تهران- ایران پرس: سخنگوی وزارت خارجه گفت، ایران طرح‌هایی را برای رفع موانع تجارت با کشورهای همسایه و گسترش همکاری با آنها برای رسیدن به سطح قابل قبولی در منطقه تعریف کرده است.

 «سعید خطیب‌زاده» روز دوشنبه در نشست خبری هفتگی خود و در پاسخ به سوال خبرگزاری ایران‌پرس درباره اهمیت بازگشایی دومین گذرگاه مرزی بین ایران و پاکستان اظهار کرد، در سفر  اخیر «محمدجواد ظریف» وزیر خارجه کشورمان به پاکستان، این گذرگاه به‌عنوان اولویت بسیار بالا بررسی و در نهایت با همکاری همه نهادها اجرایی شد. 

سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه ایران نگاه ویژه‌ای به همسایگان دارد، افزود، با بازگشایی دومین گذرگاه زمینی بین ایران و پاکستان مسیر عبور کوتاه شده و گسترش مرزها باهدف ایجاد امنیت، صلح و ثبات انجام می‌شود.

خطیب‌زاده تاکید کرد، جمهوری اسلامی ایران به همکاری برای گسترش مرزهای شرقی با هدف رسیدن به سطح تجارت قابل قبول در منطقه ادامه خواهد داد. 

وی با بیان اینکه اکنون چند میلیارد دلار ارزش مبادلات تجاری ایران است که در گذشته وجود نداشت گفت، تهران همکاری خود را با کشورهای همسایه ادامه می‌دهد و این همکاری فقط به یک یا دو کشور محدود نمی‌شود.

امروز، برگزاری نشست غیررسمی وزرای خارجه عضو برجام

سخنگوی وزارت امور خارجه در بخش دیگری از سخنان خود از برگزاری نشست غیررسمی وزرای امور خارجه عضو برجام خبر داد و گفت: در این نشست تحولات چندماه گذشته پیرامون برجام بررسی خواهد شد.

خطیب‌زاده  با تشریح تحولات سیاست خارجی در یک هفته گذشته گفت: امروز ساعت 11/30 صبح نشست غیررسمی وزرای امور خارجه عضو برجام به صورت ویدئوکنفرانس برگزار می‌شود. این نشست به موضوعات ویژه برجامی متمرکز نیست، بلکه مجموعه تحولات چند ماه گذشته  درآن بررسی خواهد شد.

درباره برجام مذاکره مجدد نمی‌کنیم

وی درباره اظهارات اخیر وزیر امور خارجه روسیه درباره آمادگی ایران برای گفت‌وگوهای غیربرجامی تصریح کرد: آنچه وزارت امور خارجه به صورت مداوم و بدون گسست پیامی اعلام کرده، این است که برجام موضوعی است که روند خود را داشته، مذاکره شده، امضا و نهایی شده است و نمی‌شود آن را باز کرد. قطعنامه 2231 روشن است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان با بیان اینکه برخی علاقه‌مند به تغییرات هستند، خاطرنشان کرد: گفته‌ایم برجام مذاکره مجدد نمی‌شود و طرف‌ها به تعهداتشان بازگردند. درخصوص موضوعات فرعی دیگر هم ایران با مقاومت حداکثری خود نشان داد در امنیت ملی و مصالح عالی‌اش با کسی مذاکره نمی‌کند. بنابراین این گمانه‌زنی‌ها منطبق با واقعیت‌ها نیست. ایران اولویت‌های دفاعی خود را دارد و براساس آن عمل می‌کند.

باید چهارچوب فنی روابط ایران و آژانس حفظ شود

خطیب‌زاده درباره اظهارات اخیر مدیرکل آژانس درباره برجام بیان کرد: روابط ایران و آژانس فنی است که باید این روابط در این چارچوب حفظ شود. هر  وقت آژانس نگاه فنی به روابط داشته، روابط مشخص و عملگرایانه بوده است.

وی ادامه داد: گروسی گفته منظورش چیزی نیست که برداشت شده است و ما تفسیر خودشان را می‌پذیریم ولی توصیه ما به آژانس است که خود را از مسائل و فشارهای سیاسی دور نگه دارد تا هم شان و وزن آژانس حفظ شود و هم همکاری‌های فنی ایران و آژانس حفظ شود.

درباره واکسن کرونا تصمیم‌گیر نهایی وزارت بهداشت است

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره آخرین تلاش‌ها برای خرید واکسن کرونا هم گفت: وزارت خارجه در حوزه‌های اینچینی مسئولیت مشخصی دارد و آن، این است که دستگاه‌های مسئول کار خود را به درستی انجام دهند.

خطیب زاده تصریح کرد: در مورد کرونا، رییس‌جمهوری هر هفته مسئله را پیگیری می‌کنند. موضوع واکسن از مجاری مختلف پیگیری شده است. البته وزارت بهداشت باید خودشان توضیح دهند. مسیرهایی که وزارت بهداشت از ما خواسته، بدون وقفه همگی انجام شده و حتی توصیه‌هایی هم داشتیم. 

وی اضافه کرد: در موضوع واکسن، در سفرهای ظریف این مسئله با اولویت مطرح شده است مانند کوبا و چین. البته خرید واکسن از کوواکس هم پیگیری می‌شود تا واکسن به دست مردم برسد؛ البته تصمیم‌گیر نهایی وزارت بهداشت است. 

سابقه اروپا در زمینه حقوق بشر تیره و تار است

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی درباره قطعنامه حقوق‌بشری پارلمان اروپا علیه ایران اظهار داشت: صادر کردن خطابه‌های یکطرفه، تکراری و نخ‌نما شده، نه قابل قبول است و نه ارزشی دارد. پارلمان اروپا جا داشت نشان می‌داد که واقعا به دنبال حقوق‌بشر است. 

خطیب زاده با بیان اینکه به یاد ندارم پارلمان اروپا علیه آمریکا در قبال اقدامات ضد بشری‌اش علیه ایران اقدامی انجام داده باشد، تصریح کرد: آنها در رفع انسداد مسیرهایی که دارو و مواد اولیه‌ای که باید برای ایران ارسال می‌شد یا وقتی برای بیماران پروانه‌ای و سرطانی کمپانی‌های اروپایی از ارسال دارو امتناع کردند، مشاهده نکردیم که تلاش کرده باشند یا کشورهایی  که در این مسیر با آمریکا همراهی کردند را محکوم کنند. 

وی پیشینه طرف‌های اروپایی در موضوع حقوق‌بشر را تیره و تار دانست و خاطرنشان کرد: ما به طور قوی قطعنامه‌های گزینشی و طرفداری از کارزار ضد ایرانی و صدور قطعنامه‌های ضد ایرانی را محکوم می‌کنیم. طرف‌های اروپایی را دعوت می‌کنم از پشت نفاق بیرون آیند و ببینند خودشان به کدام یک از وظایف‌شان عمل کرده‌اند.

117

بیشتر بخوانید:

خطیب زاده: اروپا در جایگاهی نیست درباره تعهدهای برجامی ایران صحبت کند