به گزارش پارستودی؛ «فاتو بنسودا»، دادستان دیوان بین المللی کیفری در نوامبر گذشته در نشست شورای امنیت درباره افغانستان، خواستار َآن شد تا این دیوان به جنایتهای آمریکاییها در افغانستان رسیدگی کند.
«جان بولتون»، مشاور امنیت ملی ترامپ روز گذشته (دوشنبه) طی سخنرانی خود در انجمن فدرالیسم در واشنگتن در واکنش به اظهارات دادستان دیوان بین المللی کیفری گفت: اگر دیوان بین المللی کیفری به تحقیقات در مورد اتهام جنایات جنگی نیروهای آمریکایی در جنگ افغانستان ادامه دهد، واشنگتن پاسخ آن را با تحریم خواهد داد.
دیوان بینالمللی کیفری که در لاهه هلند مستقر است، روز سهشنبه با انتشار بیانیهای در واکنش به اظهارات بولتون اعلام کرد این دیوان به رغم تهدیدهای واشنگتن مبنی بر تحریم قضات و بازرسان، به تحقیقات خود در زمینه جنایات جنگی آمریکا در افغانستان ادامه خواهد داد. در بخشی از این بیانیه آمده است: دیوان بین المللی کیفری بدون هیچ ترس و تردیدی و بر اساس اصول و تحت حاکمیت قوانین به کار خود ادامه می دهد.
«استفان دوجاریک» سخنگوی «آنتونیو گوترش»، دبیرکل سازمان ملل متحد نیز اعلام کرد: دبیرکل سازمان ملل به حمایت از این دیوان و نقش آن در برقراری اصول اساسی ادامه خواهد داد.
تقابل آمریکا با دیوان بین المللی کیفری در حالی است که اسناد در اختیار این دیوان حاکی از این است که آمریکا از زمان اشغال نظامی افغانستان در سال 2001 جنایتهای زیادی را از جمله قتلعام غیرنظامیان، حمله به مناطق مسکونی، مراکز درمانی، مدارس و مساجد و زندانی کردن مردم غیرنظامی، مرتکب شده است.
آمریکا در شرایطی دیوان را به تحریم تهدید کرده است که با وجود تصویب اساسنامه دیوان بین المللی کیفری موسوم به اساسنامه «رُم» توسط 123 کشور جهان، دولت آمریکا در سال 2002 امضای خود را از ذیل اساسنامه رم پس گرفته بود.
دولت آمریکا در در دسامبر 2000 در واپسین روزهای ریاست جمهوری بیل کلینتون اساسنامه رم را امضا کرده، اما آنرا جهت تائید به سنا نفرستاده بود و دولت جورج دبلیو بوش نیز در ماه مه 2002 امضای آمریکا را از ذیل اساسنامه رم پس گرفته بود.
موضوع دیگر این است که وزارت امور خارجه آمریکا روز گذشته (دوشنبه) اخبار منتشر شده درباره تعطیلی دفتر سازمان آزادی بخش فلسطین در واشنگتن را تأئید کرد. «احمد ابوالغیط»، دبیرکل اتحادیه عرب روز سه شنبه در بیانیهای تعطیلی دفتر سازمان آزادی بخش فلسطین (ساف) در واشنگتن را محکوم و آن را یکی از سیاستهای ضد فلسطینی آمریکا عنوان کرد.
وزارت خارجه آمریکا پیش از این نیز از لغو تمامی کمکهای مالی این کشور به آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی «آنروا» خبر داده بود.
اقدامهای ضد فلسطینی اخیر دولت آمریکا بخشی از سیاستهای این کشور برای تحت فشار قرار دادن فلسطینیها جهت موافقت با طرح موسوم به «معامله قرن» است. 114/120
بیشتر بخوانید:
تحقیق درباره جنایتهای آمریکا در افغانستان؛ دولت ترامپ بهلاهه تاخت/ تحلیل
نماینده ایران در لاهه: سخن گفتن آمریکا از حقوق بین الملل، طنزی بیش نیست
دلایل و پیامدهای قطع کمک مالی آمریکا به «آنروا»
واکنش جهانی به قطع کمک آمریکا به آنروا/ تحلیل