به گزارش پارستودی؛ «کمال خرازی» در جریان سفر به اسپانیا در گفت وگو با شبکههای تلویزیونی «هیسپان تی وی» و «پرس تی وی»، به سئوالات مجریان این دو شبکه درخصوص نگرانی اروپا از اقدام ترامپ در خروج از برجام و تاثیر آن بر اقتصاد ایران، تهدید اروپا توسط آمریکا، نحوه مقاومت اروپا در برابر آمریکا، دلایل خروج ترامپ از شورای حقوق بشر، آینده سیاستهای ترامپ و روابط ایران و اسپانیا پاسخ داد.
خرازی، سیاست یکجانبهگرایی آمریکا را تقبیح و خاطرنشان کرد همه جهان از این سیاستها نگران هستند و حتی اتحادیه اروپا نیز نگرانی خود را در این زمینه آشکار کرده است.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ایران درخصوص تحریمها اظهار کرد جمهوری اسلامی ایران از ابتدای انقلاب همواره تحت تحریمهای آمریکا قرار داشته، اما توانسته به حیات خود ادامه دهد و اصولا تحریمها نتوانسته تاثیرات قطعی داشته باشد.
خرازی همچنین درباره تهدیدهای آمریکا برای جلوگیری از کار شرکتهای خارجی در ایران گفت مسلما شرکتهایی که با آمریکا کار میکنند در معرض تاثیر تحریمها قرار می گیرند، اما اتحادیه اروپا میتواند با ایجاد مکانیسمهایی برای شرکتهای خود که با آمریکا چندان رابطهای ندارند امکان فعالیت در ایران را فراهم کند.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ایران افزود درحال حاضر اتحادیه اروپا در حال ایجاد این مکانیسم است تا شرکتها بتوانند با ایران کار کنند و حیات برجام تضمین گردد.
خرازی در پاسخ به این سئوال که اروپا چگونه میتواند در برابر فشارهای آمریکا مقاومت کند اظهار داشت اروپا باید مکانیسم حمایتی برای شرکتهایی که متوجه ضرر و زیان میشوند ( Blocking Regulation ) را تامین نماید و همچنین صندوق دولتی برای گشودن اعتبار و ایجاد خط اعتباری میان ایران و اروپا جهت استفاده از آن صندوق در نظر بگیرند.
خرازی همچنین درباره خارج شدن آمریکا از شورای حقوق بشر سازمان ملل گفت حقوق بشر از نظر آمریکاییها یک ابزار سیاسی برای حمایت از جنایات رژیم صهیونیستی است. این نشان دهنده آن است که آمریکا هیچ اعتقادی به حقوق بشر ندارد و رفتار این کشور درخصوص جدا کردن فرزندان مهاجران از والدین خود گویای این مدعاست که حتی مورد اعتراض مردم آمریکا نیز قرار گرفته است.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ایران افزود آمریکا چطور از حقوق بشر صحبت میکند اما نسبت به کشتار فلسطینیان و مردم یمن سکوت اختیار کرده است؟
خرازی درخصوص سمت و سوی سیاستهای ترامپ نیز گفت همه از این وضعیت نگرانند زیرا در آن بی ثباتی مشاهده میشود. اکنون روابط تجاری چین و اروپا با آمریکا در خطر قرار گرفته و شرکتها درحال متضرر شدن هستند. آنچه مهم است مقاومت در برابر یکجانبهگرایی آمریکاییهاست.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ایران در پایان مصاحبه درخصوص روابط دوجانبه ایران و اسپانیا نیز تصریح کرد روابط دو کشور تاریخی و مطلوب است و حجم روابط که بر اثر تحریمها کاهش یافته بود در حال توسعه است. اسپانیا همسایه منطقه خاورمیانه است لذا تفاهم بیشتری با کشورهای این منطقه از جمله ایران دارد. علاقمندیم روابط دو کشور توسعه یابد و این شرایط همچنان رو به گسترش باشد.
خرازی افزود آینده روابط ایران با اتحادیه اروپا در شرایط فعلی به تصمیم اروپا متمرکز است که چگونه در مورد برجام تصمیمگیری خواهد کرد.
117/120
بیشتر بخوانید:
خرازی: اروپا باید در برابر قلدرمآبی امریکا مقاومت کند
خرازی: اروپا باید برای حفظ برجام تضمین عملی دهد+ ویدئو
خرازی: امریکا چندجانبهگرایی در عرصه بینالملل را تهدید میکند