ایران پرس - «مولود چاووش اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه در واکنش به تهدیدهای واشنگتن با تاکید بر اینکه آنکارا هیچگونه تهدیدی را تحمل نمی کند، تصریح کرد: قانون برای همه است و استثنایی ندارد.

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا روز پنجشنبه به مقامات ترکیه هشدار داد "در صورتی که ترکیه «آندرو برونسون»، کشیش آمریکایی را فورا آزاد نکند، تحریم‌های شدیدی علیه آنکارا اعمال می‌شود."

«مایک پنس»، معاون رئیس‌جمهور آمریکا هم روز پنجشنبه، «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری و دولت ترکیه را تهدید کرد یا کشیش آمریکایی را آزاد کنند یا آماده عواقب آن باشند.

دولت ترکیه «آندرو برنسون» را اکتبر 2016 به اتهام اقدامات تروریستی و ارتباط با سازمان فتح‌الله گولن بازداشت کرد.

آندرو برنسون، کشیش آمریکایی

آنکارا فتح‌الله گولن را طراح اصلی کودتای نافرجام 15 ژوئیه 2016 ترکیه می‌داند.

مقامات ترکیه اخیراً این کشیش آمریکایی را از زندان آزاد کرده‌اند، اما وی همچنان در حصر خانگی قرار دارد.

در این راستا باید گفت که دولت امریکا همواره بدون توجه به قوانین بین المللی و اصول همزیستی مسالمت آمیز به دنبال دخالت در امور داخلی سایر کشورها است.

این در حالی است که در منشور سازمان ملل متحد دخالت در امور داخلی سایر کشورها به صورت صریح ممنوع شده است، چرا که این امر ناقض حاکمیت واستقلال آن دولت و ملت است.

نکته قابل توجه این است که دخالت در امور داخلی کشورهای مختلف هیچ گاه نتوانسته است موجب بهبود شرایط در آن کشور شود.

نمونه های تاریخی و واضح این امر کشورهای عراق، لیبی و افغانستان هستند که از زمان دخالت امریکا در این کشورها همچنان درگیر بحران و خشونت هستند. همچنین گرچه این با نام حفاظت از حقوق بشر انجام شده است، اما خود این دخالت ها سر آغاز بزرگترین جنایات علیه بشریت بوده اند.

«میکا زنکو» تحلیل گر سیاسی معتقد است:

"سیاست های دخالت جویانه امریکا همواره دربرگیرنده هزینه های انسانی و نتایج ناگوار در کشور مورد دخالت بوده است. در سیاست خارجه امریکا همواره تمایلی برای تغییر دولتهای مخالف امریکا وجود دارد که ایالات متحده هیچ گاه نمیتواند این تمایل را پنهان کند."

در ترکیه نیز دولت های غربی و امریکا همواره با عناوین مختلفی چون حمایت از حقوق بشر و نگرانی های حقوق بشری به دنبال تضعیف دولت و ملت ترکیه بوده اند.

اقدامات امریکا علیه ملت ترکیه همچون کودتای سال 2016 و تحریم‌های صورت گرفته علیه دولت ترکیه نشان می‌دهد که وجود دولت های مستقل امری در تضاد با منافع امریکا است.

در انتها باید گفت: شرایط نشان میدهد ملت و دولت ترکیه خواهند کوشید تا با پرهیز از ورود به بازیهای ویرانگر امریکا، ثبات و امنیت منطقه ای، حسن همجواری با کشورهای همسایه و استقلال و حاکمیت خود را در اولویت قرار بدهند.

آنچه ملت و دولت ترکیه به خوبی میداند این است که استقلال و حاکمیت ملی اصلی ترین شرط بقای ملت در جهان و تاریخ است.

نویسنده: منوچهر شفیعی

138/116

بیشتربخوانید:

دیدار اردوغان و ترامپ، تصورات رئیس جمهوری ترکیه از جنس خیال

دیدار روسای جمهور ترکیه و آمریکا/ ترامپ و اردوغان مدعی مبارزه با تروریسم

 

آندرو برنسون، کشیش آمریکایی