"خالد الجارالله"، معاون وزیر خارجه کویت روز سهشنبه افزود، کشورش از رویکرد برادران خود در قطر برای نزدیک شدن به تهران، آنکارا و بغداد حمایت میکند.
وی تاکید کرد، قطر حق دارد با هر کشوری که میخواهد ارتباط داشته باشد اما این ارتباط نباید به معنای دوری آن از شورای همکاری خلیج فارس تعبیر شود.
«محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» معاون نخست وزیر و وزیر خارجه قطر پیشتر گفت، ایران همسایه قطر و جزئی از جغرافیای این منطقه است و امید است کشورهای شورای همکاری خلیج فارس به گفت وگوی سازنده و مثبت با این کشور روی بیاورند.
عربستان و همپیمانانش (مصر، امارات و بحرین) از پنجم ژوئن 2017 روابط دیپلماتیک خود را با قطر قطع و مرزهای زمینی - دریایی و هوایی خود را به روی این کشور بستند. این چهار کشور، قطر را به حمایت از تروریسم و همسو نبودن با جریان عربی به رهبری ریاض متهم کردهاند.
عربستان، مصر، امارات و بحرین فهرست چندگانهای از درخواستها را به قطر تحویل دادند و اعلام کردند، عادی شدن روابط با دوحه منوط به عملی شدن همه این خواستههاست.
ازجمله مهمترین شروطی که عربستان و همپیمانانش برای قطر تعیین کردند، قطع روابط دیپلماتیک قطر با ایران و حزبالله لبنان و گروههای مقاومت فلسطینی است.
اما موضعگیری قاطع قطر بویژه درخصوص گسترش مناسبات با ایران و حفظ روابطش با برخی از گروههای جبهه مقاومت ناکامیهای عربستان و متحدانش در تحمیل دیدگاههای غیرمنطقی و تحمیلی و مداخله جویانه به قطر و شکست راهبرد آنان در پیشبرد سیاست شکست خورده آمریکا جهت منزوی ساختن ایران در منطقه را بیش از پیش نمایان کرده است.
قطر در ماههای اخیر بارها تاکید داشته است جمهوری اسلامی ایران هم یک قدرت اسلامی در منطقه محسوب میشود و باید از این ظرفیت همه کشورهای منطقه بهره ببرند.
کشورهایی نظیر قطر، عمان و کویت همواره بر گسترش مناسبات با جمهوری اسلامی ایران تاکید دارند و این تحولات به انزوای بیش از پیش عربستان و شمار انگشت شمار متحدانش در منطقه انجامیده است. در چنین فضایی کویت بتدریج در حال فاصله گرفتن از ریاض و نزدیک شدن به دوحه است. نزدیک شدن کویت به قطر میتواند شکست ریاض را در جریان تنش با قطر تکمیل کند.
تحولات منطقهای و بینالمللی ظرفیت و جایگاه روزافزون دیپلماسی موفق ایران در عرصه جهانی را بیش از پیش نمایان کرده است.
جمهوری اسلامی ایران بارها با توجه به اصل احترام متقابل و حُسن همجواری تداوم همکاری سازنده با کشورهای حاشیه خلیج فارس را از اصول سیاست خارجی خود اعلام کرده است.
در چنین فضایی دولت کویت در تنش میان کشورهای عربی ضمن اتخاذ سیاست «بی طرفی» و میانجیگری برای حل این تنش نیم نگاهی نیز به گام برداشتن درچارچوب سیاستهای مستقلانه به مانند قطر دارد.
در چنین چارچوبی کویت حمایت خود را از سیاستهای منطقی قطر در برقراری مناسبات نزدیک با تهران اعلام کرده است.
دیپلماسی منطقی قطر در کنار نگاه مثبت کویت و عمان به داشتن روابط دوستانه با جمهوری اسلامی ایران، نشان از عقلانیت این بازیگران منطقهای دارد که تعاملات سازنده و همگراییها را راه حل مشکلات منطقه میدانند. 118/120
بیشتر بخوانید:
حمایت کویت از رویکرد قطر در نزدیکی به ایران