ایران پرس- فشارها بر ترزا می، نخست وزیر بریتانیا به منظور اجرای مناسب برگزیت افزایش یافته و دو گروه اصلی در حزب محافظه کار این کشور اخیرا ۱۰ خط قرمز را در زمینه اعطای امتیازات به اتحادیه اروپا به وی ارائه داده اند.

این مطالبات شامل عدول نکردن ازماده ۵۰ معاهده لیسبون بوده و اینکه بریتانیا به هیچ وجه نقشی در طرح ارتش اتحادیه اروپا در جریان مذاکرات مربوط به حوزه امنیت نداشته باشد و در عین حال قوانین مهاجرتی جدید سفت و سختی اجرایی شود. افزایش فشارها بر ترزا می از سوی گروه‌هایی است که حامی قاطع خروج از اتحادیه اروپا هستند. با توجه به فشارهای اتحادیه اروپا بر بریتانیا به منظور حل و فصل هر چه سریعتر مسائل فی مابین و دادن امتیازات مورد نظر بروکسل، اکنون نگرانی ها در داخل بریتانیا درباره عبور از مسائل حیاتی مد نظر حامیان برگزیت افزایش یافته و به همین دلیل شاهد مطرح شدن خط قرمز های جدید از سوی آنها برای دولت ترزا می هستیم تا در جریان مذاکرات پیش رو ، مقامات لندن از دادن امتیاز در این موارد خود داری کنند. 

«پاتریک پویان» Patrick Pouyanné مدیر اجرایی ارشد توتال می گوید: دوره عدم قطعیت اقتصادی فعلی که با رای مردم بریتانیا به خروج ازاتحادیه اروپا آغاز شده است باید خاتمه پیدا کند. یکی از موارد جدید مطرح شده به مساله ایجاد نهاد های نظامی اروپایی بر می گردد که آلمان وفرانسه از بزرگترین حامیان آن بوده و اتحادیه اروپا نیز سال گذشته گام های بلندی در این زمینه برداشت. 

به گفته «الکساندر نویا» Alexander Noya نماینده مجلس آلمان از حزب چپ ها، اگر اتحادیه اروپا درصدد ایجاد بدیل ناتو در بخش دفاع است ،پیش از همه باید سیاست جدید دفاعی را طرح ریزی کند. با این حال لندن مخالفت خود را با ایجاد نهادهای نظامی موازی ناتو اعلام کرده و ایجاد آنها را به معنای صرف هزینه های گزاف  و بی مورد تلقی می کند.

مساله مورد بحث دیگر قوانین مهاجرتی است که از موارد اختلاف بین لندن و بروکسل تلقی می شود و دو گروه اصلی حزب محافظه کار خواهان ایستادگی دولت محافظه کار  در برابر خواسته های اتحادیه اروپا هستند. در واقع لندن نه فقط با ورود مهاجران غیر قانونی و پناهجویان مخالفت می ورزد، بلکه با مهاجرت نیروی کار اروپایی پس از جدایی از اتحادیه اروپا  نیز موافقت ندارد و خواهان اجرای محدودیت های زیادی در این زمینه است.

اجرای ماده۵۰ معاهده لیسبون نیز از دیگر خواسته های این دو گروه از محافظه کاران است.این ماده شرایط و ضوابطی خاص را برای خروج یک عضو از اتحادیه اروپا در نظر گرفته است. ترزا می از یک سو با کاهش روز افزون محبوبیت خود روبرو است، و از سوی دیگر مخالفت ها در داخل حزب محافظه کار وزیر سئوال بردن عملکرد وی درباره مذاکرات برگزیت رو به افزایش بوده و به طور مدام در خواست های جدیدی از سوی حامیان برگزیت مطرح می شود که صرفا موجب افزایش فشار بروی شده است.118/111

بیشتر بخوانید:

ترزا می: برگزیت اولویت دولت بریتانیا در سال 2018

گفتگوی تلفنی نخست وزیر بریتانیا با رئیس جمهور آمریکا/ مخالفت «ترزا می» با اقدام ترامپ درباره قدس

انتقاد اروپا از موضع‌گیری دوگانه ترزا می درباره برگزیت