ایران پرس- وزارت بازرگانی چین از اعمال تعرفه گمرکی جدید به میزان 25 درصد بر کالای های آمریکایی به ارزش پنجاه میلیارد دلار خبر داد.

وزارت بازرگانی چین دربیانیه ای اعلام کرد، اعمال تعرفه های گمرکی جدید این کشور بر کالاهای آمریکایی شامل محصولات کشاورزی به ارزش 34 میلیارد دلار و همچنین خودرو و محصولات دریایی آمریکا به میزان 16 میلیارد دلار خواهد بود.

در این بیانیه همچنین تاکید شده است؛ اعمال تعرفه های جدید گمرکی برکالاهای آمریکایی از روز ششم ژوئیه 2018 اجرایی خواهد شد.

دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا روز جمعه اعلام کرد که تعرفه های گمرکی 25 درصدی بر واردات کالاهای چینی به ارزش 50 میلیارد دلار اعمال خواهد کرد.

در پاسخ؛ «گنگ شوآنگ» Geng Shuang سخنگوی وزارت خارجه چین هشدار داد، در صورت اقدام آمریکا برای آسیب زدن به منافع تجاری و اقتصادی چین، پکن به اقدام واشنگتن پاسخ قاطعی خواهد داد.

اجرایی شدن سختگیری های تجاری واشنگتن ضد پکن از طریق افزایش تعرفه گمرکی برای واردات کالا های چینی به آمریکا و اقدام متقابل این کشور نشان می دهد که تنش تجاری بین دو قدرت بزرگ اقتصادی و نظامی دنیا رو به افزایش است.

از نظر ترامپ، سیاست های فعلی تجاری در آمریکا که در سال های گذشته پایه ریزی شده به نفع واردات بوده است و این رویه باید به نفع بنگاه های اقتصادی و صنایع این کشور با هدف توسعه صادرات تغییر کند.

به خصوص آنکه در حال حاضر تراز تجاری در مناسبات اقتصادی آمریکا و چین، به نفع پکن است و این مسئله از نظر ترامپ موجب تحدید اشتغال برای کارگران آمریکایی شده است.

به همین دلیل رئیس جمهوری آمریکا با اعمال تعرفه های سنگین بر واردات برخی اقلام تولید شده در شماری از کشورها از جمله چین، کانادا و برخی کشورهای اروپایی قصد دارد تا ضمن مثبت کردن تراز تجاری آمریکا در مراودات با آنها، این کشورها را به گشودن بیشتر بازارهای خود به روی کالا های آمریکایی وادار کند.            

 ترامپ در عرصه سیاست و اقتصاد خارجی آمریکا رویکردی قلدرمابانه دارد و سعی می کند  با اعمال زور، کشورهای دیگر و شرکای اقتصادی کاخ سفید را همزمان به کاهش صادرات به آمریکا و افزایش واردات از این کشور بکشاند.

تنش تجاری بین دو کشور تا کجا ادامه خواهد یافت؟

در شرایط کنونی که چین به میزان مشابه آمریکا(50 میلیارد دلار) بر کالاهای صادراتی آن کشور تعرفه اضافی اعمال کرده است؛ این پرسش مطرح می شود که تنش تجاری بین دو کشور تا کجا ادامه خواهد یافت و با توجه به درهم تنیدگی اقتصاد آنان، آیا شکاف و واگرایی در مناسبات اقتصادی این دو قدرت تاثیر گذار بر صحنه اقتصاد و سیاست بین الملل جدی خواهد بود؟

دعوت و فراخوان چین از دیگر کشورهای مشمول افزایش تعرفه های گمرگی آمریکا برای صادرات کالا به این کشور به اقدام جمعی متقابل، این دیدگاه را به وجود آورده که چنانچه این واکنش جمعی صورت گیرد، آمریکا نفعی از این راهبرد سختگیرانه تجاری نخواهد برد.

به خصوص آنکه چین در بین کشورهای مشمول تعرفه های اضافی آمریکا، شرایط ویژه ای دارد. 

در حال حاضر گفته می شود چین معادل 1/47 تریلیون دلار اوراق قرضه از آمریکا را در اختیار دارد که بزرگترین بدهکار به پکن محسوب می شود.

این شرایط از نظر کارشناسان می تواند ابزار تعیین کننده ای برای اعمال فشار از سوی پکن بر واشنگتن باشد.

 «فئودورلوکیانوف»Fyodor Lukyanov کارشناس اقتصادی روس با اشاره به سرمایه گذاری گسترده چین در بازار اوراق بهادار آمریکا می گوید؛ پکن می تواند با واگذاری بخشی از این اوراق بهادار این پیام را به کاخ سفید بدهد که می تواند نظام اقتصادی آمریکا را به چالش بکشد.    

به همین دلیل است که برخی محافل اقتصادی می گویند در جنگ تجاری آمریکا علیه چین، به دلیل ابزارهای در اختیار پکن، واشنگتن برنده این هماوردی اقتصادی نخواهد بود.      

138/110

بیشتربخوانید:

تشدید جنگ تجاری؛ هشدار چین به آمریکا

دور جدید گفت وگوهای آمریکا و چین در سایه جنگ تجاری ترامپ + ویدئو

هیسپان تی‌وی: تاثیرپذیری آمریکای‌لاتین از جنگ تجاری آمریکا و چین