ایفای نقش قدرت برتر، اما قدرت واشنگتن در عرصه های مختلف به چالش کشیده شده و در عین حال تشکل های جدید منطقه ای و بین المللی مانند سازمان همکاری شانگهای و گروه بریکس دربرابر تشکل های غربی مانند گروه 7 مطرح شده اند.

نویسنده: سید رضا میرطاهر

133/117

بیشتر بخوانید:

هشدار پوتین درباره تحرکات موشکی آمریکا

لاوروف: روسیه اقدام موشکی آمریکا را تلافی می‌کند

پاسخ متقابل روسیه به آزمایش موشکی آمریکا