ایران پرس - همزمان با سفر نخست وزیر ویتنام به ژاپن، توکیو تمایل خود را برای کمک به ارتقا توان نظامی و دریایی ویتنام اعلام کرد و در همین رابطه دوکشور اسنادی را امضا کردند.

«شینزو آبه» نخست وزیر ژاپن در دیدار «نگوئین خوان فوک» نخست وزیر ویتنام  در توکیو اعلام کرد ژاپن قصد دارد همکاری های دریایی را با ویتنام افزایش دهد و به ارتقای توان گشت های ساحلی این کشور نیز کمک کند.

در همین راستا  طرفین چندین قرارداد و توافقنامه همکاری به ارزش ۳۵۰ میلیون دلار امضا کردند که بخشی از آن مربوط به تامین تجهیزات برای گشت های ساحلی ویتنام و بالا بردن قابلیت های آنهاست. توسعه همکاری های نظامی ژاپن و ویتنام اگرچه امری عادی تلقی می شود، اما با توجه به تحولات منطقه ای و بروز تنش و منازعه میان کشورهای حوزه دریای چین جنوبی با پکن در مورد مالکیت برخی جزایر در این دریا، توسعه همکاری های نظامی توکیو با هانوی نوعی یارگیری منطقه ای از سوی ژاپن به عنوان متحد آمریکا در منطقه محسوب می شود.

ژاپن با چین در دریای چین شرقی اختلاف دارد اما می کوشد با حمایت از موضع کشورهای  واقع در دریای چین جنوبی که با چین اختلاف دارند دولت پکن را هرچه بیشتر تحت فشارهای منطقه ای قرار دهد.

گزارش خبرگزاری کیودو مبنی بر تامین تجهیزات نظامی و انتقال فناوری های تسلیحاتی از سوی ژاپن به  ویتنام در همین راستا قابل توجه و تامل است. ژاپن با توجه به قدرت تکنولوژیکی و توان مالی بالای خود از ظرفیتهای زیادی برای جلب توجه و نظر کشورهایی مانند فیلیپین ،مالزی ،اندونزی و تایلند دارد  که با چین اختلاف دارند. امضای سند اعطام وام  به میزان 910 میلیون دلار به ویتنام در زمینه اجرای طرح های دریایی و همچنین امنیت دریایی همزمان با سفر نخست وزیر این کشور به توکیو از طرحهای مالی دولت ژاپن در رقابت با چین برای جلب توجه کشورهای منطقه حکایت دارد.

سیاست های ضد چین ژاپن؛ در راستای یارگیری آمریکا برای رقابت با پکن ارزیابی می شود

ژاپن امیدوار است از طریق ارائه کمکهای نظامی و مالی بتواند موقعیت منطقه ای خود را نیز  در حوزه اتحادیه کشورهای منطقه جنوب شرق آسیا آ.سه.آن تقویت کند. به همین جهت دولت ملی گرای افراطی شینزوآبه نخست وزیر ژاپن درصدد اصلاح قانون اساسی این کشور است تا بتواند با قدرت بیشتری در عرصه تحولات نظامی منطقه حضور داشته باشد. 

در همین حال کشورهای کوچک منطقه مانند ویتنام هم می کوشند از رقابتهای کشورهای بزرگ منطقه همچون ژاپن و چین در جهت کسب امتیاز و دریافت کمکهای مالی و نظامی استفاده کنند. اما این نوع رقابتها بدون پیامد هم نیست و آن دامن زدن به روند فضای صلح سرد در منطقه است که  رقابتهای تسلیحاتی و یارگیری های منطقه ای جای خود را به توسعه همکاری های منطقه ای خواهد داد که در بلند مدت می تواند ضمن تشدید منازعات، رشد اقتصادی کشورهای منطقه را نیز تحت تاثیر منفی قرار دهد. به همین دلیل محافل منطقه ای ، سیاستهای ضد چین ژاپن را بازی در زمین آمریکا ضد پکن می دانند که اخیراً سیاست محاصره همه جانبه چین را با استفاده از اهرم های مختلف از جمله تقویت توان نظامی متحدین خود شدت بخشیده است. 111/114

بیشتر بخوانید:

توافق چین و ویتنام درباره دریای چین جنوبی/ تحلیل

استقرار سامانه های دفاعی چین در دریای چین جنوبی

پرواز بمب افکن های اتمی چین بر فراز دریای چین جنوبی

اعتراض چین به ویتنام به سبب فعالیت‌های عمرانی در دریای چین جنوبی