به گزارش خبرگزاری ایران پرس، نمایندگان مجلس شورای اسلامی مرداد ماه سال 1400 تصمیم گرفتند، بررسی «طرح صیانت از کاربران در فضای مجازی» را طبق اصل 85 قانون اساسی به کمیسیون ویژه سپرده شود.
طرح صیانت از فضای مجازی؛ بایدها و شایدها
طبق اصل 85 قانون اساسی، «سمت نمایندگی قائم به شخص است و قابل واگذاری به دیگری نیست. مجلس نمیتواند اختیار قانونگذاری را به شخص یا هیئتی واگذار کند ولی در موارد ضروری میتواند اختیار وضع بعضی از قوانین را با رعایت اصل 72 به کمیسیونهای داخلی خود تفویض کند، در این صورت این قوانین در مدتی که مجلس تعیین مینماید به صورت آزمایشی اجرا میشود و تصویب نهایی آنها با مجلس خواهد بود.»
بنابراین با موافقت نمایندگان با این درخواست، طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی به جای بررسی در صحن علنی مجلس در کمیسیون مشترک و ویژه بررسی شده و به شورای نگهبان ارسال میشود.
پس از حدود 7 ماه بررسی این طرح در کمیسیون مشترک، سرانجام 3 اسفندماه سال 1400 کمیسیون مشترک کلیات طرح صیانت را به تصویب رساند؛ تصویب کلیات این طرح انتقادات زیادی را علیه مجلس در فضای مجازی به همراه داشت.
درپی این انتقادات معاونت قوانین مجلس شورای اسلامی با صدور نامهای، مصوبه کمیسیون ویژه مبنی بر تصویب کلیات طرح صیانت از کاربران در فضای مجازی را ابطال کرد.
پس از آن حدود 185 نماینده در نامهای به هیات رئیسه مجلس خواستار بازگشت این طرح به صحن علنی مجلس شدند.
117
بیشتر بخوانید:
درخواست بازگشت طرح صیانت به صحن مجلس تحویل هیات رئیسه شد
ابعاد جدید طرح صیانت در گفت وگوی ایرانپرس با پزشکیان