به گزارش خبرگزاری ایران پرس، کنفرانس بین المللی علم و فناوری خوارزمی، با محوریت فناوریهای نوظهور در زمینههای «زیست فناوری»، «کشاورزی»، «امنیت غذایی و مدیریت آب»، «فناوریهای شیمیایی»، «مواد و متالورژی»، «مهندسی برق و فناوری اطلاعات» و «مهندسی مکانیک» در محل سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران برپا شده است.
در این کنفرانس دو روزه سخنرانانی از کشورهای آلمان، آفریقای جنوبی، ترکیه، مصر، هند، پاکستان و یک استاد ایرانی مقیم ایالات متحده آمریکا حضور دارند.
برگزاری سه کارگاه تخصصی در زمینه صنایع شیمیایی و زیست فناوری از دیگر برنامههای این رویداد است. همچنین در حاشیه این رویداد بین المللی نمایشگاهی از دستاوردهای برگزیدگان و شرکتهای دانشبنیان دایر شده است.
دستگاه تصفیه هوا، خدمات نانو پوششهای ضد خوردگی و ضد سایش پره توربین و کمپرسور، تجهیزات ارتوپدی، انواع شیرهای سلنوئیدی، تناسبی، سرو الکتروهیدرولیک، سامانههای فیلتراسیون، ابزار دقیق، هیدرو پمپ، تجهیزات ابزار دقیق هوشمند صنعتی، دزدگیر ماهوارهای و کیت تشخیصی از جمله دستاوردهای شرکتها در این نمایشگاه محسوب میشود.
«حسن زمانیان» رئیس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران طی سخنانی اظهار داشت: در مجموع ۱۴۰۵ طرح از 22 کشور به دبیرخانه جشنواره بین المللی خوارزمی رسید که نسبت به سال گذشته ۱۳۹ درصد افزایش داشته است.
وی در مورد تعداد برگزیدگان نیز اظهار داشت: امسال در مجموع ۲۰ برگزیده داریم؛ در بخش جشنواره بینالمللی خوارزمی ۱۲ نفر شامل هشت ایرانی و چهار خارجی، ۶ نفر در بخش جشنواره جوان خوارزمی و ۲ نفر جشنواره علم و فناوری برگزیده شدند.
زمانیان تصریح کرد: اختتامیه سی و هفتمین دوره جشنواره بین المللی خوارزمی و بیست و پنجمین دوره جشنواره جوان خوارزمی روز سه شنبه (هشتم اسفند) با حضور «سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور در سالن اجلاس سران برگزار می شود.
جشنواره خوارزمی که در سال ۱۳۶۶ بنا نهاده شد، اکنون باسابقهترین جشنواره علمی جمهوری اسلامی ایران است و جامعه برگزیدگان این جشنواره به اجتماعی چند هزارنفره میرسد. این جایزه بهتدریج تکامل یافت و جشنواره جوان خوارزمی نیز در سال ۱۳۷۸ به آن اضافه شد.
سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران، متولی برگزاری جشنوارههای خوارزمی است و اعضای هیاتعلمی این سازمان در قالب گروههای مختلف تخصصی داوری اولیه را برعهده دارند.
جشنواره بینالمللی خوارزمی در چهار محور اصلی پژوهشهای بنیادی، طرحهای کاربردی، طرحهای توسعهای، نوآوری و فناوری و ابتکار و در ۱۸ گروه تخصصی شامل زیست فناوری، امنیت غذایی، بحران آب و کشاورزی و منابع طبیعی، صنایع و مدیریت هوشمند فناوری، مواد، متالوژی، نانو فناوری، فناوری اطلاعات، عمران، معماری و شهرسازی، هوافضا، هنر، فناوری های شیمیایی، هوش محاسباتی و فناوری کوانتوم، مکانیک، برق و کامپیوتر و طرح موفق در تولید ملی پذیرای آثار برتر است.
117
بیشتر بخوانید:
8 اسفند؛ معرفی پژوهشهای برتر در جشنواره خوارزمی
جشنواره بینالمللی خوارزمی برگزیدگان خود را شناخت