درپی انتشار این اخبار روایتهای متناقضی در رابطه با این واقعه منتشر شد. از جمله این روایتها این بود که «سلمان بن عبدالعزیز» ، پادشاه عربستان و «محمد بن سلمان»، ولیعهد این کشور از محل حادثه گریختهاند.
برخی اخبار نیز از انتقال شاه و ولیعهد سعودی به یک پایگاه نظامی در اطراف ریاض که تحت حفاظت مستقیم نیروهای آمریکایی است حکایت داشت. برخی منابع از احتمال کودتا در این کشور خبر دادند که آل سعود درصدد مخفی ساختن آن است.
سکوت معنادار اولیه و واکنش دیرهنگام و ضد و نقیض گوییهای بعدی آل سعود بر بازار شایعات دراین باره دامن زده و بر شک و تردیدها درمورد پنهانکاری حکومت درباره این حادثه افزوده است. ساعاتی پس از این تحولات خبرگزاری رسمی عربستان از قول پلیس ریاض اعلام کرد که دلیل تیراندازیهای شدید، پرواز یک پهپاد در اطراف کاخ پادشاهی بوده است.
این در حالی است که بسیاری از رسانهها اعلام کردند این میزان تیراندازی برای یک پهپاد، منطقی به نظر نمیآید. نکته قابل توجه درباره این حادثه نگرانی شدید سعودیها بویژه خاندان آل سلمان از احتمال وقوع کودتا در عربستان است. گویی همه در عربستان آماده هستند که هر لحظه عدهای برای سرنگون کردن ملک سلمان و ولیعهد او اقدام نظامی انجام دهند.
عبور از پلههای ترقی از طریق زد و بندهای سیاسی
محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی از طریق تطمیع و تهدید و زد و بندهای سیاسی، پلههای ترقی را در عرصه سیاسی عربستان طی میکند و با اقداماتش موجبات تشدید جنگ قدرت در خاندان آل سعود شده است.
از اینرو محمد بن سلمان هرلحظه منتظر واکنش و کودتایی ازسوی رقبای خود در خاندان سلطنتی بسر می برد و عملا" زندگی کابوس گونهای را میگذراند. پایگاه خبری العهد لبنان به نقل از روزنامه صهیونیستی معاریو، از وقوع تیراندازی در یکی از کاخهای پادشاهی سعودی در ریاض خبر داد و احتمال داد که این تیراندازیها مربوط به درگیری شاهزادههای سعودی باشد و این حادثه به گونهای مرتبط با این اختلافات باشد.
ولیعهد سعودی این روزها مخالفان متعددی در داخل و خارج دارد از جمله شاهزادگان معزول از قدرت تا بازداشتشدگان خاندان سلطنتی بدست وی و نیز کسانی که در پیوند با آرمان فلسطین، بن سلمان را عامل اسرائیل و موید مشروعیت رژیم صهیونیستی میدانند. مخالفان داخلی محمد بن سلمان نیز با سیاستهای سکولار به اصطلاح توسعهمدار او مخالفت شدید دارند و در کنار همه اینها مبارزان یمنی که با خود عهد کردهاند آرام و قرار را از بن سلمان بگیرند بیانگر طیف وسیعی از این مخالفتها است.
احتمال نمایشی بودن تیراندازی
سناریوی دیگری که درخصوص حادثه تیراندازی نزدیک کاخ پادشاهی عربستان در ریاض مطرح بوده، این است که آنچه رخ داد میتواند یک نمایش برنامه ریزی شده از سوی برخی از عوامل حکومتی نزدیک به محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور بوده باشد.
دراین چارچوب؛ محمد بن سلمان ولیعهد عربستان با فضاسازی جهت امنیتی تر کردن اوضاع درصدد است که اختیارات گستردهتری برای بازداشتها و سرکوبهای بیشتر فراهم کند و زمینه را برای نشستن بر تخت پادشاهی به جای پدر که این روزها زمزمههای فراوانی درمورد آن شنیده میشود، فراهم کند.
وقوع تیراندازیهای شدید در اطراف کاخ پادشاهی عربستان به هر دلیلی که صورت گرفته باشد، برآیندش تنها نمایان شدن دستپاچگی رژیم آل سعود و میزان آسیبپذیری عربستان تحت حاکمیت آل سعود است که امنیت پایتختش با ورود یک پهپاد به هم میریزد.
این حادثه نشان میدهد هیچ جایی در عربستان امنیت ندارد. این شکنندگی امنیتی تنها چند روز پس از برگزاری اجلاس سران اتحادیه عرب در «ظهران» عربستان رخ داده است؛ اجلاسی که از ترس حملات موشکی انصارالله به جای ریاض در «ظهران» برگزار شد.118/1120
بیشتر بخوانید:
تیراندازی شدید در نزدیکی کاخ پادشاه سعودی در ریاض + ویدئو
از «هشتک تیراندازی» در کاخ شاه سعودی تا سناریوهای احتمالی