به گزارش ایران پرس به نقل ازخبرگزاری "ایران پرس"، "ایرج حریرچی" روز شنبه در نشست خبری ویدیو کنفرانس که از وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: این دستاورد نتیجه اقدامات مناسب دولت و مردم است.
معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: تا کشف دارو و واکسن، در اکثر کشورهای جهان حدود دو تا سه طغیان بیماری دیگر در یک سال و چند ماه آینده خواهیم داشت و هرگونه غفلت فردی، ممکن است فاجعههایی ایجاد کند، بنابراین از مردم میخواهیم به شعار در خانه بمانیم و پرهیز از ترددهای غیرضروری وفادار باشند و این سربلندیها در کشور را کماکان ادامه بدهند.
کاهش مراجعه به مراکز درمانی
حریرچی بیان کرد: قبل از موضوع کرونا، به طور متوسط روزانه دو میلیون و 350 هزار بار مردم به سیستم بهداشتی و درمانی دولتی و خصوصی کشور مراجعه میکردند ولی در دو ماه اخیر این موضوع به طرز قابل توجهی کاهش یافته است.
وی تصریح کرد: سالانه نزدیک به 15 میلیون واکسن به کودکان و افراد بالغ تزریق میشد و هرگونه کاهش واکسیناسیون عوارض جبران ناپذیری در انواع بیماریها مثل دیفتری، کزاز خواهد داشت.
معاون کل وزارت بهداشت ادامه داد: مادران باردار نیاز به مراقبت دارند و حتما برای مراقبتهای خود به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنند تا دچار انواع عوارض حاملگی نشوند. همین طور تقاضای ما این است که مراجعه کودکان زیر پنج سال نیز انجام شود. بیمارستانهای خاص ما و برخی مراکز بهداشتی و درمانی درگیر کرونا بودهاند که در این مراکز هم اقدامات حفاظتی مناسب انجام میشود و سایر مراکز خدمت رسانی به بیماران کرونایی ندارند.
مردم برای اهدای خون مراجعه کنند
حریرچی گفت: در اواخر اسفند ماه در تامین خون با بحران مواجه شدیم و با اقدامات رسانهها از این بحران خارج شدیم. اعمال جراحی در بیمارستانها آغاز شده و به خون نیاز داریم و مردم نباید اهدای خون را فراموش کنند. از بیمارانی که بیماری سبک کرونا داشتهاند نیز خواهش میکنیم برای اهدای پلاسما مراجعه کنند.
هنوز دارویی برای کرونا ساخته نشده است
وی اظهار کرد: هنوز هیچ داروی اختصاصی برای بیماری «کووید- 19» ساخته نشده است. اکثر داروهای ضد ویروسی که تجویز میشوند یا اثر کم و متوسط داشته یا بی اثر هستند. تجویز هر نوع دارو خارج از فهرست دارو و راهنماهای بالینی صحیح نیست و همراهان بیمار را دچار سردرگمی و مشکل میکند. مسئولان وزارت بهداشت ضمن درک احساسات افرادی که بیمار بدحال کرونایی دارند و میخواهند از کوچکترین احتمالات برای نجات جان بیماران استفاده کنند، درخواست میکنند به وزارت بهداشت اعتماد کرده و اجازه بدهند بیماران با اصول صحیح درمان شوند.
معاون کل وزارت بهداشت ادامه داد: هر دارویی که خارج از داروخانههای رسمی بیمارستانی و غیربیمارستانی تهیه میشود، یا کاملا تقلبی بوده یا قاچاق است و استفاده از آن ممکن است اثر بد در بیمار داشته باشد، بنابراین از تلف کردن منابع مالی برای تهیه چنین داروهایی اجتناب کنید.
وضعیت بخش های "آی سی یو" نسبت به اسفند بهتر است
حریرچی در پاسخ به سوالی درباره وضعیت بخش های "آی سی یو" بیمارستان ها اظهار کرد: هر بیماری که در آی سی یو پذیرش میشود، بدحال نیست، تعدادی از بیماران در آی سی یو هستند که نیاز به مراقبت بیشتر دارند و هنوز برای آنها لوله گذاری تنفسی انجام شده است. این افراد را میتوان جزو بیماران بدحال تلقی نکرد. ظرفیت آی سی یو نسبت به اواخر اسفند 98، بهتر است. ضمن اینکه تجربه بیشتری حاصل شده و ارجاع به آی سی یو هم کاهش یافته است.
میانگین مدت اقامت مبتلایان به کرونا در بیمارستانها
وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره میانگین مدت اقامت مبتلایان به کرونا در بیمارستانها گفت: با توجه به حاد بودن حال افراد، میزان بستری میتواند متفاوت باشد که از چند روز تا بیش از یک ماه اتفاق افتاده است، بیماری که عوارض کمتری دارد، ممکن است در عرض چند روز مرخص شود. ولی کسانی که در آی سی یو لوله گذاری میشوند، روند ترخیصی کندتری دارند. این اثر تجمعی باعث میشود که تعداد بیماران بستری در آی سی یو و نسبت بستریها در آی سی یو به سایر بیماران به صورت افزایشی نشان داده شود.
معاون وزارت بهداشت اظهار داشت: بیماران با توجه به علائم بالینی مرخص میشوند و انجام تست در زمان ترخیص لزومی ندارد.
تاثیر آب و هوا بر شرایط ویروس کرونا
حریرچی در ادامه افزود: اکثر ویروسها سرمادوست هستند و میل جزیی تا متوسط به سمت محیط سرد دارند و ممکن است ویروس کرونا هم این رفتار را نشان بدهد. موضوع دیگر این است که رفتار اجتماعی مردم در کشورهای مختلف به خاطر ملاحظات آب و هوایی و دمایی، در فصل سرما به این ترتیب است که مردم معمولا در محیطهای بسته حضور دارند و پنجرهها را کمتر باز میکنند و این موارد باعث میشود هوا در فضای بسته گردش کند. در نتیجه مردم در فصل سرما به تفریحهای داخل فضای بسته تمایل دارند، اما در فصل گرما به سمت فضای باز میروند. این موضوع باعث میشود انتقال ویروسها در فصل گرما نسبت به فصل سرد کمتر باشد.
وی افزود: اکنون این ویروس به نیمکره جنوبی هم رفته است و اینکه ویروس کرونا در فصل گرما کم میشود خود به خود متنفی است.
116/118
بیشتر بخوانید:
وزیر بهداشت: مرگ روزانه ناشی از کرونا در ایران طی سه هفته به یک سوم رسید