در این راستا "پوتین" روز دوشنبه 13 مه در یک سخنرانی، دستور توسعه نیروی هوافضای روسیه و تشکیل نیروی دفاعی در برابر تسلیحات فرا صوت به عنوان یکی از اولویتهای دفاعی را صادر کرد.
رئیس جمهور روسیه با اشاره به این موضوع که اهمیت نیروی هوافضا درآینده نزدیک افزایش خواهد یافت، گفت: «ما میدانیم که قطعا در حال حاضر فقط روسیه دارای تسلیحات فرا صوت است. اما درک میکنیم که کشورهای پیشرو دیر یا زود به چنین تسلیحاتی دست خواهند یافت. برای همه ما بهتر است که این اتفاق برای آنها دیرتر بیفتد.»
در حال حاضر آمریکا و چین بعلاوه برخی کشورهای اروپایی مانند فرانسه در حال توسعه و آزمایش تسلیحات فرا صوت مانند موشکهای فرا صوت هستند.
"پوتین" در سخنرانی خود به دستاوردهای اخیر نیروی هوافضای روسیه نیز اشاره کرد. تکمیل آزمایش سیستم دفاع هوایی اس-350 ای (ویتیاز) و افزایش ظرفیت موشکی از جمله این دستاوردها بوده است.
"پوتین" تاکید کرد: "یکی از وظایف مهم (نیروی هوافضای روسیه) افزایش کنترل بر فضا است."
از دیدگاه روسها، تحلیل درگیری های نظامی کنونی نشان می دهد توسعه سامانه های دفاع موشکی پیشرفته باید یکی از اولویت های مهم نیروهای دفاع هوا فضای روسیه باشد. به همین دلیل رئیس جمهور روسیه معتقد است که باید تجهیز نیروی هوافضا با پیشرفته ترین سامانه های دفاع موشکی از جمله سامانه موشکی دوربرد اس-400 و سامانه های موشکی کوتاه برد ادامه یابد.
از سوی دیگر تسلیحاتی که "پوتین" به عنوان تسلیحات فرا صوت از آنها یاد و تاکید کرده که در حال حاضر فقط روسیه آنها را به صورت عملیاتی در اختیار دارد، به عقیده تحلیلگران می تواند قواعد مرسوم جنگ ها را تغییر داده و موازنه استراتژیک را دستخوش دگرگونی سازد که از آنها به تسلیحات تغییر دهنده قاعده بازی Game Changer Weapons تعبیر می شود.
مقامات ارشد سیاسی و نظامی روسیه بر این باورند که با توجه به برنامه جدید تسلیحاتی روسیه، قادر هستند تا واکنش مناسبی در قبال تهدیدات فزاینده غرب به ویژه آمریکا نشان دهند.
تاکید "پوتین" بر توسعه نیروی هوا فضای روسیه با توجه به اقدامات اخیر آمریکا در زمینه تشکیل نیروی فضایی و افزایش تهدیدات از ناحیه تسلیحات فرا صوت که دولت "ترامپ" بشدت پیگیر آن است انجام گرفته است.
"پاتریک شاناهان" سرپرست وزارت دفاع آمریکا درباره تصور واشنگتن از ماهیت جنگ در آینده می گوید: ما درعصر رقابت ابرقدرتها هستیم و جنگ بعدی شاید جنگی باشد که برنده و بازنده آن در فضا مشخص خواهد شد.
به خاطر اقدامات چین و روسیه دیگر فضا جای امنی نیست و به عرصه میدان جنگی تبدیل شده است. این یک تهدید فرضی نیست، این تهدید امروز است و ما نمی خواهیم دست روی دست بگذاریم و نظاره گر باشیم.
با توجه به تاکید دولت "ترامپ" بر توسعه سریعتر و هر چه گسترده تر تسلیحات هسته ای، تشکیل نیروی فضایی و تلاش برای سیطره بر فضا و نیز توسعه و استقرار انواع سامانه های ضد موشکی به منظور کاهش تاثیر گذاری توانمندی موشکی استراتژیک روسیه، دورنمای مثبتی درباره تغییر رویکرد یک جانبه گرایانه و جنگ طلبانه آمریکا به عنوان سردمدار ناتو به چشم نمی خورد.
تلاش آمریکا آشکارا در راستای توسعه هر چه بیشتر تسلیحات استراتژیک و افزایش رویارویی نظامی با روسیه است. 139/118
نویسنده: سيدرضا ميرطاهر