پایگاه روزنامه الاخبار لبنان در تحلیلی نوشت: این اقدامات عربستان در واکنش به انتقادات اُتاوا از آن کشور در رابطه با فعالان بازداشت شده در زمینه حقوق بشر است.
وزارت خارجه عربستان در بیانیهای که یکشنبهشب منتشر شد در توجیه علل بازداشت فعالان جامعه مدنی از سوی دادستانی کل این کشور، اعلام کرد این بازداشتها به اتهام ارتکاب جنایاتی که مستلزم بازداشت بوده، انجام شده است.
وزارت خارجه عربستان، درخواست وزیر خارجه و مسئولان سفارت کانادا برای آزادی فوری فعالان مدنی را دخالت آشکار در امور داخلی این کشور و مغایر با عرف بین المللی نامید و این موضع کانادا را به منزله تعرض به نهادها، قوه قضائیه و نیز اخلال در اصل حاکمیت کشورش برشمرد.
پاسخ کانادا
دولت کانادا در اولین واکنش به اینکه عربستان، سفیر اتاوا در ریاض را «شخصیت نامطلوب» خواند، اعلام کرد از تلاشهایش در زمینه حمایت از حقوق بشر دست برنخواهد داشت.
«ماری پیر باریل» (Marie-Pier Baril) سخنگوی دولت کانادا روز دوشنبه در گفت و گو با خبرگزاری «بلومبرگ» گفت: کانادا به شدت از اقدامات عربستان ابراز نگرانی میکند.
تشدید ناگهانی تنش در روابط بین عربستان و کانادا زمانی حاصل شد که سفارت کانادا در ریاض، روز جمعه خواهان آزادی فوری فعالان مسالمهجو در زمینه حقوق بشر شد.
رژیم سعودی سه شنبهشب گذشته «سمر بدوی» و «نسیمه الساده» دو فعال جامعه مدنی و حقوق زنان را در عربستان بازداشت کرد.
کانادا پس از این بازداشتها در بیانیهای از دستگیری فعالان مدنی در عربستان ابراز نگرانی کرد و خواستار آزادی آنها شد.
بسیاری از سازمانهای بینالمللی و حقوق بشری ازجمله عفو بینالملل و دیدبان حقوق بشر نیز از این اقدام رژیم سعودی انتقاد کردند.
عفو بینالملل و دیدبان حقوق پیشتر نیز بارها از سرکوب آزادی بیان، اعدام و زندانی کردن فعالان حقوق بشری در عربستان انتقاد کرده بودند.
به اذعان این سازمانها، رژیم سعودی یکی از اصلیترین ناقضان حقوق بشر در جهان است.
آمار زندانیان سیاسی در عربستان به 30 هزار نفر میرسد؛ این آمار از عمق سیاست پلیسی رژیم دیکتاتوری آل سعود ضد مردم عربستان حکایت دارد. 118/120
مترجم: کبری آقایی
بیشتر بخوانید:
ادامه تنش بین عربستان و کانادا؛ ریاض پروازهای تورنتو را تعلیق کرد
عربستان سفیر کانادا را اخراج کرد