این تفاهمنامه روز چهارشنبه در جریان سفر سردار سرلشکر پاسدار محمد باقری، رئیس ستادکل نیروهای مسلح ایران به باکو و پس از دیدار با رئیس جمهوری آذربایجان و وزیر دفاع این کشور امضاء شده است.
همکاری در ابعاد مختلف لجستیکی، آموزشی و انتقال تجربههای عملیاتی مهمترین مفاد تفاهمنامه همکاریهای نظامی و دفاعی ایران و جمهوری آذربایجان است. سردار سرلشکر باقری پس از امضای این تفاهمنامه ابراز امیدواری کرد: گام بلندی در مسیر توسعه روابط دفاعی و نظامی تهران و باکو برداشته شود.
«ذاکر حسناف» وزیر دفاع جمهوری آذربایجان هم پس از امضای تفاهمنامه همکاری نظامی و دفاعی این کشور با ایران گفت: پس از سفر سرلشکر باقری به باکو همکاریهای نظامی دو کشور به بالاترین سطح میرسد.
امضای تفاهمنامه همکاری نظامی و دفاعی بین ایران و جمهوری اسلامی ایران نشان از تنوعبخشی در گسترش مناسبات دو کشور دارد که بیانگر اراده سران ایران و جمهوری آذربایجان برای گسترش همکاریهای همه جانبه است.
جمهوری آذربایجان بهخاطر فرهنگ، دین، مذهب و زبان مشترک یکی از نزدیکترین کشورها به جمهوری اسلامی ایران است و به همین سبب دو کشور از روابط خوبی برخوردار هستند. «حسن روحانی»، رئیس جمهوری اسلامی ایران و «الهام علیاف»، رئیس جمهوری آذربایجان در پنج سال گذشته 12 بار دیدار دو جانبه داشتند و این، نشاندهنده اراده مشترک برای گسترش بیش از پیش همکاریهاست.
ایران و جمهوری آذربایجان بهعنوان دو کشور همسایه منافع مشترکی در ابعاد مختلف دارند و حرکت در مسیر همکاریهای متنوع ازجمله دفاعی و نظامی، عمق روابط دوستانه تهران و باکو را نشان میدهد. همکاری دفاعی و نظامی تهران و باکو تکمیل کننده همکاریهای سیاسی و اقتصادی دو طرف است که تلاش دارند سطح این همکاریها را در بخشهای مختلف به هم نزدیک کنند.
موقعیت جغرافیایی ایران و جمهوری آذربایجان در مسیر کریدور شمال- جنوب، هر دو کشور را در گذرگاه راهبردی ترانزیت از اقیانوس هند تا مرزهای اروپا قرار داده است.
در همین زمینه، حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران کمتر از یک ماه پیش در دیدار «اوکتای اسداف» Ogtay Asadov رئیس مجلس جمهوری آذربایجان در تهران، تلاشهای انجام شده برای اتصال راهآهن آستارا – آستارا و رشت به آستارا را گامی مهم در توسعه همکاریهای ترانزیتی دو کشور دانست و گفت: با اجرای کامل کریدور شمال- جنوب، دریای عمان و اقیانوس هند به جمهوری آذربایجان، روسیه، دریای سیاه و اروپای شرقی و شمالی متصل خواهد شد.
اهمیت چنین روابطی که عمیق و دوستانه بودن آن ریشه در اشتراکهای فرهنکی، زبانی، تاریخی و تمدنی مردم ایران و جمهوری آذربایجان دارد، افقروشنی را در چشمانداز همکاریهای آنان قرار داده است.
به پشتوانه همکاریهای مثبت و سازنده سیاسی و اقتصادی تهران و باکو، آنان اکنون در حال تجربه کردن همکاریهای نظامی و دفاعی هستند که گام نخست آن با امضای تفاهمنامهای در این زمینه برداشته شده است.
ایران، ثبات و امنیت منطقه و همسایگان خود را امنیت و ثبات خود میداند و درچارچوب این مدل، منطقه قوی را تعریف میکند. بدونشک، همکاری دفاعی و نظامی ایران و جمهوری آذربایجان علاوه بر اینکه منافع دو کشور را تامین خواهد کرد، ترتیبات امنیت منطقهای را نیز بومی و باثباتتر خواهد کرد. 113/118
بیشتربخوانید:
سرلشکر باقری: حل مسالمت آمیز مناقشات منطقهای ضروری است
دیدار سرلشکر باقری و «الهام علی اف» در باکو
فردا انجام میشود؛ سفر سرلشکر باقری به باکو + ویدئو