عمرانخان درسخنانی در کمیته ویژه بررسی بحران کمبود گاز در پاکستان افزود، کسانی که در ایجاد بحران کمبود گاز و انرژی دست دارند، باید در مدت سه روز شناسایی و مجازات شوند.
«غلام سرور خان» وزیر نفت و منابع طبیعی پاکستان هم در این نشست توضیحات کامل درباره کمبود انرژی دراین کشورارائه کرد.
با آغاز فصل سرما، پاکستان با کمبود شدید گاز مواجه شده است.
بحران کمبود گاز در پاکستان
بحران کمبود گاز موجب بسته شدن مراکز عرضه گاز در مناطق مختلف پاکستان شده است.
کمبود گاز و برق، بالا بودن بهای سوخت و انرژی و خاموشی های گسترده در پاکستان، معضلی جدی برای مردم این کشور است که دولت تاکنون نتوانسته راه حل منطقی برای آن پیدا کند.
کمبود انرژی در بخش برق و گاز از جمله مشکلات جدی در پاکستان است که از حدود ده سال پیش تاکنون بیش از گذشته دولت این کشور را در معرض چالش قرار داده است.
با شروع فصل سرما در پاکستان نیزهمانند سایر کشورها میزان مصرف انرژی افزایش قابل توجهی پیدا می کند و ضعف در تامین همه نیازهای انرژی در این کشور در بخش مصارف خانگی و صنعتی ابعاد بزرگتری پیدا می کند.
در چنین شرایطی است که نخست وزیر پاکستان با تشکیل کمیته ویژه در خصوص بحران کمبود گاز، دستور داده طی مدت 72 ساعت علل این کمبود و به خصوص مسئله سوء مدیریت در زمینه تامین انرژی مورد بررسی دقیق کارشناسی قرار بگیرد.
اگرچه مسئله تامین انرژی ازجمله چالش های پاکستان درسال های اخیر به دلیل منابع محدود وافزایش سرانه مصرف بوده است، اما منظور عمران خان از بررسی نقش احتمالی برخی مقامات دولتی درعدم تامین به موقع انرژی می تواند در چارچوب موضوع خرید گاز از کشورهای صادر کننده این منبع انرژی باشد که ممکن است برخی مقامات بنا به ملاحظات مختلف در این خصوص تعلل می کنند.
پاکستان برای تامین گاز مورد نیاز خود تنها یک راه دارد که آنهم واردات است که خرید گاز از ایران یکی از سناریو ها در این زمینه برای آن کشور است که البته اجرای این سناریو برای اسلام آباد دارای صرفه های مختلف اقتصادی و امنیتی است.
«هومن پیمانی» کارشناس مرکز تحقیقات انرژی آسیا و اقیانوسیه میگوید: «پاکستان برای تامین نیاز انرژی خود هیچ راهی به جز واردات گاز از ایران ندارد.»
پروژه انتقال گاز از ایران به پاکستان از مارس 2014 آغازشد اما دخالت برخی کشورها اجرای آن را در پاکستان به تاخیر انداخته است.
ایران به تعهدات خود در قبال قرارداد خط لوله گاز برای صادرات به پاکستان عمل کرده و خط لوله را تا مرز این کشور احداث کرده است.
برغم این که به تازگی هم وزیر نفت و منابع طبیعی پاکستان ازاراده کشورش برای تکمیل پروژه انتقال گاز ایران به پاکستان سخن گفته اما همچنان اجرای پروژه لوله گذاری در خاک این کشور همچنان متوقف است.
با توجه به سخنان عمران خان این احتمال وجود دارد که علاوه بر فشارهای آمریکا برای اجرا نشدن خط لوله انتقال گاز ایران به پاکستان برخی مقامات در این کشور بر اثر تهدید یا تطمیع احتمالی کاخ سفید در مسیر تامین گاز مورد نیاز پاکستان کارشکنی می کنند.
بر همین اساس نخست وزیر پاکستان دستور داده نقش احتمالی برخی مقامات در تداوم بحران کمبود گاز در این کشور از طریق تعلل در واردات گاز مورد بررسی دقیق قرار بگیرد.
135/112
نویسنده: محمدرضا عسگری
بیشتر بخوانید:
ضربالاجل 72 ساعته «عمران خان» برای ریشهیابی کمبود گاز