نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز پنجشنبه پس از اطمینان از حمل سوخت قاچاق توسط یکی از کشتیهای خارجی، این کشتی که حامل یک میلیون لیتر سوخت بود را پس از هماهنگی و حکم مراجع قضایی، در جنوب جزیره "لارک" در خلیج فارس توقیف کرد.
این اقدام نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در چارچوب مسئولیت و وظیفه این نیرو در آبهای نیلگون همیشه خلیجفارس و تنگههرمز انجام شده است.
وظیفه اصلی نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در خلیجفارس و تنگه راهبردی هرمز، حراست از منافع ملی، برقراری امنیت و مبارزه با قاچاق دریایی است.
به گفته "محمدجواد ظریف"، وزیر خارجه کشورمان، نیروهای ایرانی هر روز برای مقابله با قاچاقچیان نفت، اقداماتی مانند توقیف کشتی خارجی حامل نفت قاچاق در خلیج فارس انجام میدهند.
منطقه خلیج فارس و تنگههرمز نقش حیاتی در اقتصاد جهانی دریایی دارد و در چنین شرایطی، وظیفه و مسئولیت نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حراست از این منطقه راهبردی قابل توجه است.
در همین زمینه؛ سردار سرلشکر "حسین سلامی"، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز پنجشنبه گفت: منطقه خلیجفارس و تنگههرمز و جزایر آن نه فقط برای ایران، بلکه برای همه جهان، منطقهای حساس و حیاتی بوده و جزء لاینفک اقتصاد جهانی به شمار میرود.
نقش مهم ایران در برقراری امنیت منطقه
با توجه به اهمیت جهانی منطقه خلیجفارس و تنگههرمز، ایران نقش مهمی در برقراری امنیت این منطقه برای تضمین جریان پایدار انرژی جهانی دارد.
توقیف کشتی خارجی حامل نفت قاچاق، نشان از مسئولیت سازنده ایران دارد که با رصد دقیق تحولات دریایی، با هرگونه اختلال در جریان انرژی جهانی برخورد میکند.
قاچاق نفت علاوه بر اینکه منافع ملی ایران را در برمیگیرد، پدیده بینالمللی نیز است. نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با توقیف کشتی خارجی حامل نفت قاچاق در خلیجفارس، به وظیفه ملی خود عمل کرده است که پیامد این وظیفه، کمک به برقراری امنیت جریان پایدار انرژی جهان است.
اقدام نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در توقیف کشتی خارجی حامل نفت قاچاق هم از بعد داخلی و هم از بعد قوانین دریانوردی، اقدامی قانونی بوده است.
نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پس از طی مراحل قانونی و با دستور مراجع قضایی، کشتی خارجی حامل نفت قاچاق را در منطقه خلیجفارس توقیف میکند.
در چارچوب قوانین دریانوردی از جمله در کنوانسیون حقوق دریاها در سال 1982 آمده است: کشتی جنگی در دریای آزاد برای اجرای قواعد حقوق بینالملل در مواقعی که دلیل موجهی داشته باشد که یک کشتی (کشتی غیرجنگی و غیردولتی) مرتکب یکی از اعمال دزدی دریایی، تجارت برده، حمل و نقل مواد مخدر، پخش برنامههای رادیویی یا تلویزیونی غیرمجاز و خودداری کشتی از نشان دادن پرچم شده باشد، میتواند آن را متوقف کند و مورد بازرسی قرار دهد.
با توجه به اینکه اقدام نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در توقیف کشتی خارجی حامل نفت قاچاق مبنای حقوقی داخلی و خارجی دارد، واکنش آمریکا به این مساله و محکومیت اقدام ایران، نشاندهنده رویکرد سیاسی واشنگتن و حمایت از فرایند قاچاق نفت در خلیج فارس است.
نویسنده: علیکرمی
133/117
بیشتر بخوانید:
توقیف یک کشتی خارجی حامل سوخت قاچاق از سوی سپاه پاسداران