الوفاء بحرین در بیانیهای تاکید کرد، همه مردم این کشور از نظامیان آمریکایی و انگلیسی که تعداد آنها به بیش از هشت هزار و 500 نفر میرسد میخواهند به علت دست داشتن در حمایت از رژیم غیر قانونی آل خلیفه و اِعمال جنایاتی علیه سلامت و امنیت اخلاقی و اجتماعی بحرین، این کشور را ترک کنند.
اعتراضات فزاینده علیه پایگاههای نظامی غربی تنها محدود به بحرین نبوده است و ملتهای مختلف خطر حضور نظامی آمریکا و سایر دولتهای غربی را برای امنیت و ثبات کشورهای خود را درک کردهاند.
به همین علت در سالهای اخیر تظاهرات گستردهای در کشورهای ژاپن، فیلیپین و کرهجنوبی در اعتراض به وجود پایگاههای نظامی آمریکا و دست داشتن نظامیان آمریکایی در رسواییهایی مشابه اوضاع اخیر بحرین برگزار شده است.
خبرها بیانگر تشدید احساسات ضد آمریکایی در بحرین است که در پی همراهیهای فزاینده آمریکا با خشونتهای رژیم آل خلیفه علیه مردم این کشورصورت میگیرد.
نزدیک شدن به غرب به ویژه آمریکا که به سلطه سیاسی، نظامی و اقتصادی آنان به بحرین انجامیده، به شدت مردم این کشور را از این رژیم سرکوبگر و وابسته منزجر ساخته است.
گسترش پایگاه نظامی آمریکا در بحرین در سالهای اخیر در شرایطی است که نظامیان بحرینی از کمکهای آموزشی نیروهای آمریکایی جهت سرکوب مردم بحرین برخوردارند.
این موضوع بیانگر مشارکت آمریکا در کنار نیروهای سپر جزیره در کمک به نیروهای آل خلیفه در سرکوب مردم بحرین است.
در این چارچوب از سال ۱۹۹۳ فرماندهی منطقهای نیروی دریایی آمریکا در بحرین مستقر شد و در سال ۱۹۹۵ بحرین رسما، به میزبانی ناوگان پنجم دریایی آمریکا گمارده شد.
این درحالی است که چندی پیش نخستین پایگاه نظامی دائمی بریتانیا در بحرین نیز با نام «مرکز پشتیبانی دریایی» با حضور «سلمان بن حمد آل خلیفه» ولیعهد این کشور در بندر سلمان افتتاح شد.
در این زمینه؛ روزنامه بریتانیایی ایندیپندنت؛ احداث پایگاههای نظامی دائمی بریتانیا و آمریکا را پاداشی درقبال سکوت این کشورها مقابل نقض حقوق بشر در کشور بحرین دانست.
بریتانیا درصدد فضاسازی برای احیای سیاستهای استعماری خود درمنطقه است و به نظر میرسد رقابت میان این کشور و آمریکا در چپاول بیشتر کشورهای ثروتمند عربی (به تعبیر ترامپ دوشیدن کشورهای عربی) آغاز شده است.
حضور گسترده نظامیان آمریکایی و انگلیسی در بحرین و تبعات اخلاقی، اجتماعی، سیاسی و امنیتی آن اعتراض مردم بحرین را درپی داشته است.
مردم بحرین از ابتدای قیامشان در سال 2011 همواره خواهان اصلاحات سیاسی اساسی و برقراری عدالت و مردم سالاری در این کشور و لغو معاهداتی هستند که توسط آمریکا و سایر دولتهای غربی از جمله انگلیس، حاکمیت ملی و تمامیت ارضی بحرین را نقض کرده است. 139/120
نویسنده: بیژن نجفی
بیشتر بخوانید:
قراردادهای کلان بحرین با آمریکا و ذوق زدگی دونالد ترامپ/ تحلیل
بحرین، مستعمره آمریکا و عربستان سعودی/ تحلیل
تبعیت از آمریکا؛ حرکت بحرین به سمت خروج از شورای حقوق بشر/ تحلیل
پیامدهای افتتاح پایگاه نظامی بریتانیا در بحرین/تحلیل