ایران پرس- برخی از سران احزاب مخالف حزب حاکم تحریک انصاف پاکستان، «عمران خان» نخست وزیر این کشور را به براندازی دولت وی تهدید کردند.

احزاب مخالف دولت پاکستان ازجمله حزب مسلم لیگ نواز و حزب مردم در واکنش به رویکرد دولت «عمران خان» مبنی بر مبارزه با پولشویی اعلام کردند، همه این اقدامات از جمله محاکمه مجدد «نواز شریف» رهبر پیشین حزب مسلم لیگ، حبس وی و ممنوع الخروج شدن 172 نفر از سیاستمداران صرفا انتقام سیاسی «عمران خان» از رقبای سیاسی است.

دفتر نخست وزیر پاکستان هفته گذشته فهرست 172 نفر از سیاستمداران را که پرونده آنها در زمینه فساد مالی پیگیری می‌شود و حق خروج ازاین  کشور را ندارند، منتشر کرد.

در این لیست نام «آصف علی زرداری» رئیس جمهوری پیشین پاکستان، فرزندش «بلاول بوتو» و خواهرش «فریال تالپور» رهبران حزب مردم نیز وجود دارد. 

این خبر در حالی منتشر ‌شد که اخیرا دادگاه عالی پاکستان «نواز شریف» نخست وزیر برکنار شده این کشور را به علت فساد به هفت سال زندان و پرداخت جریمه نقدی محکوم کرد. 

مبارزه با فساد اقتصادی و برخورد با سیاستمداران فاسد در پاکستان ازجمله شعارهای اصلی «عمران خان» نخست وزیر پاکستان در رقابت‌های انتخابات پارلمانی این کشور در ژوئن گذشته بود.

به‌رغم آنکه در سال‌های گذشته افراد سرشناسی از احزاب حاکم شامل حزب مردم و مسلم لیگ نواز به فساد مالی متهم و در دادگاه عالی محاکمه شدند، اما «عمران خان» در تبلیغات انتخابات پارلمانی مبارزه قاطع با فساد و صیانت از دارایی های عمومی و دولتی و بازپس گیری آن از مجرمان را برنامه اصلی خود در صورت پیروزی حزبش در انتخابات اعلام کرد.

«اشفاق خان» کارشناس اقتصادی درپاکستان در گفت وگوها با رسانه‌های این کشور گفت: وعده «عمران خان» برای مبارزه با فساد، چالش بزرگ برای اعضای بلندپایه حزب تحریک انصاف محسوب می‌شود.

شعار «عمران خان» برای مقابله با فساد به‌شدت مورد توجه مردم پاکستان حتی مورد حمایت برخی هواداران گروه‌های سیاسی رقیب قرارگرفت و به همین دلیل حزب تحریک انصاف در برخی شهرها که پایگاه سنتی احزاب رقیب بود توانست آرای بیشتری را به‌دست آورد که در ایالت پنجاب بر خلاف تصورحزب مسلم لیگ نواز، حزب تحریک انصاف موفق شد کرسی‌های بیشتری را در پارلمانی ایالتی کسب کند.

درچارچوب همین راهبرد مقابله با فساد، نخست وزیر پاکستان وعده داده، ثروت مردم این کشور را که توسط سیاستمداران فاسد به بریتانیا و امارات انتقال یافته به کشور بازگرداند که این موضع بازتاب‌های بسیاری در پاکستان داشت.

مجموعه اقدامات و برنامه‌های مورد نظر «عمران خان» برای برخورد با افرادی که به دارایی‌های ملی در پاکستان تعرض کرده‌اند موجب شده تا برخی گروه‌های سیاسی پیگرد قضایی اعضای سرشناس خود در دادگاه به اتهام فساد را نوعی انتقام‌جویی و تسویه حساب ارزیابی کرده‌اند، البته چنین موضعی از حمایت افکارعمومی برخوردار نیست.

مقابله با فساد ازمطالبات جدی مردم پاکستان از سال‌های گذشته بوده که اقدامات «عمران خان» در این زمینه مردم این کشور را بسیار امیدوار کرده است.

درشرایطی که مساله مبارزه با فساد در پاکستان از پشتیبانی مردم این کشور برخوردار است، موضع برخی گروه‌های سیاسی رقیب حزب حاکم درباره تلاش برای سرنگونی دولت «عمران خان» ضمن تضعیف موقعیت این گروه‌ها به تقویت جایگاه حزب تحریک انصاف منجر خواهد شد. 139/120

نویسنده: محمدرضا عسگری

بیشتر بخوانید:

تصمیم کابینه پاکستان با کاهش هزینه‌های دولتی/ تحلیل

سلب صلاحیت وزیر اقتصاد پاکستان و داماد نواز شریف