به گزارش ایران پرس به نقل از راشا تودی، «ویکتور پازینخیر»، معاون اداره عملیاتی ستاد کل نیروهای مسلح روسیه در نشست خلع سلاح هستهای در ژنو گفت که سامانه موشکی بالستیک نمادی از قابلیتهای موشکی است و استقرار سامانه ای جدید در اروپا، آمریکا را قادر خواهد ساخت تا حملات هسته ای غافلگیر کننده علیه روسیه انجام دهد که این حرکت باعث ایجاد رقابت تسلیحاتی جدید در جهان میشود.
این مقام روسیه در ادامه افزود که استقرار سامانه موشکی آمریکا میتواند سیستمهای امنیت بینالمللی را از بین ببرد.
پازینخیر در ادامه افزود: آمریکا قصد دارد با مهار روسیه و چین، بر دنیا مسلط شود.
این در حالی است که پیش از این آمریکا و کره جنوبی درباره استقرار سامانه موشکی «تاد» در خاک کره جنوبی به توافق رسیدهاند که این تصمیم با واکنش کشورهایی مانند روسیه و چین مواجه شده و علاوه بر این مردم کره جنوبی نیز در واکنش به این اقدام تظاهرات گستردهای برپا کردهاند.
روسیه نیز تاکنون در واکنش به ادامه استقرار سامانه های ضد موشکی ناتو و آمریکا در شرق اروپا یعنی در رومانی و لهستان اقدامات دفاعی زیادی انجام داده است. از جمله مهمترین این اقدامات تشکیل یک نیروی مستقل به نام نیروی هوافضا بوده است که وظیفه دفاع از حریم هوافضایی روسیه را بر عهده دارد. در واقع رادارهای پیش اخطار مستقر در نقاط مرزی مختلف روسیه زیر نظر این نیرو فعالیت میکنند.
از جمله دیگر اقدامات روسیه، استقرار شمار نامشخصی از موشکهای هستهای تاکتیکی اسکندر در منطقه کالینینگراد در مجاورت مرزهای لهستان است. روسیه قبلا تهدید کرده بود که به عنوان اقدامی برای مقابله با سامانههای ضد موشکی ناتو و آمریکا، موشکهای اسکندر را که قادر به حمل کلاهکهای هسته ای یا متعارف هستند، در منطقه کالینینگراد مستقر خواهد کرد.
در کنار این اقدامات، روسیه به صورت جدی تهدید کرده است که در صورت پافشاری آمریکا در زمینه برپایی سامانه های ضد موشکی در اروپا، از پیمان کاهش تسلیحات استراتژیک هسته ایی موسوم به " استارت-2" خارج خواهد شد. در عین حال مقامات نظامی روسیه بر توانمندی موشکهای بالستیک قاره پیمای روسیه در گذر از سامانههای ضد موشکی ناتو تاکید می کنند. از جمله سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه در فوریه 2014 اعلام کرد که تواناییهای موشکی هستهای روسیه در زمره مدرنترین توانمندی های نظامی هسته ای در جهان به شمار میرود.
این در حالی است که با وجود اقدامات متقابل روسیه، شواهدی از عقب نشینی ناتو و آمریکا از موضع خود در زمینه ادامه استقرار سامانههای ضد موشکی در اروپا به ویژه در دو کشور رومانی و لهستان به چشم نمی خورد که همین مساله به رقابتهای تسلیحاتی قدرت های جهانی دامن زده است.
کنفرانس بین المللی خلع سلاح این هفته به مدت 5 روز با حضور 65 کشور جهان در سوئیس برگزار می شود و تمرکز آن بر روی امنیت جهانی و عدم اشاعه تسلیحات کشتار جمعی است. 120
بیشتر بخوانید:
همکاری چین و روسیه برای مقابله با سامانه موشکی آمریکا
روسیه: زیردریایی "بوری" هر سامانه دفاع ضد موشکی را در هم می شکند
استقرار سامانه دفاع موشکی در کالینینگراد روسیه
هشدار روسیه به آمریکا درباره توسعه سامانه دفاع موشکی جهانی / تحلیل