ایران پرس- شورای امنیت سازمان ملل متحد، ماموریت نیروهای پاسدار صلح این سازمان را در هائیتی به مدت یک سال دیگر تمدید کرد.

نیروهای صلحبان سازمان ملل از سال 2004 و پس از آنکه «برتراند آریستید» Jean-Bertrand Aristide رئیس جمهوری سابق هائیتی از سمت خود کناره گیری کرد، با هدف جلوگیری از خشونت ها، در این کشور مستقر شده اند.

تمدید ماموریت نیروهای سازمان ملل در هائیتی با توجه به اتهام دولت این کشور به نیروهای سازمان ملل مبنی بر مداخله در امور سیاسی هائیتی، در حالی صورت می گیرد که قرار بود با پایان یافتن مدت ماموریت، نیروهای صلحبان سازمان ملل متحد این کشور را ترک کنند.

هائیتی ازحدود دوازده سال پیش تاکنون، از برنامه «پترو کارائیب»  که «هوگو چاوز» رئیس جمهوری سابق ونزوئلا آن را آغاز کرد، بهره می برد.  

پترو کارائیب به کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب اجازه می دهد تا فرآورده های نفتی را با قیمتی پائین بدست بیاورند و قیمت آن را در فاصله زمانی 25 سال، با نرخ بهره یک درصد پرداخت کنند اما در سالهای 2016 و 2017 تحقیقاتی در خصوص سوء استفاده از نزدیک به دو میلیارد دلار از منابع مالی پترو کارائیب، سبب شد تا موضوع فساد برخی وزرای سابق این کشور به میان کشیده شود.

چندی پیش در پی انتصاب یک قاضی برای رسیدگی به چنین شکایتی، هیات حمایت از عدالت سازمان ملل در بیانیه ای از انتصاب مسئول تحقیق این پرونده استقبال کرد.

انتقاد هائیتی از سازمان ملل متحد

این موضعگیری سبب شد تا دولت هائیتی نیروی سازمان ملل متحد را به اتخاذ رویکرد جانبدارانه و زیانبار در امور داخلی هائیتی متهم کند.

«ژاک گای لافونتان» Jack- Guy Lafontan نخست وزیر هائیتی در اینباره گفت: یک سازمان بین المللی نمی تواند به آمدن به هائیتی فکر کند و بیانیه هایی در هواداری از یک طرف داخلی صادر کند چرا که این، پرونده ای بسیار سیاسی است.

جان باختن صدها تن از مردم هائیتی به دلیل بیماری وبا موضوع دیگری است که علیرغم گذشت چند سال، همچنان مشکل جدی مردم این کشور است.

دراکتبر 2010 در پی آلودگی آب یک رودخانه توسط نیروهای کلاه آبی نپالی که در چارچوب مأموریت سازمان ملل در این کشور مستقر شده بودند، نخستین موارد بیماری وبا در هائیتی مشاهده شد.

این بیماری با توجه به شرایط بهداشتی بسیار ضعیف این کشور به سرعت شیوع پیدا کرد، به طوری که بر اثر این بیماری حدود 10 هزار نفر جان خود از دست داده اند و وبا همچنان در  هائیتی قربانی می گیرد.

جرایم جنسی از سوی صلحبانان مستقر در هائیتی 

جرایم جنسی از سوی صلحبانان مستقر در هائیتی از دیگر مواردی است که دولت این کشور به آن معترض است؛ چنانچه «وینی بیانیما» مدیر اجرای موسسه خیریه آکسفام در پی انتشار گزارشی در خصوص اقدامات غیراخلاقی برخی از کارکنان سابق این سازمان در ماموریت خود در هائیتی گفت: آن چیزی که در هائیتی رخ داد از نظر قوانین و نظام ما پذیرفته نیست.

اکنون در حالی که عملکرد نیروهای صلحبان سازمان ملل متحد در هائیتی چندان موفق ارزیابی نمی شود و هائیتی همچنان با مشکلات بسیار اقتصادی و سیاسی رو به روست، قرار است نیروهای صلحبان سازمان ملل برای یکسال دیگر در این کشورباقی بمانند.115/110

نویسنده: آتوسا دینیاریان

بیشتر بخوانید:

هائیتی فعالیت «آکسفام» را تعلیق کرد

پایان ماموریت نیروی صلحبان سازمان ملل در هائیتی