شهر مرزی رفح در مجاورت مصر به عنوان تنها گذرگاه فلسطینیان ساکن غزه به روی جهان خارج پس از دور جدید حملات ارتش اسراییل به غزه (در 15 مهر 1402 - 7 اکتبر 2023) به بهانه نابودی گروههای مقاومت فلسطین، اکنون به مهمترین محل اسکان آوارگان فلسطینی سایر مناطق غزه تبدیل شده و باوجود محدودیت های فراوان، حدود نیمی از جمعیت 2/1 میلیون نفری این باریکه را درخود جای داده است.
به همین دلیل کشورها، نهادها و سازمان های بین المللی باهشدار درباره عواقب حمله به رفح اعلام کرده اند که درصورت اجرای عملیات نظامی صهیونیست ها در این منطقه، رفح شاهد نسل کشی بی سابقه فلسطینیان خواهد شد.
انتشار گزارش ها درباره ورود یگانهای زرهی ارتش اسرائیل به رفح درحالی است که درحمله جنایتکارانه یکشنبه شب صهیونیست ها به اردوگاه آوارگان این منطقه، دستکم 45 فلسطینی که بیشترشان زن و کودک بودند شهید و حداقل 250 نفر دیگر زخمی شدند. هرچند این حمله با واکنش و محکوم کردن گسترده همه کشورها حتی حامیان سنتی و اروپایی این رژیم روبروشده است اما اصرار این رژیم برای گسترش دامنه جنگ به رفح، نشانگر خوی جنایت پیشه و سیری ناپذیری این رژیم در نسل کشی فلسطینیان است.
صهیونیست ها طرح حمله به رفح را درشرایطی پیگیری می کنند که دیوان بین المللی دادگستری روز جمعه با ۱۳ رای موافق و دو رای مخالف، ضمن صدور حکم توقف فوری عملیات اسرائیل در این منطقه، بازگشایی گذرگاه رفح را برای ورود کمکهای بشردوستانه به غزه خواستار شده بود.
اصرار صهیونیست ها به کشاندن دامنه جنگ و جنایت به شهر رفح درحالی است که حملات وحشیانه این رژیم به سایر مناطق غزه در 8 ماه گذشته دستاوردی جز قتلعام، ویرانی، نقض قوانین بینالمللی، بمباران نهادهای امدادرسان و تحمیل قحطی و گرسنگی در این منطقه نداشته است.
براساس آخرین آمارها از آغاز عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر تا کنون افزون بر ۳۶ هزار فلسطینی به شهادت رسیده و ۸۱ هزار نفر دیگر مجروح شده اند که بیشتر قربانیان زن و کودک هستند. تخریب 80 درصد خانه ها و تاسیسات زیربنایی منطقه نیز یکی دیگر از دستاوردهای صهیونیست ها در حمله به غزه در این مدت است.
این نسل کشی بی سابقه بارها با اعتراض نهادهای بین المللی بویژه شخص دبیرکل سازمان ملل روبرو شده است. در همین ارتباط، «فرانچسکا آلبانز» گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور فلسطین چندی پیش در اظهاراتی با ابراز تاسف از پاسخگو نبودن رژیم صهیونیستی در قبال جنایاتش در غزه گفته بود که اسرائیل با پشتیبانی و حمایت برخی قدرتهای بزرگ، آشکارا قوانین بین المللی را نقض میکند.
در واقع رژیم صهیونیستی علاوه بر بمباران و گلوله باران مناطق مختلف غزه، با استفاده از سلاح گرسنگی و جلوگیری از ارسال مواد غذایی و دارویی به این منطقه نیز برای تشدید نسل کشی در غزه استفاده می کند. این درحالی است که شورای امنیت سازمان ملل در قطعنامه ای از رژیم صهیونیستی خواسته است تا تمام اقدامهای لازم را برای اطمینان از رسیدن کمکهای اساسی به فلسطینیان در باریکه غزه انجام دهد.
با این حال رژیم صهیونیستی با پشتیبانی آمریکا همچنان ضمن کارشکنی در ارسال کمکهای انساندوستانه بین المللی به غزه، حملات به این منطقه را ادامه می دهد. حمایت از جنایات صهیونیست ها و نادیده گرفتن مظلومیت فلسطینی ها در این برهه نشانگر استانداردهای دوگانه غرب در قبال مسئله فلسطین و دورویی آنها در حوزه حقوق بشراست.
با وجود این فشارها، این دوره زمانی سخت هم مانند ادوار گذشته برای فلسطینی ها خواهد گذشت و چگونگی نقش آفرینی کشورها و سازمانهای بین المللی که در رابطه با این نسل کشی آشکار اتخاذ می کنند، در تاریخ ثبت خواهد شد.
نویسنده: علی محمدی
117
بیشتر بخوانید:
عفو بینالملل حمله اسرائیل به اردوگاه رفح را جنایت جنگی خواند
حماس: هرگونه مذاکره با رژیم صهیونیستی در سایه حمله به رفح ممکن نیست