به گزارش ایران پرس، دفتر «ترزا می» نخست وزیر بریتانیا روز یکشنبه در بیانیه ای اعلام کرد، سران سه کشور بریتانیا، فرانسه و آلمان موافقت کرده اند، توافق هسته ای ایران بهترین راه برای جلوگیری از دستیابی این کشور به سلاح های هسته ای است.
در این بیانیه آمده است، ترزا می تماس های تلفنی جداگانه ای با «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه و «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان داشت که در جریان آن سران سه کشور پذیرفتند این توافق برای آنکه موضوعات دیگری از جمله موشک های بالستیک (دفاعی)، تکلیف این توافق پس از منقضی شدن آن و فعالیت های بی ثبات کننده منطقه ای ایران را نیز در برگیرد، باید گسترده تر شود.
در ادامه این بیانیه آمده است، سران بریتانیا، فرانسه و آلمان خود را به ادامه همکاری های نزدیک و همکاری با آمریکا در رابطه با چگونگی پرداختن به طیفی از چالش های ایجاد شده از سوی ایران از جمله مسائلی که در توافق جدید باید گنجانده شوند، متعهد می دانند.
این در حالی است که «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا که قبل از ورود به کاخ سفید نیز منتقد جدی برجام بود، در 12 ژانویه 2018 ضربالاجلی را برای رفع نواقص و معایب ادعایش در باره برجام تعیین و تهدید کرد که بدون رفع این نواقص، رفع تحریمهای ایران را تمدید نمیکند و از توافق هستهای خارج خواهد شد؛ ضربالاجلی که 12 مه به پایان میرسد.
مسوولان جمهوری اسلامی ایران بارها تاکید کردند، اگر آمریکا از برجام خارج شود، برنامه هستهای ایران به سرعت به دوران قبل از امضای توافق هستهای با گروه پنج به علاوه یک بازخواهد گشت.
گفتنی است، رئیس جمهوری فرانسه و صدر اعظم آلمان هفته گذشته در سفر خود به واشنگتن و دیدار با رئیس جمهوری آمریکا درباره ضرورت حفظ برجام تاکید کردند.
انگلیس نیز همواره برجام را دستاوردی مهم دانسته است.
در همین راستا، «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اخیرا اعلام کرد که حفظ برجام برای اروپا حیاتی است و وزیران خارجه اتحادیه اروپا امروز بار دیگر تعهد خود به اجرای کامل برجام را مورد تاکید قرار خواهند داد.
موگرینی تصریح کرد که ایران به تعهدات هسته ای خود کاملا پایبند بوده و آژانس بین المللی انرژی اتمی 11بار این مساله را تائید کرده است.
تاکید دوباره موگرینی بر اهمیت حفظ برجام برای اتحادیه اروپا از چند جنبه است:
نخست اینکه برجام از دیدگاه اروپایی ها یکی از موفقیت های بین المللی آنها در عرصه سیاسی و دیپلماسی در برهه پساجنگ سرد محسوب می شود.
دیگر اینکه اتحادیه اروپا بر این گمان است که برجام با ایجاد محدودیتها برای برنامه هسته ای ایران، مانع از پیگیری بزعم آنها برنامه هسته ای نظامی از سوی ایران شده.
نهایتا اینکه برجام مدل مناسب و قابل عرضه ای برای حل و فصل مساله هسته ای کره شمالی ایجاد کرده است.
ضمن اینکه برجام باعث از سرگیری روابط تجاری و اقتصادی کشورهای اتحادیه اروپا شده و آنها به راحتی حاضر نیستند تا فرصت های اقتصادی خود را در ایران که کشوری بسیار مهم در خاورمیانه تلقی می شود رها کنند.
134/116
بیشتر بخوانید:
ایران در مقابل بدعهدیهای امریکا؛ امریکا بازنده لغو برجام/ تحلیل
فرجام برجام در مسیر کارشکنیهای امریکا/ تحلیل
ظریف در گفتوگو با بیبیسی عربی: امریکا به برجام لطمه زدهاست