به گزارش ایران پرس، «هادی حق شناس» معاون دریایی سازمان بنادر و دریانوردی گفت، سومین نشست پنج کشور حاشیه دریای خزر به دنبال این است که به مقرراتی دست پیدا کند که ایمنی تردد شناورها در دریای خزر را افزایش بدهد.
هادی حق شناس گفت، در این نشست پنج کشور جمهوری اسلامی ایران، روسیه، قزاقستان، ترکمنستان و جمهوری آذربایجان حضور دارند و اجلاس فعلی که در تهران برگزار می شود به دنبال رسیدن به تفاهم مشترک در خصوص ارتقاء ایمنی و حفاظت محیط زیست دریایی است.
وی افزود، افزایش تردد کالاهای نفتی و غیرنفتی در دریای خزر و گسترش بنادر را داریم و در حال حاضر ظرفیت ایجاد شده در بنادر دریای خزر 130 میلیون تن است .
حق شناس تصریح کرد، تعداد 300 فروند شناور در دریای خزر تردد دارد که بخشی از آنها با پرچم جمهوری اسلامی تردد می کند.
معاون دریایی سازمان بنادر و دریانوردی همچنین گفت، با توجه به افزایش اکتشافات و استخراج نفت و همچنین افزایش حمل و نقل کالا منجر به افزایش فعالیت بنادر و افزایش تردد کشتی ها خواهد شد که باید به مقررات ایمنی دست پیدا کنیم.
حق شناس افزود، با توجه به اینکه دریای خزر دریایی بسته است؛ پنج کشور حاشیه آن باید تصمیم بگیرند که چه مقرراتی با هم در دریای خزر داشته باشند.
دریای خزر بزرگترین مساحت آبی محصور در کرۀ زمین را به خود اختصاص داده است.
منابع موجود در اطراف این دریا، ازجمله چاههای نفت و گاز از مهمترین فاکتورهای تعیینکنندۀ اهمیت خزر است.
از دیدگاه جمهوری اسلامی ایران، مسایلی مانند رژیم حقوقی برای بهرهبرداری از این دریا و امنیت خزر باید در چار چوب توافق های جمعی و با در نظر گرفتن مواضع کشورهای ساحلی دریای خزر یعنی ایران، روسیه، جمهوری آذربایجان، ترکمنستان و قزاقستان مورد توجه قرار گیرد.
این ملاحظات از آنرو حائز اهمیت است که آمریکا پس از حادثه ۱۱ سپتامبر تلاش زیادی را برای نفوذ در آسیای مرکزی و قفقاز بهعمل آورده است.
133/116
بیشتر بخوانید:
پیشنهادهای ایران برای گسترش همکاری های پنج کشور ساحلی دریای خزر
تلاش ایران و جمهوری آذربایجان برای توسعه و تداوم صلح در عرصه دریای خزر
نگاه ایران به امنیت دریای خزر/ تحلیل