بحران سوریه نهمین سال خود را پشت سر می گذارد. اتحادیه اروپا یکی از بازیگرانی است که در این بحران ضد نظام سوریه عمل کرده است.
بهره گیری از اهرم تحریم، قدرت رسانه ای و سیاسی و همچنین حمایت تسلیحاتی از مخالفان سوری و گروههای تروریستی مهمترین اقدام هایی است که اتحادیه اروپا طی 8 سال گذشته علیه نظام سوریه انجام داد.
در تازه ترین اقدام بار دیگر تحریم ها علیه سوریه که طی 8 سال گذشته اعمال شد، تمدید شده است. در همین راستا، پایگاه شورای اروپا اعلام کرد: "تحریم ها علیه 270 شخص حقیقی و 70 شرکت و سازمان سوری برای مدت یک سال تمدید شده است."
این تحریم ها شامل تحریم های نفتی و گازی، محدودیت سرمایه گذاری و مسدود شدن حساب های بانک مرکزی سوریه در اروپا و محدودیت صادرات تجهیزات و فناوری های خاص به سوریه است.
اتحادیه اروپا علت تمدید تحریم ها را مانند سال گذشته با ادعای «ادامه سرکوب مردم سوریه» توجیه کرد، در حالی که باز هم هیچ سندی در این خصوص ارائه نکرده است.
اتحادیه اروپا در حالی چنین ادعایی را در خصوص نظام سوریه مطرح کرده است که شواهد زیادی مبنی بر حمایت از تروریسم توسط کشورهای اروپایی وجود دارد.
یکی از نشانه های این حمایت نیز ابراز نگرانی شدید کشورهای اروپایی از بازگشت اتباع شان از سوریه است، زیرا اتباع این کشورها به گروههای تروریستی در سوریه پیوسته و با کاهش بحران در سوریه و بازگشت آنها، امنیت این کشورها تحت تاثیر قرار می گیرد.
نکته دیگر این است که اقدام اتحادیه اروپا در تمدید تحریم ها علیه سوریه در شرایطی است که:
اولاً نظام سوریه با شکست دادن گروههای تروریستی در اغلب مناطق دست برتر را دارد، دوماً تلاش های سیاسی با محوریت روسیه، ایران، ترکیه و با حضور سازمان ملل متحد برای پایان دادن به بحران انسانی و شکست گروههای افراطی و تروریستی و دستیابی به راه حلی سیاسی برای پایان دادن یا کاستن از شدت بحران سوریه افزایش یافته است.
علاوه بر این، اقدام اتحادیه اروپا در شرایطی است که سازمان ملل متحد دغدغه بشردوستانه در خصوص بحران سوریه دارد و بر لزوم فراهم کردن کمک های بشردوستانه برای مردم سوریه تاکید دارد، در حالی که این اقدام که به کاهش درآمدهای نظام سوریه می انجامد تاثیر مستقیمی بر شدت گرفتن بحران بشردوستانه در این کشور بر جای می گذارد.
این اقدام ثابت می کند که دغدغه های حقوق بشری اتحادیه اروپا صرفاً در شعار است و عملاً تلاشی برای موازین حقوق بشر به خصوص در کشورهایی نظیر سوریه انجام نمی دهد.
اقدام اتحادیه اروپا در تمدید یک ساله تحریم ها علیه سوریه همسویی و هم پیوندی با تلاش های ضد سوری و همچنین ضد محور مقاومت آمریکا است.
این اقدام نشان می دهد که همچنان اتحادیه اروپا در سیاست های خود در خصوص غرب آسیا تابع سیاست های آمریکا است و استقلال لازم را در سیاست خارجی خود ندارد.
نویسنده: سید رضی عمادی
139/116
بیشتر بخوانید:
سناریو سازی جدید آمریکا بریتانیا، فرانسه برای حمله به سوریه
ترامپ فرمان «وضعیت اضطراری ملی» درباره سوریه را تمدید کرد