با توجه به ناکامی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری اخیر آمریکا، اکنون دولت وی اقدامات دیگری را برای خوش خدمتی به اسرائیل و جلب نظر لابی های صهیونیستی در آمریکا انجام داده است.
«مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا که از روز چهارشنبه به فلسطین اشغالی سفر کرده، در اقدامی خارج از عرف دیپلماتیک، به عنوان نخستین وزیر خارجه آمریکا وارد منطقه جولان اشغالی سوریه شد و در آنجا گفت: "به اینجا آمدهام تا بار دیگر بر حاکمیت اسرائیل بر جولان تأکید کنم. رئیسجمهور ترامپ حاکمیت اسرائیل بر این منطقه را به رسمیت شناخته است."
وزیر خارجه آمریکا هم چنین در اقدامی غیرقانونی از یک شهرک صهیونیستنشین به نام «پساگوت» در نزدیک «البیره» واقع در کرانه باختری رود اردن بازدید و اعلام کرد: "آمریکا به دنبال این است که محصولات و کالاهای تولید شده در کرانه باختری را به عنوان «تولیدات اسرائیل» بپذیرد."
به نظر می رسد، دولت ترامپ که فقط دو ماه به پایان عمر آن مانده است تلاش می کند طی این مدت هر آنچه را در توان دارد در حمایت از رژیم صهیونیستی و اجرایی کردن خواسته های غیر قانونی آن انجام دهد.
به گفته «حسن هانی زاده» کارشناس مسائل غرب آسیا: "دونالد ترامپ، پیروزی خود را مدیون کمک لابی صهیونیستی میداند و به همین دلیل ترامپ تعهد کرد هنگام ورود به کاخ سفید، تمام امکانات خود را برای تقویت رژیم صهیونسیتی به کار خواهد گرفت."
حمایت بی قید وشرط ترامپ از اسرائیل
ترامپ در مارس 2019 در یک اقدام جنجال برانگیز و برای اعلام وفاداری خود به رژیم اسرائیل، بلندیهای جولان اشغالی سوریه را به عنوان بخشی از قلمرو رژیم صهیونیستی به رسمیت شناخت.
چنین اقدامی نه فقط بر خلاف قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل به ویژه قطعنامه 242 است که خواهان خروج رژیم صهیونیستی از سرزمین های اشغالی از جمله بلندی های جولان و کرانه باختری است، بلکه حتی با رویه دولت های قبلی آمریکا در این زمینه نیز مغایرت دارد.
از سال 1967 تمام دولتهای آمریکا بلندیهای جولان و کرانه باختری را به عنوان اراضی اشغالی میشناختند، اما دولت ترامپ، سیاست واشنگتن در این زمینه را تغییر داده ونه فقط بلندی های جولان را به عنوان بخشی از قلمرو رژیم صهیونیستی دانست بلکه سیاست آمریکا درباره شهرک های غیرقانونی در کرانه باختری را تغییر داده و به آنها مشروعیت بخشید.
در واقع یکی از موارد بارز رویکرد خارجی دونالد ترامپ، موضع وی در زمینه حمایت بی قید وشرط از اسرائیل و عملی کردن اقداماتی است که روسای جمهور قبلی آمریکا از انجام آنها خودداری کرده بودند که مهمترین آنها به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی، به رسمیت شناختن الحاق جولان اشغالی به فلسطین اشغالی، ارائه طرح معامله قرن که منافع و امتیازات بی سابقه ای را به رژیم صهیونیستی ارائه داده و در مقابل فلسطینی ها را از حقوق مسلم خود محروم می کند و نهایتا رضایت دولت ترامپ به الحاق بخشی از کرانه باختری به فلسطین اشغالی را باید ذکر کرد.
البته پمپئو در جریان سفر خود به فلسطین اشغالی، هدیه دیگری یعنی به رسمیت شناختن وجود شهرکهای صهیونیست نشین در کرانه باختری با پذیرفتن محصولات و کالاهای تولیدی در آنها به عنوان تولیدات ساخت اسرائیل به صهیونیست ها اعطا کرد.
بدین ترتیب دولت ترامپ الحاق بخش هایی از کرانه باختری به فلسطین اشغالی را عملا پذیرفته است. این در حالی است که جامعه جهانی از جمله شرکای اروپایی واشنگتن مخالفت خود با اقدامات دولت ترامپ از جمله به رسمت شناختن الحاق جولان اشغالی و نیز الحاق بخش هایی از کرانه باختری به فلسطین اشغالی را به صراحت اعلام کرده اند.
دولت ترامپ دراین زمینه نیز همانند موارد بسیار دیگر رویکردی یکجانبه گرایانه اتخاذ کرده و بر خلاف رویه سازمان ملل اقدام کرده است.
موضع گیری واحد جهانی در مخالفت با الحاق جولان اشغالی و الحاق بخشی از کرانه باختری که عملا از جانب 3 عضو از 4 عضو کمیته چهار جانبه یعنی سازمان ملل، اتحادیه اروپا و روسیه صورت گرفته، موجب تشدید فشارها و نیز انزوای هر چه بیشتر اسرائیل و حامی اصلی آن یعنی آمریکا شده است.
نویسنده: سیدرضا میرطاهر
117
بیشتر بخوانید:
وزارت خارجه سوریه سفر پمپئو به جولان را محکوم کرد
درخواست سازمان ملل برای توقف اشغالگری رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی