ایران پرس- کره جنوبی گزارش‌ها درباره تصمیم ارتش آمریکا برای توقف برگزاری رزمایش‌های مشترک با آن کشور را تأیید کرد.

در گفت و گوی تلفنی «جیونگ کیونگ» وزیر دفاع کره جنوبی و «پاتریک شاناهان» سرپرست وزارت دفاع آمریکا دو طرف تصمیم گرفتند، با هدف پیشبرد گفت و گوهای صلح در شبه جزیره کره رزمایش های بهاره مشترک بین دو کشور را متوقف کنند.

وزیر دفاع کره جنوبی در این باره گفت: "علیرغم شکست نشست سران آمریکا و کره شمالی در ویتنام، رزمایش های «فول ایگل» Foal Eagle و «کی رزولو» Key Resolve را با هدف ادامه گفت و گوها با کره شمالی لغو خواهند کرد.

با این حال وزارت دفاع دو کشور بعد از این تماس تلفنی در بیانیه مشترکی اعلام کردند: اگرچه این رزمایش ها متوقف خواهد شد، اما دو کشور آمادگی نظامی خود را از طریق تمرینات جدید و برنامه های آموزشی تجدید نظر شده حفظ خواهند کرد.

آمریکا و کره جنوبی رزمایش‌های مشترک خود را لغو کردند

رزمایش های آمریکا و کره جنوبی در کنار یکسری از مسایل دیگر از جمله استقرار سامانه موشکی آمریکا (تاد) در کره جنوبی و حضور نظامیان آمریکایی در کره جنوبی از دیرباز مورد انتقاد پیونگ یانگ بوده است.

این مسایل از زمانی که مذاکرات آمریکا و کره شمالی در اوایل سال 2018 آغاز شد و سران دو کشور در سنگاپور دیدار کردند، به روی میز مذاکرات آمد.

از همین رو آمریکا و کره جنوبی سال گذشته رزمایش‌های مشترک خود در فصل بهار را به حال تعلیق درآوردند.

رزمایش فول ایگل، هر سال با حضور دویست هزار سرباز کره جنوبی و سی هزار سرباز آمریکایی در فصل بهار برگزار می شد. رزمایش کی رزولو نیز هر سال در فصل بهار و عمدتاً در ماه مارس برگزار می شد.

این رزمایش بیشتر با کمک شبیه سازی رایانه ای انجام می شد و حدود ده روز طول می کشید.

تغییر رویکرد ترامپ راه حل اصلی حل مناقشه شبه جزیره کره

تعلیق و یا توقف این رزمایشها آن هم چند روز پس از شکست غیرمنتظره مذاکرات سران آمریکا و کره شمالی در هانوی ویتنام در نگاه نخست بدین معناست که دولت «دونالد ترامپ» رییس جمهور آمریکا که روی مذاکرات با کره شمالی حسابی ویژه باز کرده است، مایل نیست پس از مذاکرات هانوی، پل‌های ساخته شده بین دو کشور در چند ماه گذشته را تخریب کند. 

«یانگ مو جین» استاد دانشگاه مطالعات کره شمالی در سئول به خبرگزاری فرانسه گفت: "در این مرحله، عدم کاهش رزمایش ها یا به تعلیق درنیاوردن آنها، به این معناست که هیچ کدام از کشورها در تمایل برای رسیدن به توافق در خصوص خلع سلاح هسته ای کره شمالی جدی نیستند."

البته، واقعیت این است که توقف رزمایش‌های بهاره آمریکا و کره جنوبی در حالیکه رزمایشهای دیگر دو کشور همچنان در حال برگزاری و یا در حال برنامه ریزی است به تنهایی نشانه تمایل آمریکا به مذاکره و موفقیت فرآیند گفتگوها نیست.

چه بسا اینکه مذاکرات اخیر هانوی نیز به علت زیاده خواهی واشنگتن متوقف شد و بی نتیجه ماند. از همین رو می توان گفت که توقف رزمایش های مشترک آمریکا و کره جنوبی در فصل بهار به معنای راه افتادن سریع قطار مذاکرات دو کشور نیست مگر اینکه کاخ سفید رویکرد گذشته خود در قبال پیونگ یانگ را اصلاح کند و به بازی برد - برد بیاندیشد.  

نویسنده: محمود بلند اختر

116

بیشتر بخوانید:

پیونگ‌یانگ خواستار اتمام رزمایش‌ مشترک کره جنوبی و آمریکا شد

ادامه سیاست فشار بر کره شمالی از سوی امریکا/ تحلیل