ایران پرس - آمریکا در ادامه اقدامات خود علیه حشد الشعبی، «ابوفدک المحمداوی»، نایب رئیس حشد الشعبی را تحریم کرد.

وزارت خزانه‌داری آمریکا پس از فالح الفیاض، رئیس حشد الشعبی، «ابوفدک المحمداوی»، جانشین الفیاض را نیز در فهرست تحریم خود قرار داد. «ابوفدک المحمداوی» پس از شهادت «ابومهدی المهندس» به عنوان نایب رئیس سازمان حشد الشعبی و فرمانده میدانی آن انتخاب شده بود. آمریکا پیش از این نیز شمار دیگری از فرماندهان مقاومت از جمله قیس الخزعلی را در فهرست تحریم خود قرار داده بود.

اقدام‌های آمریکا صرفاً به تحریم علیه فرماندهان مقاومت عراق ختم نشد بلکه ابومهدی المهندس را ترور کرد، شماری از نیروهای مقاومت عراق را با حمله نظامی به شهادت رساند و برخی از گروههای مقاومت از جمله عصائب اهل الحق را نیز در لیست تروریسم خود قرار داد. این اقدام‌ها گویای خصومت بی‌پایان دولت آمریکا علیه گروه‌های مقاومت عراق است، همان‌گونه که با کل گروه‌های مقاومت در منطقه غرب آسیا نیز دشمنی ناتمامی دارد. 

سوال مهم این است که چرا آمریکا به این حد از خصومت علیه فرماندهان و گروههای مقاومت عراق رسیده است؟

حشد الشعبی؛ مانع جاه‌طلبی آمریکا در عراق

مهمترین دلیل این است که حشد الشعبی در عمر 6 ساله خود در عراق مانع جاه‌طلبی‌های آمریکا بود. آمریکا درصدد بود با بهره‌گیری ابزاری از تروریسم داعشی، حضور و نفوذ خود در عراق را به بهانه مبارزه با تروریسم تقویت کند، اما تشکیل حشد الشعبی و نقش برجسته‌ای که این سازمان در مبارزه با تروریسم ایفا کرد، سبب شد واشنگتن نه تنها در تحقق هدف خود ناکام بود بلکه امروز با مطالبه گسترده خروج از عراق مواجه است. آمریکا با اقدام‌های خود علیه فرماندهان و گروه‌های حشد الشعبی به نوعی به موفقیت این سازمان در عراق و ضد واشنگتن واکنش نشان می‌دهد. 

در همین راستا، «محمود الربیعی» سخنگوی دفتر سیاسی جنبش «الصادقون» عراق در توییتی نوشت: «ابوفدک و سایر فرماندهان حشد الشعبی، دولت آمریکا را آزار داده و توان آن را تحقیر کرده و همه مزدورانش را نادیده گرفته است.» کتائب حزب‌الله عراق هم با صدور بیانیه‌ای تحریم مقامات حشد الشعبی از سوی آمریکا را نشانه سراسیمگی آمریکا در برابر شکست از مقاومت دانست.

واشنگتن، ارتش منفعل و ضعیف در عراق می‌خواهد

عامل دیگر خصومت بی‌پایان آمریکا علیه حشد الشعبی عراق این است که واشنگتن ارتش منفعل و ضعیف برای عراق می‌خواهد. آمریکا اساساً خواستار این نیست که کشورهای منطقه و به خصوص کشورهای عضو محور مقاومت ارتش قوی و منسجم داشته باشند. عملکرد حشد العشبی و قرار گرفتن آن در ساختار رسمی عراق نشان می‌دهد این سازمان و فرماندهان آن می‌توانند عراق را به سمت داشتن ارتش و نیروی مسلحی قوی سوق دهند.

برداشت اشتباه آمریکا از ترکیب جمعیتی اعضای حشد الشعبی

عامل مهم دیگر در خصومت آمریکا با حشد الشعبی در این است که از دید واشنگتن، حشد الشعبی با توجه به کارکردی که در ساختار قدرت عراق داشته و همچنین با توجه به پشتوانه گسترده مردمی، روند تصاعدی تقویت موقعیت در عراق را تجربه می‌کند. از سوی دیگر، آمریکا این برداشت نادرست را دارد که صرفاً شیعیان عراق اعضای حشد الشعبی را تشکیل می‌دهند. استنباط واشنگتن این است که با تضعیف حشد الشعبی می‌تواند در داخل عراق میان گروه‌های سیاسی موازنه ایجاد کند. این برداشت در حالی است که اعضای حشد را صرفاً شیعیان تشکیل نمی‌دهند و اساساً حشد الشعبی نگاه فرقه‌گرایانه به قدرت در عراق ندارد. 

اقدام‌های آمریکا سبب تقویت موقعیت حشد الشعبی در عراق می‌شود

نکته پایانی اینکه، اشتباه آمریکا در این است که تصور می‌کند با محدودسازی فرماندهان و گروه‌های مقاومت عضو سازمان حشد الشعبی می‌تواند مانعی در مسیر فعالیت این سازمان ایجاد کند. این در حالی است که فرماندهان حشد الشعبی قرار گرفتن نام‌شان در لیست سیاه آمریکا را «افتخار» خود می‌دانند و بر عزم آنها برای تداوم رویکرد ضد آمریکایی افزوده می‌شود. از سوی دیگر، حشد الشعبی از پشتوانه مردمی در عراق برخوردار است، به نحوی که حتی «مصطفی الکاظمی»، نخست وزیر عراق نیز در واکنش به اقدام‌های آمریکا روز گذشته در مقر سازمان حشد الشعبی حاضر شد. اقدام‌های آمریکا سبب علنی شدن حمایت مردم از حشد الشعبی شد، موضوعی که در سفر فالح الفیاض به برخی شهرهای عراق از جمله کرکوک مشهود بود و وی با استقبال گسترده مردمی مواجه شد. // 114

نویسنده: سید رضی عمادی

بیشتر بخوانید:

دیدار رئیس جمهور عراق با رئیس سازمان الحشد الشعبی

حشدالشعبی: ملت عراق تحت‌تاثیر تنش‌ها قرار نمی گیرد

جنگ روایتی هالیوود و شبکه‌های اجتماعی علیه حشدالشعبی

حشد الشعبی؛ بازیگری خردمند با هویت ملی عراقی