نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عصر شنبه در مناظره سوم انتخاباتی با تاکید بر اینکه برجام سند طلبکاری ملت است نه بدهکاری، گفت ما هزینه های برجام را داده ایم و الان باید طلبکار باشیم.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، سعید جلیلی با بیان اینکه برای حل دغدغه‌های مردم باید برنامه عملیاتی داشت، افزود متوسط نرخ تورم در جهان 2 و نیم درصد است و بیش از۱۰۰کشور تورم را زیر ۵ درصد آوردند. چرا در ایران تورم حل نشده است. گفته می شود زمین، مصالح و نیروی انسانی داریم، اما چرا مشکل مسکن حل نمی شود؟

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد، سوال مردم این است چرا دولت ها عقب هستند. کشوری با این همه ظرفیت می تواند جهش پیدا کند ولی سوال این است چرا ابتدایی ترین مسائل را حل نمی کنید. 

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه برای حل این دغدغه ها باید برنامه جدی داشت، گفت: کار رئیس جمهور با وزیر فرق می کند و او باید بر برنامه اداره کشور و مسائل و دغدغه های مردم اشراف داشته باشد.

جلیلی تصریح کرد رئیس جمهور، رئیس جمهور ایران با تمام ظرفیت‌هایش است. حل کردن یک یا دو مسئله که حداقل کار است. باید برنامه ای فراتر از این ها داشته باشیم. مردم می خواهند آینده قابل اطمینانی داشته باشند که کارها مبتنی بر برنامه و جدی و با نتیجه پیگیری شود. 

سعید جلیلی در فرصت ۴ دقیقه ای برای نقد اظهارات دیگر کاندیداها، گفت: تحریم ها واقعیتی است که وجود دارد و نمی توان منکر آن شد، ولی مهمتر از تحریم، بهانه تحریم هاست که ناکارآمدی را گردن تحریم ها می اندازند.

وی ادامه داد: رئیس جمهور باید فهم صحیحی از مناسبات جهانی و ظرفیت های داخلی کشور داشته باشد. مشکل این است که حداقل فهم از مناسبات جهانی وجود ندارد و بر همین مبنا هم می خواهند نسخه بپیچند. جهش تولید منوط به جهش صادرات و جهش صادرات منوط به جهش تعاملات خارجی است که دوستان در این زمینه کارنامه بسیار ضعیفی دارند، چون تعاملات خارجی را با دو سه کشور خلاصه کرده اند و معلوم است که این جواب نمی دهد.

جلیلی تأکید کرد: در روابط خارجی باید تهدید و فرصت را با هم دید و تهدید را به حداقل رساند و از فرصت ها نهایت استفاده را کرد. اکنون از هزار میلیارد دلار درآمد کشورهای همسایه، سهم ما چقدر است؟ ما برای تحریم بانکی ۱۱ طرح داریم که می شود در همین شرایط آن ها را اجرا کرد، اما بانک مرکزی باید بگوید چه کرده است. شما نه تنها در مذاکرات نتیجه نگرفتید بلکه فرصت های جهانی را به خاطر مذاکره با دو، سه کشور نادیده گرفتید.

سعید جلیلی در بخش دیگری از مناظره تلویزیونی در فرصتی ۵ دقیقه ای در پاسخ به این سوال که چگونه با بوروکراسی در دولت خود مقابله خواهید کرد، اظهار کرد: من در روز اول انتخاب آقای روحانی در جلسه ای به او گفتم باید ماشین دولت را راه بیاندازد، زیرا کندی در ماشین دولت شما را به مقصد نمی رساند.

وی ادامه داد: ما باید سازوکارها را فعال کنیم، البته دو رویکرد اداره روزمره کشور یا رویکرد جهش وجود دارد. اگر برای دستگاه های مختلف مأموریت و دستورالعمل تعریف شود، آن دستگاه فعال می شود. مثلا اگر برای دستگاهی تعریف شود که چند میلیون شغل باید درست کند آن دستگاه خود را موظف می داند که به مأموریت خود بپردازد.

 این داوطلب انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: به ضرس قاطع اعلام می کنم امکان تعامل سازنده با جهان وجود دارد ولی این ها نمی توانند. ما با عراق ۱۲ میلیارد دلار تعاملات تجاری داریم. ۱۰ میلیارد دلار که مربوط به بخش خصوصی است در حال انجام است، دو میلیارد دلار که مربوط به بخش دولتی است که نمی توانند آن را انجام دهند. من با قاطعیت عرض می کنم امضای کنوانسیون های بین المللی هیچ فایده ای برای کشور ندارد و حاضرم در این زمینه مناظره کنم. FATA می گوید اگر این لایحه را امضا کنید او گام های بعدی را برای شما تعریف می کند. برجام سند طلبکاری ملت است نه بدهکاری. ما هزینه های برجام را داده ایم و الان باید طلبکار باشیم.

وی افزود: سیاست خارجی در چهار سال آینده باید اقتصاد محور باشد و در صادرات کشور نقش داشته باشد والا یک بهانه هم برای کار نکردن کافی است. 

سعید جلیلی در بخش دیگر مناظره در نقد اظهارات دیگر کاندیداها با بیان اینکه باید مشکلاتی از قبیل گرانی، مسکن و بیکاری حل شود، گفت: نگاه ما در چهار سال آینده نگاه فرصت محور است زیرا این مشکلات با اداره روزمره کشور حل نمی شود. ما معتقدیم جهش و استفاده حداکثری از فرصت ها یک ضرورت است اما برای رسیدن به این جهش باید در زمینه های مختلف از جمله نظام بانکداری و نظام سلامت برنامه داشت و دنبال رفع موانع تولید بود. نه تنها قطعی برق نداشت بلکه صادرات برق داشت. // 114