در این راستا رئیس جمهور آمریکا، کوبا را تهدید کرد، اگر نیروهای این کشور فورا فعالیتهای نظامی در ونزوئلا را متوقف نکنند، باید منتظر محاصره اقتصادی کامل به همراه شدیدترین تحریمها باشد.
ترامپ در توییتی مدعی شد: "اگر نیروها و شبه نظامیان کوبایی فورا فعالیتهای نظامی و دیگر اقدامات خود را در جهت کشتار و آسیب رساندن به قانون اساسی ونزوئلا متوقف نکنند، محاصره اقتصادی کامل به همراه شدیدترین تحریمها را ضد جزیره کوبا اجرا خواهیم کرد. امیدواریم همه نظامیان کوبایی سریعا و به طور صلح آمیز به جزیره شان بازگردند."
واشنگتن بارها هاوانا را متهم کرده که به حمایت مستقیم از «نیکلاس مادورو» رئیس جمهور چپگرای این کشور پرداخته است.
دولت ترامپ ادعا میکند هاوانا هزاران نیروی اطلاعاتی و امنیتی در ونزوئلا برای کمک به مادورو مستقر کرده است. واشنگتن آشکارا تلاش میکند، مادورو را سرنگون کند.
دخالت های آشکار امریکا در امور داخلی ونزوئلا
ونزوئلا ماههاست که با دخالت های آمریکا و اعمال تحریم و تهدید به مداخله نظامی از سوی امریکا مواجه است. آمریکا در حالی دیگر کشورها را متهم به دخالت در امور داخلی ونزوئلا می کند که خود به حمایت آشکار از خوان گوایدو رهبر مخالفان ونزوئلا پرداخته و خواهان سرنگونی مادورو شده است.
کما اینکه اقدام روز سه شنبه گوایدو در به راه انداختن شورشی نظامی علیه مادورو با حمایت اشکار مقامات دولت ترامپ همراه شد.
پرسشی که دراینجا مطرح می شود این است که دولت ترامپ بر اساس کدام قوانین و موازین بین المللی و با اجازه کدام نهاد بین المللی به دخالت در امور داخلی ونزوئلا پرداخته است ؟ آیا شورای امنیت سازمان ملل این وظیفه را بر عهده آمریکا گذاشته است؟ با اینکه دو قدرت دیگر عضو دائم شورای امنیت یعنی روسیه و چین آشکارا به مخالفت با خط مشی مداخله گرانه واشنگتن در امور داخلی ونزوئلا پرداخته اند.
واکنش به اتهامات واشنگتن در باره دخالت کوبا در ونزوئلا
در واکنش به اتهامات واشنگتن در باره دخالت کوبا در ونزوئلا، مقامات ارشد کوبایی این مساله را کاملا رد کرده اند.
در این راستا «میگل دیاز کانل» رئیس جمهور کوبا اتهامات اخیر آمریکا را مبنی بر این که هاوانا به رئیس جمهور ونزوئلا با حضور نظامی در این کشور کمک میکند، بی اساس دانست.
کانل در اظهاراتی طعنهآمیز در توییتر نوشت: «آمریکا با داشتن نزدیک به هشتصد پایگاه نظامی و صدها هزار نیروی نظامی در سراسر دنیا، کوبا را به حضور نظامی در ونزوئلا متهم میکند. این اتهامات «حمله به دو کشور مستقل است».
هدف آمریکا از تهدید کوبا، تضعیف دولت چپگرای این کشور و در نهایت براندازی آن است
هدف واقعی آمریکا از تهدیدات بی سابقه و تشدید فشارهای مالی و اقتصادی علیه کوبا، تضعیف هر چه بیشتر دولت چپگرای این کشور و در نهایت براندازی آن است.
به گفته «جوزفینا ویدال» سفیر کوبا در کانادا، اقدامات اخیر دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا با هدف بی ثبات کردن اوضاع در کوبا بوده است.
واشنگتن هدف مشابهی را درباره دیگر دولتهای چپگرای آمریکای لاتین مانند ونزوئلا و نیکاراگوئه دنبال می کند. آمریکا بر این تصور است که همچون دو قرن گذشته، در قرن بیست و یکم نیز در چارچوب " دکترین مونرو " خواهد توانست از طریق اعمال زور، هژمونی خود را در آمریکای لاتین تداوم بخشد . با این حال این رویکرد واشنگتن با مقاومت دولتهای چپگرای این منطقه و نیز قدرتهای بین المللی به ویژه روسیه و چین مواجه شده است.
نویسنده: سید رضا میرطاهر
133/118
بیشتر بخوانید:
ترامپ کوبا را به محاصره اقتصادی کامل تهدید کرد
رد ادعاهای آمریکا درباره ونزوئلا از سوی کوبا/ تحلیل
کوبا؛ تکذیب اعزام نیروی نظامی به خاک ونزوئلا