به گزارش خبرگزاری ایران پرس، شروع این مرحله از مذاکرات با گفت وگوی «علی باقری کنی» مذاکره کننده ارشد کشورمان و «انریکه مورا» معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا کلید خورد.
براساس این گزارش، در اولین روز، گفت وگوها بر سر موضوعات باقی مانده با «رویکردی فنی و با جدیت» دنبال شده است.
فضای حاکم بر مذاکرات با تمرکز بر «ابعاد تخصصی» هر یک از گروههای مورد گفتگو پیگیری شده است.
گرچه «انریکه مورا» به نمایندگی از اتحادیه اروپا نقش هماهنگ کننده مذاکرات و انتقال دهنده دیدگاههای طرفهای ایرانی و آمریکایی را بر عهده دارد، لیکن در مذاکرات شب گذشته صرفا گفتگوها میان وی و علی باقری مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران جریان داشته است.
تهران پیشتر اعلام نمود که «هیچ مذاکره مستقیمی با آمریکا انجام نخواهد شد» و انریکه مورا پیامهای طرفین را به یکدیگر انتقال میدهد.
در حالی که موضوعات باقیمانده از نظر عددی قابل توجه نیست، اما به دلیل تاثیرگذاری مستقیم آن بر شکلگیری توافق قوی، پایدار و قابل اتکاء، موجب کُند شدن فرآیند دستیابی به توافق شده است.
«حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه ایران روز گذشته بدون اشاره به موضوعاتی که در دستور کار مذاکرات است، اظهار داشت: "خطوط قرمزی که در مذاکرات ترسیم شده در سطح سیاستگذاری و تصمیمگیری در کشور مبتنی بر تامین حداکثری منافع ملی است و این موضوعی است که نسلهای بعدی در مورد آن قضاوت خواهند کرد."
وی خاطرنشان کرد: "جمهوری اسلامی از خطوط قرمز خود به هیچ وجه عبور نخواهد کرد."
امیرعبداللهیان در عین حال تاکید کرد: "اگر آمریکا نیت جدی داشته باشد توافق در این دور از مذاکرات در دسترس است."
117
بیشتر بخوانید:
باقری: رایزنیهای ایران و قطر تحکیم کننده ثبات منطقه است
ورود علی باقری به قطر
مذاکرات دوحه؛ فرصتی برای بازگشت آمریکا به برجام
بورل: هدف مذاکرات دوحه عملیاتی کردن برجام است
مذاکرات برجامی در دوحه آغاز شد
چرا دوحه برای ازسرگیری دور جدید مذاکرات انتخاب شد؟