«سابرینا سینگ» اظهار داشت: "اگر آنها (اوکراینیها) تصمیم به انجام عملیات در کریمه بگیرند، در محدوده خود تصمیم به عملیات گرفتهاند. ما تا زمانی که جنگ طول بکشد در کنار اوکراین خواهیم بود و این جنگ شامل عملیات در کریمه هم میشود، آنها حق دارند آن را پس بگیرند."
پیشتر روزنامه نیویورک تایمز گزارش داده بود که دولت «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا در حال بررسی ارائه تسلیحات لازم به اوکراین برای هدف قرار دادن شبه جزیره کریمه است.
«ند پرایس» سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا روز چهارشنبه در پاسخ به این سوال که آیا واشنگتن به دنبال جلوگیری از استفاده اوکراین از تسلیحات آمریکایی در کریمه است، گفت: "این شبهجزیره بخشی از خاک اوکراین است و واشنگتن تجهیزات مورد نیاز برای دفاع از خاک خود را در اختیار کییف قرار میدهد."
الحاق کریمه به روسیه در سال 2014 پس از همه پرسی که در آن بیش از 96 درصد از رأی دهندگان شبه جزیره موافقت خود را اعلام کردند، صورت گرفت.
اوکراین همچنان کریمه را بخشی از خاک خود میداند و آن را اشغال شده عنوان میکند. در مقابل روسیه نسبت به حمله احتمالی اوکراین به کریمه هشدار داده و اعلام کرد: "این حمله «بینهایت خطرناک» خواهد بود."
«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه تاکید کرده که این شبهجزیره مانند بسیاری از مناطق دیگر اوکراین که از آغاز جنگ در فوریه 2022 توسط نیروهای نظامی روسیه تصرف شده است، از نظر تاریخی جزئی از سرزمین روسیه محسوب میشوند.
«آناتولی آنتونوف» سفیر مسکو در واشنگتن با اشاره به اظهارات وزارت خارجه آمریکا درباره شبهجزیره کریمه، می گوید: "لحن کلام مقامات آمریکایی بیشتر و بیشتر ستیزهجویانه میشود. وزارت خارجه آمریکا با تکیه بر اظهارات خلاف واقع مبنی بر اینکه کریمه بخشی از اوکراین است و نیروهای مسلح این کشور میتوانند با استفاده از سلاحهای آمریکایی از قلمرو خود محافظت کنند، در واقع رژیم کی یف را وادار به ارتکاب اقدام تروریستی در روسیه میکند."
استفاده آمریکا از جنگ اوکراین برای تضعیف روسیه
از نگاه «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا و مقامات ارشد نظامی و امنیتی دولت او، جنگ اوکراین فرصتی بی همتا و غیر قابل تکرار برای ضدیت هر چه بیشتر علیه روسیه و تضعیف آن و در نهایت جلوگیری از شکل گیری کامل نظام چند قطبی فراهم آورده است.
ضمن اینکه از دیدگاه سران غربی، پیروزی روسیه در جنگ اوکراین آنهم در مجاورت ناتو به معنای بی اعتباری این سازمان نظامی و گسترش هر چه بیشتر نفوذ و قدرت منطقه ای و بین المللی روسیه خواهد شد و معادلات امنیتی و نظامی و سیاسی را در اروپا به ضرر غرب تغییر خواهد داد.
لذا آنها به اصطلاح عزم خود را جزم کرده اند تا به هرقیمت از پیروزی روسیه در جنگ اوکراین جلوگیری نمایند.
از دیدگاه مسکو هدف غرب از تداوم این جنگ تضعیف هر چه بیشتر روسیه با هدف نهایی تجزیه آن است. بدین ترتیب انتظار می رود که جنگ اوکراین که هم اکنون نیز در یازدهمین ماه خود موجب تلفات عظیم انسانی و خسارات نظامی گسترده و نیز نابودی زیر ساخت های اوکراین شده است نه تنها پایان نیابد، بلکه با توجه به موضع «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین و پشتگرمی او به حمایت های گسترده آمریکا در ماههای آتی نیز هم چنان با شدت ادامه پیدا کند.
نماد این امر تصویب کمک تسلیحاتی جدید 2.5 میلیارد دلاری آمریکا و کمک کلی بیش از 40 میلیارد دلاری در سال 2023، چراغ سبز بایدن برای تحویل خودروهای رزمی زرهی پیشرفته «برادلی» به اوکراین است.
سناریویی که به رغم ادعای غرب درباره جلوگیری از وقوع آن، اما عملا در مسیر تحقق این سناریو با افزایش قابل ملاحظه کمک های تسلیحاتی آمریکا و نیز تشویق دولت کی یف برای تداوم جنگ حرکت می کند.
البته این بار احتمال توسعه دامنه این جنگ به داخل خاک روسیه بسیار بیش از گذشته خواهد بود.
نویسنده: سیدرضا میرطاهر
117