وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) روز چهارشنبه با صدور بیانیهای در خصوص این حمله اعلام کرد، نیروهای ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) در دو حمله جداگانه مواضع نیروهای مقاومت و حشد شعبی را در منطقه جرف النصر (جرف الصخر سابق) در استان بابل هدف قرار دادند.
پنتاگون مدعی شد، در این حمله که در پاسخ به حمله با موشکهای بالستیک کوتاه برد به پایگاه عین الاسد آمریکا در روز گذشته (سه شنبه) انجام شد، شماری از نیروهای مقاومت و حشد شعبی کشته یا زخمی شدند.
به گزارش خبرگزاری ایران پرس، این سازمان نام این شهید را «ماجد الشیباوی» اعلام کرد که پیشتر بشدت زخمی شده بود و سرانجام امروز در بیمارستان جان باخت.
الحشدالشعبی روزچهارشنبه با صدور بیانیه ای ضمن محکومیت شدید این حمله، آن را تعدی به حاکمیت عراق خواند و تاکید کرد که این سازمان بخشی از منظومه نظامی و دفاعی عراق بهشمار میآید که از فرمانده نیروهای مسلح تبعیت میکند و بیتردید در دفاع از حاکمیت ملی عراق هیچ وظیفهای را ترک نخواهد کرد.
«سید عمار حکیم» رهبر جریان حکمت ملی عراق در پیامی حمله به مقرهای نظامی الحشد الشعبی در جرف النصر جنوب بغداد را محکوم کرد.
وی از همه طرفها خواست تا از دولت در عمل به مسئولیتهایش در حفاظت از هیأتهای دیپلماتیک و قرارگاههای امنیتی و جلوگیری از به هم خوردن صحنه امنیتی عراق حمایت کنند.
«وعد القدو» یکی از اعضای کمیته امنیت و دفاع مجلس عراق نیز اظهار کرد: بمباران مقر نیروهای الحشد الشعبی توسط آمریکایی ها بیانگر سیاست انتقامجویی واشنگتن از این سازمان مردمی است.
«ابوحسین الحمیداوی» دبیرکل گردانهای حزبالله عراق هم شنبه شب در بیانیهای گفت که حملات علیه پایگاههای آمریکا تا زمانی که این کشور به اشغالگری در عراق ادامه میدهد، متوقف نخواهد شد.
«اکرم الکعبی» دبیرکل جنبش نجبای عراق نیز روز شنبه ضمن فراخوان همگانی برای اعلان جنگ و اخراج اشغالگران از عراق، تأکید کرد که مقاومت در میدان به وعدههای خود عمل خواهد کرد.
«قیس الخزعلی» دبیرکل جنبش عصائب اهل الحق عراق هم روز گذشته در یک سخنرانی تلویزیونی از ادبیات دولت این کشور در خصوص درخواست از آمریکا برای خروج از عراق انتقاد کرد.
وی گفت که دولت حق ندارد با ایجاد پایگاههای خارجی و حضور نیروهای خارجی در عراق موافقت کند و اگر دولتی چنین اقدامی انجام دهد باید پاسخگو باشد.
با وجود انجام چندین دور مذاکره راهبردی میان بغداد و واشنگتن برای پایان دادن به حضور نظامی آمریکا در عراق به دلیل پایان نبرد با داعش و نیز تصویب طرح اخراج همه نظامیان خارجی از خاک عراق در پارلمان این کشور، آمریکا هنوز با نقض این مصوبه در خاک عراق حضور دارد.125